icon

Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?

27. okt 2023

Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
27. okt 2023

@simca06022011 ta knizka pobavila. Vypisala som prvu stranu 😂 ani fotku som nenalepila. Vsak otvorim google photos a tam je vsetko 😀

hendikep
27. okt 2023

tiez netusim … ale mas pravdu, susedova dcera bola 2x tehotna skoro presne vtedy ked ja a pri druhom tehotenstve porovnavala kazdy prd s tym prvym a ked mi to hovoril sused tak som len pozerala ci vadna som ja alebo ona …prva dcera ma 4roky a jedine co si pamatam ze chodit zacala v 18m lebo to bolo neskoro :D

vevapeto
27. okt 2023

Sú matky, ktoré zabudnú a potom tu máme ďalšiu skupinu matiek, ktorých dieťa nemá 10 rokov, ale 120 mesiacov aj jeden deň…🫣

walentina7
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
28. okt 2023

@nevenka ...nu mne sa pacili tie knizky pre deti do roka,tak si to tam postupne zapisujem a budu mat pamiatku. xD

aurora33
28. okt 2023

Asi sa to pýtala, pretože je to dôležité z hľadiska psychomotorického vývoja. A je super, že sa to pýtala.

saxana000
28. okt 2023

Vela sme ju natacali tqk by dom yo cca vydedukovala pomocou tych videi ze kedy asi to mohlo byt

simca06022011
28. okt 2023

@walentina7 no ako voľnočasové napln fajn, keď nie je co robiť 😊

dadka_bb
30. okt 2023

Ja vobec. Kto ma pozna ,vie ze ja si nepamatam ani co bolo minuly tyzden 🙄🤯

domak2
30. okt 2023

Moja babka si pamätala telefonne číslo kamosiek spred 20 rokov, ja si nepamätám ani ich mená 🤣

lienka9
30. okt 2023

Jansom bola tiez prekvapena,ked sa to logopedicka pytala,tiez som vedela tak orientacne.ale nejako to neriesila.nieco mam poznacene,nieco nie 🙂

duppka13
30. okt 2023

Myslela som si, ze take veci nikdy nezabudnem tak naco si to pisat. Teraz ked si chcem spomenut musim pozriet nejaku fotku alebo video. Zabudla som a to nema ani 2 roky este..

dadaa1234
30. okt 2023

Ja si pamätám akurát chodenie, aj to asi preto, že to bolo tesne pred 1.narodeninami, no neviem presne ci tyzdneň/dva 😀 stvornozkovanie viem len veľmi približne mohol mal 8-10 mesiacov, cca 🤷‍♀️ a do sedu išiel zo 4, takže to až potom 😀keď tu čítam matky ako píšu, že ich ratolesť, ktorá má 10-12 rokov, sa začala pretacat, sedieť, lozit presne vtedy a vtedy, kedy presne vyšli očné zuby, no len očami pretáčam. Na toto v mojej hlave kapacita proste nie je.

mischelag
30. okt 2023

Ja neviem kedy zacal sediet, lozit a pod. Nemam fotky s kartickami ako prvy zubok, prvy usmev...

lunademonica
30. okt 2023

Som rada, ze si napisala. ;) ani ja si nedavam vytetovat datum kazdej chujoviny, hlavne ze sedi, chodi, rozprava....ja si nepamatam ani rok mojej maturity, vzdy to musim pracne pocitat .

majorek
30. okt 2023

@mircalla tak patrim ktym 10%🤣

lulu1213
30. okt 2023

@mircalla a načo by im to bolo aby vedeli svoju krvnú skupinu? Ved to sa vždy zisťuje nanovo pred operáciou, transfuziou atď. Ani ja neviem krvnú skupinu deti, len jedného. A vôbec ma to netrapi🤷🏼‍♀️

vanilka83
30. okt 2023

Neboj sa ani ja nie 😆 a mam 2 synov pre každého som mala krásnu spomienkovu knihu o najdôležitejších udalostiach od ich narodenia do teraz nie sú vypísané je tam len ich údaj z pôrodnice a par fotiek,takže vôbec si nič nevycitaj nič si nezameskala proste ste mali iné problémy 😅

mimi3008
30. okt 2023

Podla mna toto su zakladne veci, ktore by si mama pamatat mala...

ludmila73
30. okt 2023

Ja 😂

enusamt
30. okt 2023

Vzdy, ked si neviem spomenut,tak bud to najdem vo fotkach alebo v debatach archivu msg 😀

sashenocka007
30. okt 2023

so synom som bola na vysetreniach a pytali sa ma na pomalí všetko a musela som veru pátrať vo forkach a videách lebo som nevedela. mám dvoch chlapcov a doet sa mi to motá.

svokrinjazykmonika
30. okt 2023

Aj ja som taká, nič neviem, možno prvý zub a pretočenie na bruško som si zapísala, ale to je asi všetko. Som strašná, ale tak som rada že nie som sama taká. A v hlave si už vôbec nič nepamätám. Obdivujem ako to maminy vedia z rukáva sypať všetky dôležité mýlniky, ja sa ale kôli tomu cítim byť horšia 😩

mircalla
30. okt 2023

@lulu1213 To fakt? Smutne. Polda mna zakladna vec....napriklad chces urgentne darovat krv pre znamneho ci rodinu a nevies, aku mas skupinu a ci si vobec vhodny darca. Samozrejme to vysetria, ale toto je podla mna dost zakladna vec vediet

mircalla
30. okt 2023

@lulu1213 A inak je to aj v prepustacej sprave z nemocnice. Podla mna dolezitejsia vec, ako kedy mojmu dietatu vypadol prvy zub. Uz som bola v situacii, ked som sla urgentne darovat krv a tym, ze som ju vedela mala som informaciu, ci som vobec vhodny darca

cervenaruza123
30. okt 2023

Konecne niekto. Ja absolutne netusim co kedy bolo. Ked mala zacat sediet, tak sme to sledovali, pripadne na doporucenie doktorky cvicili s nou a podobne veci, ak s niecim meskala. Ale akonahle sa to naucila, ja som uplne prestala drzat v hlave ze na kolko mesiacov presne zacala sediet ci stat ci chodit. Plus niekedy sa jej nieco podarilo raz a potom dlhsie sa nedarilo. Prvykrat sla na nocnik asi ako rocna, nahoda podla mna, ale viackrat sa jej tak podarilo. A potom pol roka nic. Nedrzim v hlave tie datumy, ani nejak nevidim v tom zmysel, pokial nieco nerobila extremne skoro alebo extremne neskoro.

tianna
30. okt 2023

Ale jasné.. staršie deti mám s diagnózami a ten trapas keď sme s nimi začali chodiť po lekároch a ja som ozaj len približne +- 2 mesiace tušila kedy čo bolo 🤔

miskakyska
30. okt 2023

... ja mám zapísaný "každý prd" ešte mám aj "bleeeee" vypadnuté zuby odložené 😝

mtn112233
30. okt 2023

Tiež si pamätám iba kedy začal chodiť ale sedenie a lozenie vôbec 😬🥲😅