icon

Spánok trojmesačnej dcérky cez leto

zszudorova
23. apr 2013

zdravim zienky. neviem ani sama ako mam nazvat tuto temu. ide o to...mam 3 mesacnu dcerku, je narodena v january cize do poriadnej kosy a kedze aj doteraz bola kosa tak si asi zvykla. spavala mi cele dni vonku na balkone v kociku aj ked snezilo, mrzlo (jasne ze len do -5st.)...a spokojnost nadevse. Jak zacli teplejsie dni nevie sa ulozit..dobeda spinka lebo je este chladno ale pobede hruza...ani vnutri kde mame relativne chladno,ani v kociku na tieni...nikde...max si pohaja 30min. Keby som na nej videla ze jej to staci nepoviem nic lenze nestaci. vidim aka je chuda unavena ako by hajala a nevie sa ulozit...tak ja si myslim ze to je zmenou pocasia....vecer takisto ked zacne byt chladnejsie spinka a aj doma...ulozim do postielky a do rana haja...z toho mi jedine vychadza ze jej vadi teplo🙂este dodam ze od tej 13tej je umrncana...samozrejme ked sa nevie vyspat...este v kociku ked sa s nou prechadzam ze ritku traseme tak aspon je ticho,kludna...ale jak chceme niekam ist na navstevu alebo niekto k nam...rev rev rev...kazdy si mysli jake umrncane dieta ale ona je proste len unavena laska moja.
tak ja len ze nejake finty....hm?🙂

xlucia
•
23. apr 2013

@zszudorova len vydrzat, mnoho deti v teple a lete zle spava, skoro svetlo, dlho svetlo, do toho teplo, stym nic neurobis

katkaseiner
•
23. apr 2013

mame ten isty problem, je augustova, takze vela tepla si neuzila, zato v zime v kociku aj 3 hodky tahala...teraz max 30 minut a aj to len vnutri....zrejme jej chvilu bude trvat kym si zvykne na teplo. prajem vela trpezlivosti

nikolet_89
•
23. apr 2013

@zszudorova ahoj maly sme tiez tento problem dcerka je februarova riesila som to tak, ze som ju dala spinkat do najchladnejsej izby bytu, spala pri otvorenom okne, a ak aj to jej vadilo tak som ju ovlazila vo vani a dala spinkat vzdy to zabralo

zivika
•
23. apr 2013

@zszudorova neurobis s tym nic, len si musi zvyknut...skus ju, co najmenej obliekat...nas krpec je decembrovy, sice mu prechod do leta nerobil problemy, ale ja som ho fak obliekala malo a ostalo mu to doteraz...ked je 20stupnov, ma vonku len tricko s kratkym rukavom, keby mal dlhy, za 5minut je spoteny jak mys...sice sa na mna vacsinou ludia pozeraju, akoze zanedbavam dieta a ja sa citim divne, ale ca mam robit 😀 aj vcera tak na mna zazerali, lebo moj maly len v tricku a jeho ostatne deti mali este bundicky 😅 ... skus jej dat len tenke dupacky a prikryt tenkou deckou a sup na balkon, mozno sa jej tak zapaci...

zszudorova
autor
•
23. apr 2013

🙂hehe.ja mam trpezlivost,mne to akoze nevadi to ze mrnci ale ju lutujem lebo vidim chudatko ze by spala a neda sa.
no a ,,zivika,,...prosim ta vcera (a bol akoze fakt hic!) som malej nedala ciapku,pritom lezala v kociku,chapes bugina ci co to je,strieska stiahnuta...a moju mamu skoro porazilo..haha.ale pravdu poviem ja sa tiez bojim ze malej bude zima...v tomto obliekani ja som este dost mimo!

zuzimia
•
23. apr 2013

@zszudorova
Prilis neobliekaj a neprikryvaj, hlavne kym zaspi. Potom pripadne nieco tenke prehodit cez malicku, predsa pri spanku je to ine ako ked sa hybe. A teda urcite je to aj tym, ze tieto tepla nastali zo dna na den a deticky si musia zvyknut. Ked je takto teplo ako bolo napr. aj vcera staci tensie tricko s dlhym rukavikom a teplaciky alebo nejake gatuse, ponozky, prip. uplne tenucka ciapocka, len taka "proti komarom". A ked zaspinka, tenucka decka alebo len balvnena plienka na prikrytie.

nicicka
•
23. apr 2013

Normalne rozmyslam nad tym, ci som tuto temu nezalozila ja 🙂 Mam presne ten isty problem, mala sa narodila vo februari a na balkone mi prespala aj 3 hod. Od kedy je teplo, tak mi strasne malo spi. V kociku sa nevie ulozit, zaspi na chvilku a potom sa tam prevaluje a jeduje sa...Doma mi nezaspi. Dnes nespala skoro vobec, cely den zivala, ocka mala pomlcky, ale nie a nie spat...tiez mi jej bolo strasne luto, chudatko tak by chcelo spat a nemohlo 😒

zivika
•
23. apr 2013

@zszudorova oblec ju podla seba a vzdy so sebou zober jednu vrstvu, keby jej bola zima, tak ju oblecies...je to lepsie, ako ju spotenu vyzliekat, lebo ked uz je mokra a ofukne ju skor ochorie...a ja som stale nosila deku (v lete tenku) ked zacalo fukat, prehodila som ju cez drobca...

zszudorova
autor
•
25. apr 2013

este mam otazku.podobna tema tu uz je ale nic konkretne...no mala spala v zime v overale..normalne aj vnutri v postielke lebo sme zistili ze v tom spi ako dudok...proste sa tam netrepala,nevyrusovali ju rucicky..lenze uz je na to teplo, tak sme skusili spaci vak s tym ze sme zasili otvory na ruky. lenze ona sa z toho prosim pekne vie nejako dostat, teda rucicky a rozhadzuje nimi a budi sa na to...proste to je maly blazonko a zrejme potrebuje byt v kazajke🙂) podotykam este ze zo zavinovacky sa tiez vyhrabe. ja ani len netusim v com toto dite bude spat ked budu horucavy🙂)hehe. nejake rady???