Som vyčerpaná z dcéry
Baby ja som už na prášky z mojej dcéry odratávam týždne mesiace kedy už konečne pôjde do škôlky lebo ja fakt už nevladzem. Najradšej by som sa zbalila a odletela sama niekde na ostrov a nepočula nič len ticho. Od rana sa nezastavim lietam furt jak veverica po celom byte lebo to moje dieťa všade kde môže spraví len bordel. Idem na wc, vrátim sa a všade je rozsypana múka. Kým jedno upracem zas vyvedie niečo iné porozhadzuje chrumky na zem a skáče po nich. Zas môžem vyťahovať vysávač. Potom si zmyslí že ide do skrine a všetko svoje oblečenie vyhadze na kopu von. Večerné zaspávanie katastrofa vresk a rev ako keby ju z koži driem susedia si možno myslia že čo jej preboha robím. Je 9 hodín večer ja padám na papuľu ako po 16 hodinovej šichte niekde vo fabrike... keby môžem tak už o siedmej večer asi zaspim. Som na ňu sama, nemám ju komu dať postrážiť takze to len musím doslova s ňou už pretrpieť. Ráno vstávam s pocitom (nehnevajte sa za blbe slovo ) do bo*a zas to iste cely deň každodenný kolotoč normálne už nemám ani chuť sa ráno zobudiť. Vonku keď počujem ako sa mamičky rozprávajú aké majú kľudne deti že sa samé zahrajú všetko v pohode vysmiate a spokojne a predstavím si u nás ten cirkus tak mi je do placu prečo moje dieťa stále musí len zle robiť ? Prečo sa nemôžme normálne dohodnúť bez revu ? Prečo z ihriska jediné odchádzame s plačom na celé mesto? Prečo za všetko musí len pištať ? Neviem ani načo to sem píšem neviem čo chcem počuť asi že aj tu sa nájde mamina s rovnakým dieťaťom ktoré od rana do večera len vyvádza a podporíme sa medzi sebou postazujeme sa.
Prajem vam pekný večer ďakujem za prečítanie a idem si dať magnezium lebo ma už vystre🤯
1.máš úplne normálne pocity, len to zbytočne ďalej nekumuluj, veľa žien to takto má, 2.máš úplne normálne dieťa, 3.prečo má na dosah múku a podobné veci a prečo to dookola upratuješ, 4.čím budeš nervóznejšia, aj dieťa bude nervóznejšie, skús popracovať na náplni dňa, aby sa dieťa viac hralo s niečím zaujímavým a ty mala väčšiu radosť, lebo také galeje sa dlho ťažko znášajú...ale tiež som okolo 2rokov už mala celkom dosť, a to uspávanie bolo ľahké lebo prso, koľko má dieťa? neviem či bolo spomínané vyššie
A po zadku už dostala? Akože viem, že bitkou sa veci neriešia, ale aby mi decko zdrhalo a dokonca pridalo keď poviem aby ma počkalo? Tak tu sa už končí všetka sranda, veď to je aj nebezpečné. Ja by som jej capla na riť a do večera zakázala niečo čo má rada - sladké, telku, obľúbenú hračku. A mohla by pišťať aj ako desať sirén. toto je fakt cez čiaru. Má 3 roky... Tak keď si zámerne rozsype chrumky a poskáče po nich, tak už ma vidíš ako by som vysávač vyťahovala. Mladá by dostala malú lopatku a metličku a nech si to uprace. A neodišla by odtiaľ kým to nespraví. Pri mne by tam mohla aj do večera sedieť, ale urobila by to... Mysli na príslovie "ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Keď ja budem Jano, neohneš ma mamo" 😀 Takže pekne si urči hranice a ani za nič z nich nepoľav.
@kkovacovak presne, my sme mali cosi podobne s dcerkou, co ma autorka, ale este starsieho chlapceka o 2 roky. Ten sa zatvaral do izby a plakal, ked ona vrieskala. Ale vrieskala, hadzala sa o zem, dupala nohami, kolkokrat som ju zavrela v izbe a vratila ju tam aj 10x. Vrestala hodinu a pol najdlhsie, ale tak, ze susedia si museli isto dat stuple do usi. Raz som sla vecer do kostola a zas mala hysak, ostal s detmi muz, mali sme otvorene okno a bolo ju pocut a celu ulicu, akoze uplne FAKT. Je stale temperamentna, od babatka. Po takychto hysakoch mala pod ocami a na licach popraskane zilky, petechie. Uplne ako zliate modriny pod kozou. V 3 rokoch uz isla do skolky, ale mala hranice a toeto hysaky uz bpli sporadicke. Ako v tej skolke bude autorkina mala niekoho respektovat? Ja velmi dobre viem, co je narocne dieta, ale my sme mali priklad uplneho flegmatika, tak potom asi zabralo, ze aha, bracek je smurny, chce sa s Tebou hrat...ked hysak presiel, tak prisla ako vymenena. Bude mat 6 a je strasne inteligentna, ale ked daco chce, tak pride za mnou aj 20x a mamii, mozem to a to. A ked som vcera povedala, ze dnes nebude telka, tak nebude, nech sa postavi aj na hlavu. Akonahle v dacom povolim, tak to nie je dobre, nesmie sa povolit.
Vcera akurat syn volaco zle robil dcere, hucim do nich, nech je klud, dojcila som najmladsieho. A ked konecne na 3 raz mlady pan dosiel so sklopenymi usami, ked som ho vadila, tak uskrn na tvari (tesim sa na pubertu🤦♀️), no tak nic moj, tu si klaknes do kuta a rozmyslaj, ako si jej mohol ublizit. To iste aj s nou. Ale teda uz maju 8 a 6. Ale uz aj skolkar musi mat iste hranice a respektovat ich.
Presne mam to iste doma a tiez sa tesim na september ale aj sa trosku bojim ci ho z tej skolky po tyzdni nevyhodia. Najradsej mam take tie vycitky ze ved ho musis zabavit, urcit hranice, zobrat von vybehat, daj mu po riti atd a najlepsie co som dostala radu bolo "nedovol mu to" 😂tak diky to som nevedela ze je to take jednoduche😅myslim ze len mamicky co maju ozaj zive besne deti vedia ze nic z toho nefunguje. Aj to vysvetlovanie je proste proces, ja uz vysvetlujem vsetko ako papagaj 2.5 roka a on to stale nechape. Nerozmaznavame ho, co nesmie nesmie aj keby reval. Aj tak to bude skusat milionty krat. Tie magneticke poistky mi mi velmi ulahcili zivot, mame ich takmer vsade. Mam zopar skriniek ktore su urcene na hrabanie sa, tam ho necham vytahovat a zabavi sa aj 15 minut😅 Snazim sa filtrovat aby som.mu nezakazovala uplne vsetko lebo z toho je potom frustrovany takze ho zapajam aj ked spravi bordel a samozrejme je krik okolo kazdej aktivity lebo ani sam nevie preco. Staci nieco inak polozit ako in chcel a je zle. Vrieska ozaj stale a za vsetko, my nikam ani sami nechodime lebo mam este babatko. Ideme von len s muzom lebo na maleho treba 100%dozerat lebo ujde, nejde za ruku, lahne si na ceste a ani za boha nepojde prec... Ja verim ze to casom prejde ale uz sme tak z nejo vycerpani.. neviem ani predstavit byt sama na neho🍀
@akirlu Ahoj, Ako sa chova tvoja dcera dnes? myslis, ze ju zmenilo to tvoje objatie pocas toho jej vybuchu ?
Niektoré mamičky skúšajú aj to že sa začnú chovať tak ako tie deti,niektoré robia to čo tie deti a deti vidia že to není pekne horšie by bolo keby videla že skačeš po chrumkach alebo ich rozhadzuješ a jej by to prišlo smiešne. 😬 Prvom rade neustupovať ako radia baby .A keď to vadí že kričí napr tak pusti si hudbu a začni spievať a nevšímať si ju ona pochopí že nemá šancu, nepíšeš že aku aktivitu robíte .čo tak dať gumený obrus na stôl kúpiť papiere a vodové farby poprípade ceruzky a nech si maľuje a kreslí .potom nepíšeš koľko vydrží pri jednej aktivite. Je to ťažké viem o čom píšeš ale ešte sa mi nechávali deti tak ako tebe ale mám kamarátku čo jej dcéra je ako píšťalka tiež skúša revom na mamu a ona robila všetko preto aby prestala samozrejme ustupovala a vtedy sa naučí dieťa na to a potom je ťažké naučiť dieťa na to že to čo robí alebo na čo bola naučená je zle
@deti95060810 a keby si jej hodila po zadku a robila by to aj tak. Alebo by este viac revala pripadne by ti vratila bitku? To iste s krikom proste to tak jednoducho nefunguje, su deti ktore na toto nereaguju tak ze juj budem posluchat lebo ma zbiju, alebo mi vezmu hracku atd. Mojmu to stoji aj za to po riti aj tie hracky ma na skrini uz treti tyzden a nena diagnozu. Bud rada ze mas take deti..
Autorka, ty si sa naozaj spytala, kde vies kupit detske poistky? Ved to je prva vec co sa kupuje do bytu, ked sa narodi dieta. A preco mas muku v suflikoch, na ktore dociahne dcera? (Nepredpokladam, ze ma 170cm v 3 rokoch), potraviny a sklenene dozy treba mat v hornych skrinkach, na sufloch poistky, na skrinkach, kde su hrnce, plechy atd. bud poistky, alebo si povies, kaslat na to, hrnce ked vytiahne, nie je vela roboty.
Skrine- tvoja komoda- vsade poistky. Detska komoda- vsade poistky, okrem toho, ze si dieta moze hocikedy privriet prsty, tak deti bavi roztahovat.
Moj syn je dobrucky, ale teda poistky su, mame navyse minimalisticku domacnost, takze nie je co roztahovat. A tretia zasada, nasa spalna je no go, iba ak pod prisnym dohladom.
Ani my nemame v kuchyni dvere, ale nikdy mi nic dieta nevytiahlo- aj keby chcelo, dvierka a sufle maju spatny chod, takze vyzaduju vacsiu silu na otvorenie a tie, ktore maju rucku na dosah, tak na tych su poistky.
Kupis v DM, vsetky druhy
A hranice nastavit. To, ze sa jej venujes cely den, je skor na ostaru, v troch rokoch je dieta pripravene do kolektivu, samostatne. Nepotrebuje, aby mu mama behala za zadkom a rozumie uz dohodam. Takze ked povies, ze nebude rozsypat chrumky, tak nebude. A dohliadnes na to. A ak bude, tak z toho bude pramenit nejky postih, trest. Neskoro si zacala s nastavovanim hranic.
A dalsia vec je ta skodoradost. To sa tak sprava aj k inym detom? Toto je jedna z veci, ktoru musis vykorenit, lebo budes mat doma malu sikanatorku.
nooo veru aj keď sa nám niekedy zdá, že to naše dieťa je to najhoršie na svete, verte, že niekde je ešte horšie 🙂 treba si však nadstaviť pravidlá a ak tak vyhnúť sa bitke, tá veru pomáha na málo ktoré
rozmaznana a asi nie si dost prisna ked ti robi naschvaly a ty len upratujes a upratujes..dala si jej zato niekedy vobec na prdel ? ja mam hyperaktivneho syna ale teda ked skaredo pozrem tak vie ktora bije.
@elementissa moje dieta vylezie aj na linku cize mat veci v hornej policke nepomoze len vsade poistky, neviem si celkom dobre predstavit ako zabranit dietatu ist do spalne bez toho aby som ju zamkla, napr my mame dvojizbak cize fakt nemoze m ho drzat len v kuchyni ved by ho drblo, potrebuje behat hore dolu.
Pod prisnym dohladom moj je stale ale sem tan treba nieco uribit, ist na wc atd cize neda sa kukat na neho 24/7
Mas stastie ze ti dieta nikdy nic nevytiahlo, noje tiez do 1.5 roka nevytahovalo a potom ho to zacalo bavit.
Zaujima ma praktocky to nastavenie hranic. Napr ako dosiahnes ze nu nedovolis tie chrumky rozsypat. Povies mu nerizsypaj asi tak 250x a aj tak to urobi. Alebo mu ich nedas, co mojmu nevadi tak bude bez chrumiek. Alebo bez hraciek alebi stat v kute. Jemu to nevadi. Pekne mu ukazujem ako sa papa atd. Proste to ah tak ribi a potom co
Neposluchne po prvom ani po 25 raze a kym sa to nauci tak priste tie chrumky parkrat vysype.
A ako vykorenis tu skodoradost?
Ja myslim ze autorka vsetko toto vie co ty tam pises a podla mna aj vsetko x krat vyskusala, a asi to nefunguje tak ako pri inom dietati inac by tu nepisala. Tak aj nam porad ako to spravit aby sa to dieta spravalo inak
Ahoj,nečítam diskusiu,ale na FB existuje stránka -Nevychova.cz,určite pozri🙂a tu na MK je skupina-Mam náročné dieťa😉
Anonym: to bude tym, ze si to skusala uz neskoro, hranice sa nastavuju na zaciatku. Teraz to uz dieta iba zmatie.
https://www.megaknihy.sk/medicina/314907-samost...
Toto by sa ti mohlo páčiť.
@domak2 vies ono autorka je nirmalna zena nie robot na baterky cize ma pravo mat chvile ked je z nejakeho dovodu nedosledna. Keby si 24/7 mala len vychovavat dieta tak by si pochopila ze sa to neda. Proste su deti ktore ti nedaju vydychnut. Lahko sa nieci teoreticky napise ale x rokov takto denno denbe fungovat je proste na palicu hlavne ak to dieta aj tak nereaguje tak ako ine deti a proste aj tak neposlucha.
Moje dieta ti v tom kute ani stat nebude musela by som ho tam priklincovat alebo nasilu drzat. Velakrat ale musim robit aj ine veci ako starat sa mladsie dieta atd. Treba naozaj radit ak naozaj mas take dieta a mas nejaky dobry trik a nue ze tvoje dieta poslucha a uz mas patent na vychovu deti. Bud rada ze je take.
@modravlna netvrdim, ze to funguje na kazdom dietati, ale tak ak nevyskusas, tak nevies. Ja to tiez pouzivam az v krajnom pripade, ked 15 krat vysvetlim a dieta nula bodov, alebo ked ohrozuje niekoho, hlavne mladsieho surodenca (napriek tomu, ze vie, ze sa to nesmie). Ale chvala Bohu, nestava sa to casto. Uloha rodica je venovat sa dietatu nonstop. Stale vysvetlovat, diskutovat, ukazovat, ucit niest dosledky (spravi bordel? Musi upratat a pod.) Preto je uloha rodica ta najnarocnejsia vec na svete. Fakt narocnejsiu nepoznam. A od toho ako ho "nastavime" v detstve bude zavisiet jeho buducnost. Najhorsie na tom je, ze NEEXISTUJE univerzalna rada, ktora by zarucene fungovala na kazde dieta, preto ze deti su rozne (len neviem ci to je charakterom, alebo ich tak formujeme my a potom vravime, ze "nezvladam ho"). A preto je dolezite pochopit svoje dieta a zistit co na neho plati. No v zidnom pripade mu nerobit "handru", to je to najhorsie co mu do buducna mozme spravit. Jednoznacne dieta treba viest prisnou rukou, no zaroven laskavou. Ono to sa da. Bez hranic to proste nejde. Jednoducho sme niekedy prilis lenive na to.
@elementissa Tak teda ja mam 3 deti a ziadne poistky na sufliky sme nikdy nemali a uz vobec to nebola prva vec ktoru by som kupovala.
@elementissa áno spýtala som sa to naozaj, je stym nejaký problém alebo ? 🧐
A písala som že doteraz to nerobila takze som nemala ani dôvod kupovať nejaké poistky 🤔
@selest ale potom nepíš, že mu je jedno že ma stat v kúte keď odtiaľ odchadza a ty netrvas na tom aby tam bol (ano musis ho tam dat aj 100x ten prvý krat) Keď uvidí že s tebou nepohne, bude vedieť koľko si moze dovoliť. Nič nemusíš riešiť roky, max pár týždňov. Už jednoduchšie ako akcia-reakcia to nejde. Ja úplne chápem, že nemá vždy človek čas a nervy, ani ja som vzdy nemala, ale nemôže to tak byt väčšinou. Ak ti vyhovuje, že ta dieťa nepocuvne po stom upozornení, tak je to fajn, ja len radím ako na to ak to chceš zmeniť. Ja som si veľa vzala z videi Jo Frost, nie všetko samozrejme, ale tam si dokáže poradiť s deťmi, pri ktorých by som ja už odlietala na Mars. A fakt tam ide len o pevné pravidlá chvilkovo a ak človek vydrzi viac to riešiť nemusí. Už som písala ze moja bola náročná a stala ma kopu nervov do cca 3 rokov, ale teraz ma skoro 9 a ja som odvtedy nemusela zvýšiť hlas. Každý má iné pravidlá a očakávania od deti, tak to treba aj prispôsobiť.
@mariska1989 toto mi vážne radíš ? Keď ona vrieska ako pavián tak ja si mám pustiť hudbu a spievať si ? 😂 ako na psychiatrii... podľa mna toto ale nieje riešenie no ak to u vás takto zaberá tak fajn
Aha tak ti teda napíšem. Áno malujeme vodovkami temperkami dokonca ma aj prstove farby, fukacie fixky, potom kupujem take časopisy ako napríklad sikovnicek a vystrihujeme, kreslíme, lepime, staviame lego, hráme sa s labkovou patrolou na preteky, varíme v kuchynke, ošetrujeme bábiku lekárskym kufríkom, mame aj kinetický piesok s formickami, balóny vyhadzujeme do vzduchu, bublifuk fukame, knižky si čítame, riekanky recitujeme, mozaiku skladáme, puzzle, šípky hádžeme do terča, von chodíme, pomáha aj prach utierať aj do pracky mi vie podávať veci tak isto aj von z pracky a potom mi podáva zaradom veci na susiak, a mám ešte pokračovať ? Nebojte sa aktivít je dosť.. a koľko vydrží pri aktivite ? To naozaj neviem pri niečom dlhšie pri niečom kratšie..
@mabenn uf no neviem nepride mi že aj ostatne maminy majú takéto pocity a neverím že vonku sa tvária úplne šťastne plne života a doma ich vystiera z dieťaťa ale ďakujem že ma chceš ukľudniť
2. Áno ja viem že je normálna, to iná mi tu už vravela o diagnóze 😄
3. Neviem ktoré ste tu spomínali ešte že prečo mám muku na dosah
No lebo v horných políčkach mám Riady taniere, misy, poháre a rozbitne veci
V dolných mám potraviny ako múka strúhanka atd vedľa sú zase hrnce panvice atd
Ja nemám mega obrovsku kuchyne ako poniektore z vás že môžem mat dolné Police prázdne ja to nemám kde inde dať žiaľ... ale už som si tie opatrenia objednala keďže v našej dm ich nemajú.
Autorka : bola som v tom, ze detské poistky sú beznat súčasť detskej vybavicky. Všetky ženy, ktoré poznám, ich kupovali s prvými vecami pre dieťa už v tehotenstve. V dnesnej dobd nie je problém naštudovať si veci okolo dieťaťa, ako sa prejavuje, že malé deti radi rozhadzuju, rozsypaju veci, ze majú male prstiky a mozu si ich ľahko polamat, ak si ich privru v suflikoch a skrinkach a ze je prirodzené, že si ľudia zabezpečia svoje obydlia tak, aby boli pre deti bezpečné a zaroven sa nestali otrokmi, ktorí chodia a upratuju celé dni to, čo deti narothadzovali. Takže áno, je to pre mňa nepochopiteľné a ešte viac nepochopiteľné je, že mnohí nerozmýšľaju vopred. Nenachádzam žiadnu logiku v spôsobe života, že idem do čohokoľvek bez toho, aby som si niečo naštudoval a porozmyslal nad rôznymi scenarmi, ako sa môžu niektoré veci v budúcnosti vyvíjať na základe popísaných faktov. Ja by som sa zbláznila v takom chaose
@domak2 je mu to jedno pretoze on tam bude stat ak chce, pretoze nevie a nechape ze to je trest. Pokial ma kludnu chvilku. A potom zas vystraja to iste koli comu tam stal. Alebo ked ma vrieskajucu chvilu tak vtedy proste vrieska a beha a ti sa neda ho postavit do kuta. Co skusam ze si cupnem a sa opytam preco place atd ale on vrieska dalej. A potom mu vysvetlim ze vykricat sa moze za dverami a zavriem za nim. Toto spravim bez srandy denne minimalne 100x. Uz niekolko mesiacov skusam toto a aj rozne ine rady. Ale nemozem povedat ze by reagoval tak ze po par dnoch ci tyzdnoch by sa poucil. Viem ze rozumie, nevie sice dobre hovorit ale rozumie. Len je frustrovany lebo my nerozumieme jemu. A je dost taky ze vsetko robi hrr a emocie pusta do extremov. Viem ze kazde dieta je take ale on asi tak 100x viac. Napr jedna situacia z dneska ked som ho vrieskajuceho asi 20x vyviedla za ruku za dvere. Zatial co mi babatko vrieskalo v kociku lebo som ho odtrhla od kojenia. Pretoze moj syn sa vzdy ked sa zacnem venovat babatku snazi uputat pozornost ale nestaci ze sa s nim rozpravam proste on chce ist na ruky a taha ma nech maleho polozim. A poto ked videl ze to nepojde tak vyliezol na kuchynsku linku a hojdal sa na okraji. A toto sa u nas deje stale. Reve pri vsetkom ci obliekanie ci jedlo. Mikionkrat vylexie kde nema. Ja nerobim cely den nic ine len beham za nim a vysvetlujem preco sa nemoze "hojdat na lustri" . A potom sa po celom uvrieskanom dni v noci zobudi a zacne vrieskat lebo lezim presne ram kde on si chcel lahnut. Poto. Zrazu chce aby nuz isiel prec zo spalne. Potom zas bezi za nim lebi neviem preco chce aby sa vratil. A podobne
A to uprostred noci a muz a vlastne aj ja vstavame o piatej rano. Cize unavena vycerpana vysvetlujem po 2.5 roku hystrie o tretej v noci hodinu decku preco nemoze to alebo hento. Skusame tresty ci pochvaly milionkrat a nefunguje. A napriek tomu to aj tak robi. Ja ked vidim ine deti jak funguju po par razoch proste to pochopia, tak sa mi chce revat.
@selest ale ty mu musis dat najavo, že je to trest. "Nerob to, lebo pôjdeš do kúta". Teraz ma možnosť sa rozhodnúť ci prestane alebo pôjde. Ak to spraví, tak tam ide a na koniec musí povedať prepáč, koľko rokov , toľko minut. Nejde to hneď, niektoré deti sú fakt vytrvalé, je to ich denná náplň prace. Ja som nervózna len čítam co píšeš. moja chodila do svojej izby za dvere,najmä aby som sa ja vydychala, rátala do 10 a povedala si ze to je len obdobie. 😅 Plus teda ešte malé bábätko k tomu musí byť fakt zahul. Ale naozaj to je len obdobie a prejde, len je dôležité teraz dat základy. Väčšie deti co nemali hranice sú oveľa náročnejšie a problémy horsie, ako len to ze lezú tam kde nemajú.
@elementissa ja vobec nepouzivam poistky, to je iba taká vymoženosť 1. sveta a takýto problém s 2,5 ročným nemám. Za mňa iba tak ďalší zbytočný odpad. Podľa mňa v tom problém nie je. Deti v tom veku vedia pochopiť, kam neliezt, je to skôr v komunikácii o tom, čo si môžu dovoliť a čo nie.
Človek musí byť konsekventny, čo povie to aj spraví a nie nejaké vyhrážky do vetra (treba si premyslieť, čo povedať a nie reagovať skratovo), potom jasné, že dieťa ma z rodiča srandu a neberie ho vážne. A podľa mňa deti, čo sa vylezú vonku na stromoch, ihriskách, v lese doma už tu potrebu až tak nemajú, resp. je fajn, ak majú kam aj doma liezť čo je bezpečné. Napríklad piklerovej trojuholník a podobné veci. Moji majú taký stabilný rebrík pripojený ku gauču, a jednu stabilnu skrinku - spravené tak, že si nemôžu ublížiť, cena zadarmo a inam loziť nepotrebujú
@elementissa nemám to pretože doteraz som to nepotrebovala. Ako ti to ešte treba vysvetlit ?

Ak mate moznost, kupte domov malu trampolinku, byva aj taka s ruckou na drzanie pri skakani pre taketo mensie deticky - a cielene ju povzbudzujte nech sa na nej co najviac vyskace 🙂 Robte jej doma prekakove drahy - slalom z vankusov, vyskocit, zoskocit na mensiu stolicku, podliezt velku stolicku... proste ked ma vela energie, nech ju minie. Alebo pustit nejake pesnicky a nech tancuje. oze byt, ze je narocne dietatko, co sa nevie na jednu cinnost zatial velmi sustredit, potom tu bol serial takej maminy s Raketkou - tusim ITmama mala nick - bolo to pekne citanie, s navodmi, ako vseliako sa hrali.