Spánkový regres syna v 3.mesiaci.
Ahojte, mate s tym prosim niektora skusenosti?
Maly mi spaval v noci tych 8 h, teraz tak 5-6h. Druhy spanok ani nehovorim. Stale je nekludny, nohy dviha hore...prosim tie, co s tym maju skusenosti, co Vam pomohlo? Vecerny ritual mame. Okupe sa , naje, chvilu ponosim, aby odgrgol a ukladam do postielky ..cez den bud kocik; alebo postielka...dakujem za kazdu radu
@lasyckamalicka doteraz nebol problem so zavinovackou...ale zrazru je problem aj to...je taky nervny a nepokojny....
@misickaa4 týždeň čo týždeň tu vznikne rovnaká téma... Ženy ved su to male deti ktoré sa vyvíjajú, spankovy režim sa im zmení ešte aspoň 15 krát. Môže to súvisieť so zubami, s počasím, s jedením, proste s hocičim. Len dalej dodržiavať rutiny ktoré ste mali, napr okúpať, nakŕmiť a snažiť sa uspať, no ale keď to nepôjde, nerobiť z toho dilemu lebo to sem fakt môžete pisat takéto témy každý druhý týžden.
Neviem, ci je tam ina pomoc, ako toto obdobie preckat. Ono sa to tak do mesiaca zas ustali v nejakej spankovej rovine.
@nikpa Pozerat dany problem cez lupu je asi tazke... 🙂
@misickaa4 okolo 3 mesiacov deti mávajú aj koliky, možno ho bolí bruško a preto je taký, skús probiotiká Biogaya, nám pomohli aspon čiastočne
@misickaa4 nemusi to prejst... u nas trva uz 7 tyzdnov, u svagriny 8 mesiacov! ale nie ze spia 5-6 hodin, aj moj aj svagrinina su v noci hore kazdu hodinu, takze utekaj to svoje pekne vybozkavat ked ti vydrzi spat 5 hodin. a to nehovorim o tom ze hodinu spi ked je zavinuty. ked nie je tak vydrzi 20 minut
@misickaa4 Je to normálne, treba len vydržať. Mne ako 2 mesačný prespal skoro celú noc a inokedy sme boli hore 2x za hodinu. Celkovo u nás spánok bol des. Vypozorovala som, že vždy sa mu zhoršil spánok, keď dosiahol nejaký psychomotorický pokrok, napr. keď sa naučil štvornožkovať v 6 a pol mesiaci, tak to bol úplný horor (je to už 8 rokov a stále si to pamätám). Vraj to súvisí s dozrievaním CNS a zvýšenou mozgovou aktivitou v takýchto obdobiach. Spánok sa môže zmeniť zo dňa na deň...
@misickaa4 to su nepodlozene veci, odporucam precitat si knihu S laskou o detskom spanku, pise ju spankova antropologicka a vyvracia tie myty ako vyplakavanie dietata, samozaspavanie atd... spanok dietata sa do tycj troch rokov naozaj casto meni a v prvok roku snad kazde dva mesiace, treba sa prisposobit novemu rezimu dietatka, ta antropologicka o ktorej pisem ma aj blog prosimspinkej.cz
Náš má 5mes.vždy keď sa v noci prebudí tak s ním pocvičíme - vyprdka sa a väčšinou spí ďalej, pokým nieje čas papať 😉
Prečo by som mala dieťa učiť spať?? Ved dieťa sa narodí s tým, že spať vie. A zaspí kedy potrebuje. Nie kedy my chceme. Stačí ho rešpektovať a nesnažit sa mu vnútiť nejaký náš pofiderny režim.
@misickaa4 ahoj ako dlho vám to trvalo? Toto obdobie?
@m_o_n_c_a_k to uz neviem presne, lebo plynule to preslo do dalsieho obdobia...
@misickaa4 no hlavne ze to prešlo. A zmenilo sa niečo aspoň k lepšiemu?
@m_o_n_c_a_k tak on ma uz teraz 1,5r, spinka celu noc. Akurat, ze skore ranne vstavanie mu zostalo, zatial co ja by som vyspavala. Nebojte sa , ono to vsetko prejde. Ja som to tiez brala az prilis tragicky, teraz sa uz na to pozeram uplne inak...da sa zvyknut na vselico...prejde to isto a vy sa aj normalne vyspite. Treba to teraz prijat ako prechodne obdobie
@misickaa4 ďakujem ja už mám 10 ročnú a vôbec si nepamätám takéto veci už.

@misickaa4 používaš zavinovačku? Za mňa top!