Výrastok na konečníku

nobody20
2. jan 2019

Dobry den, mam 14 rokov a pisem sem lebo mozno niektora z vas sa s tym stretla u vasich deti. Nasiel som si vyrastok na konecniku. Je to ako taka väcsia bobulka, taha tuhsia ale nie uplne tuha a je rovnakej farby ako konecnik. Na dotyk neboli, nekrvaca, kebyze sa nepozrem tak by som o tom ani nevedel. Pri vyprazdnovani necitim ziadnu bolest, vsetko je v poriadku, nemam problemy s traviacim traktom a stolica je tiez v poriadku. Nemam ani tusenie co by to mohlo byt. Nemal som este nikdy sex takze v tomto problem asi nebude. Naozaj sa za to hanbim a hanbim sa priznat ci uz lekarovi alebo mojjej mame. Viete niekto co by to mohlo byt?

whatever1
2. jan 2019

@nobody20 Hemeroid. Nemas sa za co hanbit. Aj ja to mavam. V lekarni kupis mast bez receptu. Faktu alebo hemostop. Po stolici sa vzdy osprchuj vlaznou vodou bez mydla a jedz vela vlakniny aby si mal makksiu stolicu.

lindusss2016
2. jan 2019

@nobody20 najskor hemeroid, ale dr ti to povie na 100%, nie je to ziadna hanba

whatever1
2. jan 2019

@nobody20 a mame povedz bez hanby urcite bude vediet🙂

mijunik
2. jan 2019

@nobody20 zlatino, nemáš sa za čo hanbiť. Výrastky bývajú. Kdekoľvek, aj na konečniku. Môj malý synovec mal od narodenia, rovno zo zadočku mu trčal "chvostík" - maličký výrastok. Na chirurgii mu to bez problémov odstránili. 🙂 Najlepšie, čo môžeš urobiť, je to, že to povieš mamine, pretože jediný, kto Ti povie, čo presne to je, je lekár a tam s Tebou musí ísť rodič. Nemáš sa za čo hanbiť, nič zlé si nespravil. Chápem, že to nie je príjemné, ale mám 13-ročnú dcérku a ak by predo mnou tajila niečo, čo ju trápi, bola by som nešťastná. Tak sa mamine zdôver, nájdete spolu riešenie. Držím Ti palce.

h2
2. jan 2019

@nobody20 Ahoj, chápem, že v Tvojom veku sa s tým hanbíš ísť za rodičmi, ale naozaj sa nemáš prečo hanbiť, veď im to nemusíš ukazovať, len im to povieš, nech Ťa zoberú k lekárovi. Nechápem, ako môžu baby na Modrom koníku stanovovať diagnózu z toho, čo si napísal. Môžu to byť hemeroidy, ale aj nemusia.

janinah
2. jan 2019

Mám 13r syna,nedávno som mu brala výter z konečnka na vyš,radšej mama ako sestrička v ambulancii,tiež mu to nebolo jedno,ale mamy sú predsa presne na to,aby deťom pomohli úplne vo všetkom,takže nehanbi sa...tiež myslím,ž eje to hemoroid teda zlatá žila a treba to len sledovať a nemať tvrdú stolicu,čo záleží od stravy.

lilka5566
3. jan 2019

Viete čo je sranda? Ze keď tu napíše mladé dievča tak ju všetci zvozia a majú kopu posmeskov, že si vymýšľa a sú prázdniny a keď mladý chlapec tak všetci v pohode 😁😁😁
Ale nič v zlom, mne sa paci ako ste mu pekne napísali a vysvetlili, len ma to tak napadlo 😊

lindusss2016
3. jan 2019

@h2 nikto tu diagnozu nestanovil, kazda jedna mu napisala, ze sa to musi vysetrit.

h2
3. jan 2019

@lindusss2016 No, nechcem Ti protirečiť, ale hneď prvá odpoveď stanovuje diagnózu a dokonca predpisuje lieky. 😉

lindusss2016
3. jan 2019

@h2 aha, tak ja som si tu prvu nevsimla 😂 tak ano, je pravda, ze to je dost jednoznacna odpoved. Diskutujuce by mohli vrat ohlad na to, ze sa jedna o dieta a ze je v kazdom pripade potrebne, aby ho videl lekar. Osobne to tipujem tiez na hemeroid, ale len z hladiska pravdepodobnosti, to vsak neznamena, ze to nemoze byt co kolvek ine. Ja tu tieto zdravotne diskusie beriem s rezervou, ako jedna vec je opytat sa, ci sa niekto s podobnym stretol, ale aj ked 50 zien napise, ze to je hemeroid, moze to byt hocico ine.

whatever1
3. jan 2019

Heeej Ved som napisala nech to povie mame🤣🤣 co sa tu riesi. Dobre teda opravujem - podla popisu je to s velkou pravdepodobnostou hemeroid.

nobody20
autor
4. jan 2019

Dakujem vsetkym ❤️

loginexistuje
4. jan 2019

@nobody20 môžu to byť aj vyrastky, molusky, kondylomy ... daju sa odstranit laserom ale primarne treba zlepšiť imunitu, vitamin D atd .. inak sa budu tvoriť znovu. Je to citliva tema povedz mame ze mas problem a ona ta vezme k lekarovi. drz sa