icon

Sebarealizácia verzus piate dieťatko

vililienka
19. sep 2014

Ahojte mamičky predovšetkým - mamičky viac ako dvoch detí, mám dilemu ...mám 4 nádherné zdravé deti, čoskoro budem mať 33 rokov- čo nie je ešte najviac na tehotenstvo, aj keď viem presne,čo to naozaj obnáša a ako unavená viem byť, zamýšľam sa nad tým či mať ešte dieťatko. Keď sa dívam na naše deti prídu mi tak skvelé neskutočne úžasné až sa mi zdá , že by bolo sebecké nedať ešte jednému život !. Alebo myslíte že som sa zbláznila mám si isť zapiť tabletku a ísť spať ? Samozrejme , že všetci mi hovoria šak už sa venuj trošku sebe, na seba mysli, buduj si karieru.......ale to všetko je iba ilúzia ega- "že aká som makačka keď rozbieham biznis" ....niekde vomne hloda myšlienka , že výchova detí je dôležitejšia , že je to viac ako gelove nechty a trendy kožená kabelka......neviem sa rozhodnúť.....možno je to tym, že som cez deň sama s malým lebo prvý syn je v škole a dcérky nastúpili do škôlky a zrazu je tu čudné ticho ?!?

Strana
z3
1257
22. sep 2014

@vililienka dakujem Ti za podporu.

el6
22. sep 2014

@vililienka ok, ved ja ta nepresviedcam, maj alebo nemaj, vasa vec...len ked si predstavim ako sa moje dve deti o mna niekedy biju, kolko pozornosti potrebuju, kolko casu na hru a ako je ich niekedy tazke zladit, neviem si predstavit ako sa uz teraz vies rozkrajat tym malym trom, ktore mas, ako si vies udrzat prehlad o tom, ktore co robi, ako sa citi, co ho trapi a tesi...a ked si predstavim kolko sa treba tocit okolo novorodeniatka len pri takých beznych problémoch ako je reflux, koliky atd.... ako budu fungovat tie tvoje tri malicke, ked hovoris, ze ich mas teda viac menej doma...a to kde su este zaujmy, problemy a pocity toho najstarsieho, domacnost...je to tvoje rozhodnutie samozrejme...ja ti len pisem moj pohlad, skusenosti...ako s tym nalozis je len a len tvoja vec...svojim spôsobom ta chapem, lebo tiez zboznujem babatka a keby to bolo vzhladom na moju rodinu a okolnosti vhodne, tiez by som este mozno zauvazovala...drzim palce nech sa spravne rozhodnete s partnerom..

vililienka
autor
22. sep 2014

@el6 Dakujem za porozumenie, ešte niesom na 100% rozhodnutá, je to naozaj niekedy ťažké a musím makať naozaj 18 hodín takmer vkuse, ale viem že ak nie teraz tak už nikdy, je to ťažké sa rozhodnúť. Keď som mala jedno dieťa a bola som naňho a na všetko (nájomné..a ešte som rano o 6 malého vlacila na treningy hokeja, potom na skusku s nim 100km a spat, v noci varit........) celkom sama v cudzom meste, musela som zarábať -robila som učtovničku , chodila som na výšku a spávala som 4,5 hodiny denne ...myslela som aké to mám ťažké..... teraz keď celý deň v podstate slúžim na všetkých frontoch a neustále som viac ukludnená a mám väčší klud v duši...nestresujem 🙂, ale máš aj ty pravdu , male deti - male problemy, velke - velke 🙂

mircalla
22. sep 2014

@vililienka Ja mam len jedno dieta, i ked dost narocnu pracu - na cas, aj stres....Uprimne ta obdivujem, ze to s tolkymi detmi takto zvladas a este aj stihas trochu pracovat...ja mam co robit pri tomto jednom
Ale ked po tom tuzis a si sikovna a zvladas - preco nie....je tam jedno riziko, ze naozaj nebudes mat ziadny cas ani na seba ani na manzela....ale nemusi to tak byt...ak si to vies zariadit s 4 detmi, preco nie aj s 5..rozumiem tvojej potrebe ci tuzbe

alobalka
22. sep 2014

@vililienka si asi akčná mamina a podľa tvojho postoja k deťom sa asi rozhodneš pre🙂 plné ťa chápem, mať detičky je niečo úžasné a čím ich máme viac, akosi je to menší problém... ja to tak vnímam. Za seba - je ťažké dať toľkým úplne čo potrebujú, tak isto aj pozornosť manželovi... Ale zase sú tu iné dobrá, čo sa im cez veľkú rodinu dostanú. Všetko dobré a krásnu rodinku!🙂

marusik
22. sep 2014

@vililienka wow, čítala som len úvodný príspevok. Konečne žena, ktorá vie, o čom je jej povolanie! Kiež by bolo viac takých žien ako si Ty! Viem, že oveľa krajšie než kočíková taška sú kožené kabelky, štýlové oblečenie, čas na seba je tiež super, budovanie kariéry - ale príde mi to malicherné oproti možnosti rozvíjať deti, dávať sa im, učiť ich žiť... takže stále nosím namiesto kabelky kočíkovú tašku a namiesto nákupných papierových tašiek s vychytávkami módy držím za ruky deti🙂 Ak už čakáte bábo, tak to bábo sa musí isto tešiť na takú super maminu🙂

1andrea111
29. sep 2014

@vililienka ja len pri veľkom obdive voči Tebe, chcem pripomenúť, že môžme sa naháňať, spávať malo, robiť veľa a dlho, obetovať sa, žiť akčne... ale raz nás to dobehne, lebo ľudské možnosti sú limitované, treba nato myslieť.

vililienka
autor
29. sep 2014

@1andrea111 no však aj to : mala som vypadnutú maternicu , zlomenú kostrč , štyri hrudne stavce, mam tetaniu , psoriazu a karpalne tuneli......šak to , že mozog rozkazovať vladze ale čo telo....a predsa už mám 33 to nase prababky uz z rodenim pomali koncili....

andula77
1. okt 2014

@janickacrazy No, viem, ze je ina doba bla bla bla, ale stavaju sa aj take pripady...moj otec zomrel ked som mala 2 mes. - a to som bola 8.dieta....a sme tu. Samozrejme, ze mama zostala na nas sama, ved kto by uz chcel zenu s 8 detmi, ze ano?! ☹ nemali sme to co ma ine deti, nechodili sme nikde na vylety, dovolenky a pod. ale zmierili sme sa s tym

janickacrazy
2. okt 2014

@andula77 No viem, že sa to stáva a práve preto plánujem len 3 deti a nehovor mi, že ty plánuješ 8? Ako nech si každý robí ako vie, ale ja som presvečená, že treba mat len tolko detí, kolko by som zvládla uživit aj sama, keby sa náhodou nedajbože niečo stalo. A tiež by mi bolo lúto, že moje deti nemožu íst na výlet alebo dovolenku.

andula77
2. okt 2014

@janickacrazy 8? Och boze, ja urcite nie, to by som nezvladla, niekedy nezvladam ani tie co mam...a to cakam tretie 😒 niekedy som sa burila a "vycitala" mame (nepriamo), ze co mali druhi a co som ja nemala (a to nevravim o materialnych veciach, skor o case, ktory nam venovala ci nevenovala...), ale u sa na to pozeram tak, ze keby nemala 8 deti tak tu predsa nie som 😉 a beriem to tak, ze kazdy sa rodi na svet pre "nieco" a je nba nas ak s tym nalozime

el6
3. okt 2014

@vililienka mozno je este kratko odvtedy...ked sa rozhodnes, tak napis, ked uz sa tu o tom tolko diskutovalo....nakoniec to bolo celkom zaujimave....som zvedava...

vililienka
autor
12. jan 2015

@el6 rozhodli sme sa s manzelom, ze nebudeme sa priam snazit ani priam branit tomu ,aby som zostala tehotna , ale ze ak otehotniem do 35 tak ze to bude super , ak nie , tak sa vratim po materskej do prace.zatial tehotna nie som 🙂

veronikam
Autor odpoveď zmazal
fidka79
Odpoveď bola odstránená
vililienka
autor
12. jan 2015

@fidka79 hej trochu je to problem , zvlášť keď nemáme celodennú školku a aj keď je do 15:30 o 15 tam prakticky nie je ani nohy....ale dá sa to zvládnuť , všetko sa dá zvládnuť.

erika121o
12. jan 2015

Konečne krásny príspevok plný pozitívneho myslenia 🙂 drzim palce, nech je vsetko ako má byť 😉

maja2005
12. jan 2015

@vililienka Ahoj, ja som mamicka 3deticiek, su v takom istom veku a ako tie tvoje 3mladsie, len s tym rozdielom, ze nas nezobrali do skolky, takze som s nimi doma. So vsetkymi tromi na raz, a uz rozmyslam nad tym, ze ked pojdu do skolky a ja zostanem len s jednym ake to bude zradu lahke a starsne ticho......
Vsetko je len o tvojom pocite, o vasich moznostiach. Preco by si nemohla mat aj piate, kludne, ked sa na to citis, vies, ze to finan.zvladnete a teba to viac obohaty a budes viac spokojna. Tak ja ti budem len priat. 🙂 nieje vsetko len o kariere a mozno prave ta tvoja kariera a sebarealizacia su deti.
Poznam vela mamiciek, co po prvom utekaju hned do prace a neviem ci je to nieje stastna volba, lebo ani oni a deti niesu spokojne. Ja osobne budem doma min.este 2 roky pokial mala nebude mat 3r. a potom aj tak vela moznosti nemam kam by som isla, dost som rozmyslala nad tym, ze by som chcela robit s detmi s detskeho domova a mozno tam vypomahat. ..... Budem ti drzat palce, hlavne aby ste boli zdravy. Je len na tebe ako sa rozhodnes.

david93
12. jan 2015

vililienka, na českom portáli baby-cafe.cz je diskusné fórum pre mamičky volá sa to tuším "3,4,5 a viac detí" samozrejme v češtine, odporúčam sa zapojiť alebo aspoň prečítať, je tam veľa úžasných mamičiek ktoré berú materstvo ako poslanie a majú reálne tých 5 prípadne aj viac detí

emilia25
12. jan 2015

@vililienka aj my sme chceli 4deti hned od zaciatku.sme obaja zo 4 deti tak sme chceli pokracovat ale ako sa hovori clovek mieni pan boh meni a tak to zmenil ze mame 3 krasnych a hlavne zdravych synov.a vsetkych na prvy sup splodenych.no ale o to 4 sme sa dlho snazili.aj som potratila dvojicky teda uz bolo len jedno druhe sa vstrebalo.a proste od vtedy sa vobec nedarilo.tak sme to v july proste vzdali.davame si pozor uz nad 4 vobec nerozmyslam ale uz nad pracou kedze od septembra mi pojde najmensi do skolky a najstarsi do skoly.a ja do prace.ale tiez som si to musela v hlave cele tak naprogramovat ze 3 staci.neni to malo ani vela deti.je to zlaty stred.tak isto som davala do havy ze o 3 deti sa clovek lahsie postara ako o 4 a da im viac.tak som si to odvovodnovala materialisticky co sice by sa nemalo kedze toto si clovek moze povedat pri dvoch a na koniec by dospel nazoru na co dieta.ved sa lahsie postaram sama o seba ako by sa mala este starat o dieta.ale som naozaj vdacna za tychto mojich 3 huncutov a proste uz viac nemam v plane.a staci mi aj ked sa zacnu byt kricia tak vtedy sa utvrdzujem tiez ze sme sa dobre rozhodli.

vililienka
autor
12. jan 2015

ano plne ta chápem 🙂, hlavne s tým krikom 😀. Ako vravíš nechám to na pána Boha 🙂 lebo môj skutočne úplne prvý plán bol , že dve deti, a vidíš máme 4, všetko sa deje ako sa má .🙂

emilia25
12. jan 2015

@vililienka presne tak.ja som sa s tym dlho nemohla vyrovnat.dlhe roky proste nastavena na 4 deti chcela som si tehu vychutnat lebo by som vedela ze je to posledne.ale ked sme sa snazili bola som s toho hotova ci sa podarilo nepodarilo testovala jak sibnuta potom sklamanie plac potom zas opet nadej.uz mi s toho sibalo.a tiez som si na sebe vsimla ked sme sa mesiac nesnazili bola som kludna vyrovnana.a tak sme si povedali bud teraz v july to vijde alebo sa uz nebudeme snazit.a zas to nevyslo.takze teraz som kludna vyrovnana.v hlave aj v srdci mam zatial jasno ze tri deti staci.a myslienky na pracu.

el6
13. jan 2015

@vililienka tak je to asi najlepsie

vililienka
autor
6. nov 2015

Tak dámy moje milé, dopadlo to tak , že som neotehotnela a začala pracovať, je to ozaj makanica , ale robím v super firme a hlavne to čo som vždy chcela , takže som nadmieru spokojná . Musím povedať , že zatiaľ to stíham a robím ozaj krásne projekty a cítim sa úspešná. ALE najkrajší projekt je aj tak moja rodina . Držím Vám všetkým palce .... v živote ide iba o lásku a pokoj a čas na blízkych ....som rada , že som to našla ( a normalne sa teším , že pridem z práce a budem upratovať 😀 neverila by som , že sa mi to môže niekedy stať)

odm3
24. nov 2015

sto lajkov. presne tak. o tom je život. Ale to s tým upratovaním nemyslíš vážne, že 😀

alenazv
24. nov 2015

@emilia25 tak to 4.nakoniec bude? 🙂

emilia25
24. nov 2015

@alenazv hej hej bude veru bolo to veru uplne nečakane aj vecicky postielku perinky vsetko som dala prec ze už nebude a teraz si vychutnávam 4 tehu presne ako som chcels teda kupovsnim vybsvicky a hlavne v ružovej farbe takže aj dievčatko to je.ale tehu zaskočilo fest.

alenazv
24. nov 2015

@emilia25 tak gratulujem 🙂 super ze dievcatko 🙂

emilia25
24. nov 2015

@alenazv dskujem. 😉

Strana
z3