Športový kočík a spánok dieťaťa
Dokedy ste nechávali deti spat v kočíku tak ze boli v ľahu? Kedy sa naučili zaspať tam posediacky? Alebo to mam tak nechať a proste keď prejdeme na 1 spánok tak už ho tam nebudem tak dávať?
Momentálne máme 10 mesiacov takže jeden spánok ma doma a druhy vonku v kociku. Kocik dám vždy do ľahu a na prechádzke zaspí a keď sa zobudí dám ho do sedu aby sa mohol obzerať okolo.
Sama sa rozhodla, že už spať v kočíku nechce. 15 mesiacov, prešla na 1 spánok, to už spí doma v postielke, dovtedy mala doobednajší v kočíku. Svet bol zaujímavejší.. no keď ju zalomilo, tak kľudne aj v sede.. nechaj tak, ja by som nechala tak, o pár mesiacov sa to vyrieši aj samo.
po sediacky nespal, ved to je nepohodlne. kym som syna kocikovala - tak vzdy, ked zaspal, dala som ho do lahu.
a ked som kocik zrusila - tak v nom logicky uz ani nespal 😁
toto sa zvykne vyriesit proste samo, uvidis, ci ti bude chciet neskor vobec v kociku spat, moj syn bol taky, ze kocik = spanok, hocikedy, v akukolvek hodinu dna
bude mat pomaly 2 roky, obedny spanok spi vacsinou v kociku na balkone, stale v lahu, po sediacky by som ani ja nechcela spat 🙂 ak ho nahodou zalomilo vonku pocas prechadzky, sklopila som ho
Mne spaval v kociku do 2 rokov. Sprvu zaspal v lahu, potom zacal strajkovat a vsetko obzerat, tak som nechala v sede. Ked zaspal, sklopila som ho
Zalomili mi v sede, potom som sklopila. Ale v 13 mes. tam uz nevedeli zaspat. Zaujimala ich priroda a vsetko okolo
ja by som tiez po sediacky nespala kym nemusim, teda ja to vlastne ani neviem. Ak zaspi, sklopim.
@cookie29
@basska_b
@zuzuliennka1
@petamich dakujem baby ....jasne že to musí byť nepohodlne skôr mi išlo o to či vám tak zaspali pretože u nás je to tiež tak že pozerá stále okolo a zaspávanie by trvalo aj pol hodiny hádam ak nie dlhšie kdežto ked dám rovno ležať tak spí do 10 min ...
tak ako to vam vyhovuje.
ja som syna nechavala po sediacky a az ked zaspal, sklopila som ho.
to je uplne individualne - pises, ze ked sedi, zaspava aj pol hodiny, ked sklopis, zaspi hned.
cize mi z toho vychadza, ze ty cielene riesis v kociku spanok.
u mna napr. to bolo naopak - ja som potrebovala, aby co najdlhsie vydrzal bdiet, cize sedel, no a ked teda zaspal (co bolo vzdy aj tak dost rychlo), tak som ho sklopila.
syn kocik miloval, rad v nom spal, cize ja som si napr. podla toho musela planovat aj navstevy u kamosky, aby som neodchadzala prilis neskoro, napr. po 16:00, lebo kocik = spanok, a vecer by bol syn plny energie 🙂 musela som vychadzky planovat a casovat tak, aby ked teda zaspal (co bolo vzdy), aby to casovo nevadilo.
samozrejme kazdemu sa najlepsie spi v lahu - takze ked ti zaspi, sklopis ho.
este mi napada otazka - ked idete von, na ten “kocikovy spanok” a bdeleho ho das do lahu, na spanie - chce tak vobec byt?
skor asi nie, chce sa divat, a casom zaspi, nie? tak ked zaspi - sklopis ho 🙂
@zuzuliennka1 dakujem 🙂 ..ano kedže chodíme v čase spánku druhého tak stačí ked dám cumlík a behom chvile spí 🙂
a dievčatá chcem sa spýtať kedže niektoré dávate do lahu potom čo si zaspí ...máte klasické športové kočíky z dvoj alebo troj kombinácie? alebo máte cestovný kočík? práve sa po nejakom obzeráme tak či viete odporučiť
@zuzuliennka1 @cookie29 @basska_b @zorkahorka @zuzuliennka1 @petamich @jaskolka
mam Britax Smile III ako sportiak (z trojkombinacie) a potom este Elodie golfac - Elodie odporucam vsetkymi 10-timi, len ja mam este stary Stockholm, ktory sa na prd sklada, ten novy Mondo je perfektny a teda pokukovala som po Easywalker Jackey ale to uz by ma muz vystahoval, keby pridem, ze chcem dalsi kocik 😵💫
@autorka mam starsi model easy go, lahko sa sklada do auta a strieska sa da dat do 3 poloh
Tak potom uspavaj tak, ako sa vam osvedcilo. Ja v urcitom veku ked som ich dala hned pred zaspatim do lahu, tak revali. My mame cinsko/polsku rachotinu dvojkombinaciu Baby design Husky, ALE ... drzi uz tretie dieta 😃 a boli sme s tym vsade, aj v lese kolkokrat
moja prva dcera spavala denne spanky len v kociku cca do 4.5 roka- doma, v skolke spala samozrejme v posteli. sama vliezla do kocika a ulozila sa tam. mladsia ma takmer 16 mesiacov a od narodenia ma denne spanky len vonku v kociku. uz asi 2 mesiace ma len 1 spanok cez obed a len v kociku. zvacsa vonku na terase, ak sused nieco vrta/reze/kosi, davam ju dovnutra. nam to tak vyhovovalo a vyhovuje, pretoze mozeme kamkolvek ist a nie sme fixovani na postielku.
ja uz kocik davno nepouzivam, ale mala som klasicky z 3komb, nie cestovny.
sportovy kocik kup poriadny normalny, nie cestovny, sportiak budes vyuzivat ovela dlhsie, nez hlboky
Mala som najprv z 3 kombinácie, potom sme kúpili ľahší golfový kočík. Obidva sa dali daat do úplného ľahu
Trojkombináciu som nemala, za mna zbytočne 😂. Ale doma mám Seed Papilio. Skladá sa z dvoch časti. Podvozok a korba samostatne. Čo je nevýhoda do auta či lietadla alebo vlaku. Ale ináč pohoda lebo ma obrovský košík. Takze akurát pozerám druhý skladací. Z druhej ruky. Zatiaľ som pozerala Zopa cyrrus, britax agile m a baby valco snap 4

Vždy, keď zaspal, tak som ho sklopila. Spal v kočíku cca do 1, 5 roka, potom už nie. To isté robím teraz aj pri dcére.