icon

Rady ako byť lepšou mamou, ktoré vám vyvolajú depresiu.Zn.: Dojčenie.

jedencloviecik
1. sep 2019

Caute! Mam tyzdnove krasne babo, prosperuje fajn, kojim ho maximalne kolko sa da, prikladam vzdy ked je hore a je hladny. Ma vsak obcas taky stav, ze sa prebudi tak hladny, ze by ma zjedol. Kojila som ho v noci vyse hodiny striedavo. A stale nestacilo. Tak som mu napokon dala prikrm - vypil menej. Ale tym ze nezaspal (stikutka 20min, kakanie, cikanie) bol o nejaky cas stale hladny - vypil dalsich 30ml. Potom zaspinkal. Dnes zase ficime na prsniku, ale nemozem nikdy vediet ci mu bude stacit cely den. No a teraz k podstate - okolie, vratane mojej mamy mi priserne lezie na nervy. Viem ze reagujem uz velmi podrazdene na nu, ale asi 10x som dala jasne na javo, ze pokial sa nepytam na nazor, nezaujima ma. Radia totiz uplne vsetci v style: prikrmovat by si nemala, flasa ked raz naucis prides o mlieko, ako vies ze je hladny, treba nechat vyplakat, ty nemas dost mlieka ? Ide mi vybuchnut hlava a moj pocit aktualny je ze chcem byt izolovana. Ale nie kvoli dietatku. Ale tomu stresujucemu okoliu. Zazili ste to niektora? Ako to mam v pohode spracovat? Citim sa ako neschopna matka ktorej kazdy hovori co by mala a nemala (casto si tie info ak odporuju).

sticker
Strana
z3
sandri
2. sep 2019

Ahoj, ja som pri starsom synovi mala malo mlieka. Uzivala som kadeco na tvorbu mlieka, als nspomohlo, v noci bol hladny. Tak sme spolu nakoniec fungovali tak, ze cez den som ho kojila, pred nocnym spankom som mu dala flasu a v noci som zase lsn kojila. Takto sme fungovali az kym som nezacala s prikrmami, potom mu k tomu uz stacilo len moje mlieko. Malemu vobec nevadilo striedat flasu a prsnik. Ale ja som fakt nemala mlieko, ak mlieko mas, uprednostni kojenie pred flasou.

janikovaanicka7
2. sep 2019

@jaja23 nechcem ta nejak urazit, ale mne to normalne prišlo ľúto, co si si zazila

jaja23
2. sep 2019

@janikovaanicka7 no bolo to na figu, mamina je svojska trochu. Dáko sme to vydržali. Ale chvíle po pôrode v kruhu rodiny som si veru neuzivala.

montemotherone
2. sep 2019

@jedencloviecik áno, zažila, a myslím že nie sme sami 😁 Ja som mala to šťastie, že naše rodiny bývajú ďaleko, tak to nebolo tak často 😁 Asi by sme sa už povraždili. Ak máš chuť izolovať sa, izoluj sa. Povedz všetkým že potrebuješ byť sama a hotovo. Na "osvedčené rady" nereaguje, alebo odveď pozornosť iným smerom. 😉

jarnajar
2. sep 2019

Prvý mesiac je najťažší. Si ovplyvnená predstavou, že bábätko sa napapá a spí, ale tak to často nefunguje. Veľa žien (aj moja skúsenosť) proste v šestonedelí nerobí pomaly nič iné, len kojí. Ale keď vydržíš, odmena je krásna 🙂 Prípadne, ak si neistá, nájdi si na mamile laktačnú poradkyňu, nech ti skontroluje ako bábätko pije. Mne to dodalo sebadôveru.

lenteraz111
2. sep 2019

@red_cat tiež môj prípad.... Koli stresu ci budem kojiť, či mám dosť mlieka som on napokon prišla. A nepomohli ani laktacne, ktoré sú tak ospevovane

janikovaanicka7
2. sep 2019

@jaja23 My byvame sami. No v tom case u nas docasne bývalá priatelova sestra a tá len párkrát zahlásila "zasa papá???", ked som kojila a pohladom som jej dala najavo, ze si taketo poznamky nezelam.

stanislavicenka
2. sep 2019

@jedencloviecik rad sa len dietatkom. Je to len tyzden. Postupne si zvyknete na seba a ty budes poznat signaly jeho tela. Ked ti vadia vsetky reci, bud doma, ostan v pokoji so svojim muzom a babatkom, aby ste si na seba zvykli. Nie jadarmo sa hovori, ze v sestonedeli ma zena oddychovat a zzivat sa s babatkom. S tym dojcenim maju pravdu, vies to aj ty, no vysvetlovat nikomu nic nemusis. Cim skor si zvyknes na prejavy svojho dietatka, tym bude tvoj zivot lahsi

tinapa
2. sep 2019

@jedencloviecik Ahoj, niektoré rady sa oplatí počúvať a niektoré nie.. Ja ale na tebe, ktoré si vezmeš k srdcu.. Za mňa- prikrmuj, keď vidíš, že je stále hladný..a keď nemáš problém s prisatím sa ako ja som mala, tv.ratolesť bude chcieť prsník prvý..

jana_eyre_2
2. sep 2019

no neviem, ci modry konik ti v tomto pomoze, skor sa najde este viac zien co vedia vsetko lepsie ako ty 🤷 ale teda diskusia sa mi citat nechce ..

selest
2. sep 2019

Ja myslim ze vela z nas sme to zazili. Ja som mala pocit ze chcem vziat dieta kamsi na opusteny ostrov kde mne aj jemu da kazdy pokoj. Ja som sa izolovala. Bolo to o to lahsie ze som zila v zahranici. Ked do mna stale cosi hucali proste som povedala svoje a ked nepomohlo par dni som nebrala telefon ani neodpovedala na spravy. Jasne ze pisali manzelovi a on im to vysvetlil ze ma tym stresuju a kym neprestanu nebudem komunikovat. Mozno drsne ale mala som hrozne stavy po porode a toto mi ozaj pomohlo. Mne stacilo ze mi niekto napisal spravu napriklad ci nieje malemu zima/teplo...a uz som revala 3 dni aj noci a stale som sa tym trapila. Casom to preslo. Ja som sa prestala trapit hlupymi recami a oni prestali radit ked som o to neziadala. Teraz sa uz citim fajn a nemam problem poslat kohokolvek do pecka..

bluka2
2. sep 2019

Nechápem na čo hovoria v pôrodnici že nenechať prso po zaspati. Ja som to nikdy neriešila, niekedy zaspím a je tak možno aj celú noc, obrátim sa ako chcem, kedy chcem, bez problémov, nevidím v tom suvis s ničím. 2. dieťa.... Každopádne držím vám palce

catherine1989
3. sep 2019

@jedencloviecik ach, co som sa ja napocuvala od mojej svokry.... raz das flasu a uz sa ti NIKDY neprisaje!!!!!! ja som mala normalne z flase nocne mory.... no ale co som mala robit, mlieka som mala malo, syncek mal nizky hmotnostny prirastok,kupila som si aj tie tabletky na podporu tvorby mlieka, laktacnu som zavolala,maly bol nonstop na prsiach... nepomohlo,nuz som mu to UM pripravila....revala som ako mala, ked to pomalicky pil, ako ta najhorsia mater som si pripadala, s kojenim som sa uz podvedome lucila.... a vies, co sa stalo? vobec NIC!!!! maly sa normalne prisal a aj z flasky mu chutilo.... asi 2tyzdne som striedala kojenie a flasku a ja som bola zrazu v takej pohode, ze aj tvorba mlieka sa upravila... ale hlavne som sa na ten cas uplne odstrihla od svokry aj mamy a vlastne vsetkych,urobila som si uplne podla seba... syn sa odstavil sam v 14m., UM este obcas dam, hlavne v noci,ked sa zobudi,ale uz aj to postupne dochadza a dalaie kupovat nehodlam

jedencloviecik
autor
3. sep 2019

@catherine1989 ja som teraz 2. den uz bez prikrmu a pripisujem to psychickej pohode. Kupila som som si este taky cievkovy suplementor ak by mu nestacilo moje mlieko. A ako vravis odstrihnem sa, ziadne pridi na tyzden, lebo uz presne vidim ako to dopadne...zial asi to nejde bez tych rad a otazok, no nerobi to dobrotu.

jedencloviecik
autor
3. sep 2019

@bluka2 ano a tvrdia ze dieta sa naje za 15-20minut, co je tiez blbost. Aspon u nas to neplati.

jedencloviecik
autor
3. sep 2019

@selest presne ked nezdvihnem ja mobil, volaju muzovi 😂 ale ten nie je vobec taky zdielny, a je mi velkou oporou a uplne ma chape.

Strana
z3