icon

Skúsenosti mamičiek s LA u novorodenca

sofimatko52
3. jan 2020

Dobry večer mile mamičky. Ani neviem ako začať kde vôbec začať. Ale po niekoľkych potratoch a všetko ostatne čo som prežila som sa dočkala
vytuženeho dieťatka. Nechcem rozoberať to ake som male tehotenstvo ale môžem ďakovať len bohu že sa mi Aleško narodil a je v poriadku,ale nie uplne celkom.viemže niekomu sa narodia detičky aj s horšimi diagnozami ale každa mamička ktora počuje že s diaťatkom nieje niečo v poriadku tak ma strach. Tak Vás poprosim neodsudzujte ma. Takže mam diagnozu polyp anusu. To znamena že mame v konečniku maly vyrastok ktory mu chcu vyoperovať. Momentalne mame 2 tyždne a keď maly bude mať mesiac ideme na zakrok. Bude mi podana LA okolo konečnika a chcumu to vyrezať. Primarka na chirurgia nam povedala že to musi isť preč čim skôr tym lepsie. Nenajde sa tu niejaka mamička s niečim takym podobnym. Ako to dopadla ako znašalo dieťatko LA a nasledovne zotavenie sa. Musim Vam éste dodat to že ja ho nekojim a už v nemocnici sme museli dokrmovať vďaka mojmu zdravotnemu stavu som ho nemohla kojiť. Takže ho zapeka a mame tvrdu stolicu takže zakaždym ako mame stolicu najdeme si v plienkach aj troška krvy. Lebo pri vyprazdnovani sa to stale podržďuje. Ďakujem Vam voored za odpovede

evitka83
3. jan 2020

@sofimatko52 zmen mlieko, ked ho zapeka a skus pridat probiotika. Fakt to teraz musi ist von? Mate s tym komplikacie? Je to velke? Moja dcera ma tiez mensi vyrastok okolo konecnika. Ale nikdy s tym nemala problem, tak sme to nechali tak. Ma 5,5r

sofimatko52
autor
3. jan 2020

@evitka83 Je to veľke 3 až do 5 mm. Komplikacie stym ani niesu moc take veľke až nato že pri vyprazdňovani alebo pri kupani alebo ked to natierame tak to zakrvaca troška. A vy ste stym nemali žiadne problemy. Ani pediatrička to s Vami neriešila? A neeastie jej to?

vmatuscinova
3. jan 2020

@sofimatko52 my sme boli na chirurgii s trosku inou diagnozou pruhom v slabinach, tiez uz v 6tyzdnoch povedali operovat, no aby sme skusili vydrzat kym trosku zosilnie, aj sa im to lepsie robi na vacsom babatku. Ked primarka povie vyrezat co najskor urcite ma dovod, len si odladte pochopenie toho najskor. Ja som sa tiez bala, mal ist do celkovej, ale stale mu to vyliezalo, neslo zapravit, bala som sa priskrtenia crievka, nevedeli sme s nim cestovat, lebo ked sa v autosedacke rozplakal vybehol mu pruh a reval a neslo ho utisit. Po nociach som ho nosila na urgent s vybehnutym pruhom, ktory nesiel spat, posledny mesiac uz pri curani mu to vychadzalo, to uz som mu to sama vacsinou dokazala zapravit a verte mi nevedela som sa dockat dna kedy mu to zoperuju a to som o anesteze vela citala, riesila s doktormi rizika. Nakoniec ho urobili v 5 mesiaci, 2 x sme prekladali termin lebo mal infekt dychacich ciest. Co som vsak videla na chirurgii, tak taketo zakroky su pre nich parminutova zalezitost, tam msju tak vazne pripady z celeho slovenska - vazne operacie hlaviciek, neprepojene organy traviacej sustavy, deti s riznymi vyvodmi atd takze taketo zakroky su pre nich fakt nic. Ale co sa tyka umeleho mlieka, urcite su typy, ktore aj pomozu pri zapche, aby sa so stolicou netrapil. Ja mam vybornu skusenost napojit sa priamo na vyrobcu cez ich linku ako ma napriklad nutrilon ci sunar, su tam nimi sjoleni speci liste a lepsie vedia pomoct pri vybere mliecka z ich radov ako pediater, ktory nemoze mat prehlad o vsetkych znackach. Drzim palce, ps: ti najmensi zvladaju tie zakroky 100x lepsue ako starsie deti ci dospeli. Moj po prebudeni z narkozy po hodke lezal na bruchu a vecer som ho nosila v satke akoby nic, ziadne analgetika id bolesti, boli tam deti okolo roku a pol ci 2 s rovnakou diagnozou a ti prerevali noc aj den, boli nesvoji, mrncavi, uboleni;) drzim palce

evitka83
3. jan 2020

@sofimatko52 nie. Ma to stale rovnake, ale ma to skor ploche. Nemeni sa to, nerastie, nekrvaca. Neriesili sme to. Pediatricka sa vyjadrila, ze sledovat, pokial nie su komplikacie, netreba tiesit

sofimatko52
autor
3. jan 2020

@vmatuscinova a jde vas operovali v košiciach

vmatuscinova
3. jan 2020

@sofimatko52 ba kramare