Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?
Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃
@simca06022011 ta knizka pobavila. Vypisala som prvu stranu 😂 ani fotku som nenalepila. Vsak otvorim google photos a tam je vsetko 😀
tiez netusim … ale mas pravdu, susedova dcera bola 2x tehotna skoro presne vtedy ked ja a pri druhom tehotenstve porovnavala kazdy prd s tym prvym a ked mi to hovoril sused tak som len pozerala ci vadna som ja alebo ona …prva dcera ma 4roky a jedine co si pamatam ze chodit zacala v 18m lebo to bolo neskoro :D
Sú matky, ktoré zabudnú a potom tu máme ďalšiu skupinu matiek, ktorých dieťa nemá 10 rokov, ale 120 mesiacov aj jeden deň…🫣
@nevenka ...nu mne sa pacili tie knizky pre deti do roka,tak si to tam postupne zapisujem a budu mat pamiatku. xD
Asi sa to pýtala, pretože je to dôležité z hľadiska psychomotorického vývoja. A je super, že sa to pýtala.
Vela sme ju natacali tqk by dom yo cca vydedukovala pomocou tych videi ze kedy asi to mohlo byt
@walentina7 no ako voľnočasové napln fajn, keď nie je co robiť 😊
Ja vobec. Kto ma pozna ,vie ze ja si nepamatam ani co bolo minuly tyzden 🙄🤯
Moja babka si pamätala telefonne číslo kamosiek spred 20 rokov, ja si nepamätám ani ich mená 🤣
Jansom bola tiez prekvapena,ked sa to logopedicka pytala,tiez som vedela tak orientacne.ale nejako to neriesila.nieco mam poznacene,nieco nie 🙂
Myslela som si, ze take veci nikdy nezabudnem tak naco si to pisat. Teraz ked si chcem spomenut musim pozriet nejaku fotku alebo video. Zabudla som a to nema ani 2 roky este..
Ja si pamätám akurát chodenie, aj to asi preto, že to bolo tesne pred 1.narodeninami, no neviem presne ci tyzdneň/dva 😀 stvornozkovanie viem len veľmi približne mohol mal 8-10 mesiacov, cca 🤷♀️ a do sedu išiel zo 4, takže to až potom 😀keď tu čítam matky ako píšu, že ich ratolesť, ktorá má 10-12 rokov, sa začala pretacat, sedieť, lozit presne vtedy a vtedy, kedy presne vyšli očné zuby, no len očami pretáčam. Na toto v mojej hlave kapacita proste nie je.
Ja neviem kedy zacal sediet, lozit a pod. Nemam fotky s kartickami ako prvy zubok, prvy usmev...
Som rada, ze si napisala. ;) ani ja si nedavam vytetovat datum kazdej chujoviny, hlavne ze sedi, chodi, rozprava....ja si nepamatam ani rok mojej maturity, vzdy to musim pracne pocitat .
Neboj sa ani ja nie 😆 a mam 2 synov pre každého som mala krásnu spomienkovu knihu o najdôležitejších udalostiach od ich narodenia do teraz nie sú vypísané je tam len ich údaj z pôrodnice a par fotiek,takže vôbec si nič nevycitaj nič si nezameskala proste ste mali iné problémy 😅
Podla mna toto su zakladne veci, ktore by si mama pamatat mala...
Ja 😂
Vzdy, ked si neviem spomenut,tak bud to najdem vo fotkach alebo v debatach archivu msg 😀
so synom som bola na vysetreniach a pytali sa ma na pomalí všetko a musela som veru pátrať vo forkach a videách lebo som nevedela. mám dvoch chlapcov a doet sa mi to motá.
Aj ja som taká, nič neviem, možno prvý zub a pretočenie na bruško som si zapísala, ale to je asi všetko. Som strašná, ale tak som rada že nie som sama taká. A v hlave si už vôbec nič nepamätám. Obdivujem ako to maminy vedia z rukáva sypať všetky dôležité mýlniky, ja sa ale kôli tomu cítim byť horšia 😩
Konecne niekto. Ja absolutne netusim co kedy bolo. Ked mala zacat sediet, tak sme to sledovali, pripadne na doporucenie doktorky cvicili s nou a podobne veci, ak s niecim meskala. Ale akonahle sa to naucila, ja som uplne prestala drzat v hlave ze na kolko mesiacov presne zacala sediet ci stat ci chodit. Plus niekedy sa jej nieco podarilo raz a potom dlhsie sa nedarilo. Prvykrat sla na nocnik asi ako rocna, nahoda podla mna, ale viackrat sa jej tak podarilo. A potom pol roka nic. Nedrzim v hlave tie datumy, ani nejak nevidim v tom zmysel, pokial nieco nerobila extremne skoro alebo extremne neskoro.
Ale jasné.. staršie deti mám s diagnózami a ten trapas keď sme s nimi začali chodiť po lekároch a ja som ozaj len približne +- 2 mesiace tušila kedy čo bolo 🤔
... ja mám zapísaný "každý prd" ešte mám aj "bleeeee" vypadnuté zuby odložené 😝
Tiež si pamätám iba kedy začal chodiť ale sedenie a lozenie vôbec 😬🥲😅