Spánok trojmesačnej dcérky cez leto
zdravim zienky. neviem ani sama ako mam nazvat tuto temu. ide o to...mam 3 mesacnu dcerku, je narodena v january cize do poriadnej kosy a kedze aj doteraz bola kosa tak si asi zvykla. spavala mi cele dni vonku na balkone v kociku aj ked snezilo, mrzlo (jasne ze len do -5st.)...a spokojnost nadevse. Jak zacli teplejsie dni nevie sa ulozit..dobeda spinka lebo je este chladno ale pobede hruza...ani vnutri kde mame relativne chladno,ani v kociku na tieni...nikde...max si pohaja 30min. Keby som na nej videla ze jej to staci nepoviem nic lenze nestaci. vidim aka je chuda unavena ako by hajala a nevie sa ulozit...tak ja si myslim ze to je zmenou pocasia....vecer takisto ked zacne byt chladnejsie spinka a aj doma...ulozim do postielky a do rana haja...z toho mi jedine vychadza ze jej vadi teplo🙂este dodam ze od tej 13tej je umrncana...samozrejme ked sa nevie vyspat...este v kociku ked sa s nou prechadzam ze ritku traseme tak aspon je ticho,kludna...ale jak chceme niekam ist na navstevu alebo niekto k nam...rev rev rev...kazdy si mysli jake umrncane dieta ale ona je proste len unavena laska moja.
tak ja len ze nejake finty....hm?🙂
mame ten isty problem, je augustova, takze vela tepla si neuzila, zato v zime v kociku aj 3 hodky tahala...teraz max 30 minut a aj to len vnutri....zrejme jej chvilu bude trvat kym si zvykne na teplo. prajem vela trpezlivosti
@zszudorova ahoj maly sme tiez tento problem dcerka je februarova riesila som to tak, ze som ju dala spinkat do najchladnejsej izby bytu, spala pri otvorenom okne, a ak aj to jej vadilo tak som ju ovlazila vo vani a dala spinkat vzdy to zabralo
@zszudorova neurobis s tym nic, len si musi zvyknut...skus ju, co najmenej obliekat...nas krpec je decembrovy, sice mu prechod do leta nerobil problemy, ale ja som ho fak obliekala malo a ostalo mu to doteraz...ked je 20stupnov, ma vonku len tricko s kratkym rukavom, keby mal dlhy, za 5minut je spoteny jak mys...sice sa na mna vacsinou ludia pozeraju, akoze zanedbavam dieta a ja sa citim divne, ale ca mam robit 😀 aj vcera tak na mna zazerali, lebo moj maly len v tricku a jeho ostatne deti mali este bundicky 😅 ... skus jej dat len tenke dupacky a prikryt tenkou deckou a sup na balkon, mozno sa jej tak zapaci...
🙂hehe.ja mam trpezlivost,mne to akoze nevadi to ze mrnci ale ju lutujem lebo vidim chudatko ze by spala a neda sa.
no a ,,zivika,,...prosim ta vcera (a bol akoze fakt hic!) som malej nedala ciapku,pritom lezala v kociku,chapes bugina ci co to je,strieska stiahnuta...a moju mamu skoro porazilo..haha.ale pravdu poviem ja sa tiez bojim ze malej bude zima...v tomto obliekani ja som este dost mimo!
@zszudorova
Prilis neobliekaj a neprikryvaj, hlavne kym zaspi. Potom pripadne nieco tenke prehodit cez malicku, predsa pri spanku je to ine ako ked sa hybe. A teda urcite je to aj tym, ze tieto tepla nastali zo dna na den a deticky si musia zvyknut. Ked je takto teplo ako bolo napr. aj vcera staci tensie tricko s dlhym rukavikom a teplaciky alebo nejake gatuse, ponozky, prip. uplne tenucka ciapocka, len taka "proti komarom". A ked zaspinka, tenucka decka alebo len balvnena plienka na prikrytie.
Normalne rozmyslam nad tym, ci som tuto temu nezalozila ja 🙂 Mam presne ten isty problem, mala sa narodila vo februari a na balkone mi prespala aj 3 hod. Od kedy je teplo, tak mi strasne malo spi. V kociku sa nevie ulozit, zaspi na chvilku a potom sa tam prevaluje a jeduje sa...Doma mi nezaspi. Dnes nespala skoro vobec, cely den zivala, ocka mala pomlcky, ale nie a nie spat...tiez mi jej bolo strasne luto, chudatko tak by chcelo spat a nemohlo 😒
@zszudorova oblec ju podla seba a vzdy so sebou zober jednu vrstvu, keby jej bola zima, tak ju oblecies...je to lepsie, ako ju spotenu vyzliekat, lebo ked uz je mokra a ofukne ju skor ochorie...a ja som stale nosila deku (v lete tenku) ked zacalo fukat, prehodila som ju cez drobca...
este mam otazku.podobna tema tu uz je ale nic konkretne...no mala spala v zime v overale..normalne aj vnutri v postielke lebo sme zistili ze v tom spi ako dudok...proste sa tam netrepala,nevyrusovali ju rucicky..lenze uz je na to teplo, tak sme skusili spaci vak s tym ze sme zasili otvory na ruky. lenze ona sa z toho prosim pekne vie nejako dostat, teda rucicky a rozhadzuje nimi a budi sa na to...proste to je maly blazonko a zrejme potrebuje byt v kazajke🙂) podotykam este ze zo zavinovacky sa tiez vyhrabe. ja ani len netusim v com toto dite bude spat ked budu horucavy🙂)hehe. nejake rady???

@zszudorova len vydrzat, mnoho deti v teple a lete zle spava, skoro svetlo, dlho svetlo, do toho teplo, stym nic neurobis