icon

Spánok 5 ročného

19. apr 2022

Syn ma 5 rokov a nechce spat vo svojej izbe.jeho sestricka 2 rocna spi uz pekne sama vo svojej.nema problem zaspat cez den ci vecer sama ze nemusi byt nikto pri nej.naopak syna nie a nie to naucit.vzdy robi ceremonie.ani po dobrom ani po zlom.ani ked tam s nim niekto zaspi ani svetlo nic..dnes nas to uz totalne dozralo.muz spi u neho ja som v obyvke na tv a on v spalni spi .cakame 3 baby uz to je fakt neunosne.A cakat kym ho to prejde a vyrastie z toho uf..natonemam nervy akoniekto co pise ze decka maju 10 a spia s nimi este a mam si to uzivat
Dajte este tip co vyskusat

diamond007
•
19. apr 2022

Prijať jeho potrebu, komunikovať, pýtať sa. Nebrať to ako problém. Postupne a pomaly to meniť.
Nie nasilu, nie s krikom, nie po zlom.
Hlavne NEporovnavat deti.
Skús sa ho pýtať, zistiť príčinu. Prípadne nech deti spávajú spolu v izbičke.

autor
•
19. apr 2022

@diamond007 pytam sa ale odpoved- nechcem. nic viac. Navrhla som mu nech spi teda s nou.ani to nechce.neriesime to zo dna na den.riesime to od jeho 2 rokov..dookola rozpravame mojkame..som trpezliva uz dlho

diamond007
•
20. apr 2022

Šak práve že to možno nonstop tri roky riesite

saxana000
•
20. apr 2022

Kazde dieta je ine on Vas este potrebuje nechce byt sam..nemohol by spat so sestrickou spolu v jednej izbe? Ked sa narodi babetko a budete ho mat v spalni bude to este horsie.mate na neho vacsie naroky lebo je najstarsi ale jemu to asi nepride fer.prijmi to ze chce byt s vami nenut ho..babetko do postielky a syna s postelou k sestre alebo k vam uzivaj si tu blizkost deti su male iba chvilu.neboj sa 18 rocny po zabave si k vam lahnut nepride..pripadne skus kompromis ked sa ide do skolky tak treba spinkat v izbicke tu by mohla prist aj nocna vila ktora chodi pozerat deti v postielkach a ta mu tam za odmenu necha nalepku alebo cukrik ked bude pelne spinkat a na vikend moze si ist lahnut k vam..u nas toto fyngovalo na jednotku..mame 6 rocnu a este nad ranom docupka k nam do spalne..

sashabb
•
20. apr 2022

Tak asi sa cíti odstrčeno. Prišla mladšia sestra, teraz ďalšie dieťa. Ja by som to nesilila.

zorkahorka
•
20. apr 2022

Ked zaspi v tvojej posteli,preneste ho fo jeho postele

makodob
•
17. jan 2024

Tak ako ti píše vyššie, treba to prijať a nebojovať s tým. To, že dcérka 2r spí sama je super, ale jeho potreby sú iné a skúste to prijať. Nebudeš rozčúlená, nebudeš na neho tlačiť a budete mať pohodu. Ja som mala podobný problém so synom, no on sa do 7r počúraval, tiež som s tým bojovala, ale teraz spatne si uvedomujem, že som nereagovala vždy dobre. Proste nevedel sa zobudiť na wc a nemohol za to. Okrem toho dievčatá sú takmer vo všetkých oblastiach vyspelejšie a samostatnejšie. A to, že čakáte tretie dieťatko, on za to nemože. Ber každé svoje dieťa ako samostatnú jedinečnú osobnosť. Nemali by sa vychovávať na úkor duhého súrodenca a už vobec nie porovnávať. Tvoj syn možno potrebuje viac kontaktu. Skús aj nad tým porozmýšľať. Ono to, že ty na neho tlačíš sa to nezmení, skor zhorší. Držím palce.