icon

Spotreba plienok za deň

majuskamoja
6. júl 2013

Maminky, prosím Vás chcem sa opýtať, či je normálne, že moja skoro 3mes. dcérka spotrebuje cca.20ks plienok za deň, kojím ju normálne a ešte ju aj dokrmujem, v noci mi prespí, je pokojné a dobré dieťa, len sa chcem uistiť, či je to v poriadku, viem, že je to veľmi individuálne, ale aj tak, ďakujem. Mária 😵

sense
6. júl 2013

20kusov denne? to ju prebalujes kazdu pol hodinu? pouzivas jednorazove plienky al. latkove?

mimikas
6. júl 2013

@majuskamoja zalezi ci pises o jednorazovkach alebo latkovych a ci len cika alebo aj kaka do kazdej plienky. Len tak pre info novorodenec cika az 40 x za den

kalifa28
6. júl 2013

noooo my tak 5 🙂 takže asi to v poriadku nebude, resp. bude, ak si milionarka 😎

anjelicek26
6. júl 2013

@majuskamoja - nas neznesie na zadocku ani trosku nakakaneho, tak prebalujeme urcite 10-15x denne, co uz... casom sa to hadam zlepsi.

blackcat8885
6. júl 2013

My sme sa prebaľovali tak do 3mesiacov aj 15x denne lebo mu strašne vadilo ked mal trošku nacikané možno sa to časom upraví a budeš prebaľovať menej

sense
6. júl 2013

...my minieme tak 6-7 ak kaka raz za den, ak viac tak samozrejme po kazdej kake ideme hned prebalit, aby sa jej ritka nezapalila....

kokorunecka
6. júl 2013

Ja som v prvých mesiacoch tiež prebaľovala tak 15-20krát denne... Nemyslím si, že by to malo byť niečo zlé, alebo divné.

iwesska
6. júl 2013

AMy sme prebalovali vzdy len pri krmeni - co bolo u neho kazde 2 hodky ked bol ako novorodenec. A uz tych 12 plienok sa mi zdalo, ze fuuuu... Ale v 3 mes. tych 20 to je riadna spotreba, teda 😀 A to sa zakazdym pokaka, ci ked si cikne, tak hned prebalujes?

petula8
6. júl 2013

my minieme tak zhruba 6-7 plienok denne. Mne sa to zdá dosť plienok, to keď cvrkne už meníš,

majuskamoja
autor
6. júl 2013

používame jednorázové plienky pampers, napr.. hned sa papapa a vyciká, ale keď sme boli na poslednej poradni tak sme dobre pribrali, aj tak si myslím, že je to velmi individuálne, aj tak ďakujem za rady milé dámy 😉

hamca
6. júl 2013

@majuskamoja no my sme minali tak maximalne 10 plienok denne,ale vacsinou menej. Ale zato som dost minala prebalovacich podloziek, pretoze malu som nechavala cele leto len tak naholo lezat na podlozkach a asi aj vdaka tomu mala nemala nikdy zapareny zadocek

cenculinka
6. júl 2013

@majuskamoja nuz sa mi to zda moc, my sme na zaciatku minali tak do 13 ks denne🙂 ak su to latkove, tak ok, vzdy ked cikne prebalis, ak su to jednorazove, tak skus do nich nieco dat, aby ti mozno dlhsie vydrzali. kamoska tam malemu ked bol malinky supla vzdy gazu alebo intimku, on nezniesol mokre, a nemusela zakaydou kvapkou co cikol vyhodit celu pelusku 🙂

lutia
6. júl 2013

@majuskamoja prebalovala som kazde 3 hodky...vacsinou to vsak zalezalo kolko krat za den papal t.j. ked papal tak nova plienka, ked pokakany nova plienka a ked aj po 3hodkach nebola plienka mokra tak som mu ju nechala (mali sme a niekedy mame stale problem s prijmanim dostatok tekutin takze sa plienka nemala z coho "nabalit" )

linda20111
6. júl 2013

@majuskamoja ahoj, pre porovnanie, cca do 2 mesiacov sme pouzivali 15 plienok denne, pretoze maly bol nervozny ked bol pocurany. teraz ma pol roka a nevadi mu ked je pocurany ani pokakany, ale aj tak sa snazim ho prebalit co najcastejsie, ked vidim na plienke ze je naplnena. a ked sa pokaka tak to prebalujem ihned. teraz spotrebujeme cca 8 plienok. podla mna neoplati sa setrit na zdravi babatka. moj maly nikdy nemal zapareniny a tiez pouzivame pampers (premium care striedam s active baby)

piskootka
6. júl 2013

Ked mala moja mala 3 mesiace, tak tych 7 plienok padlo kazdy den....

stardust
6. júl 2013

neboj, to sa vylepsi casom s tou spotrebou plienok 😉

nibiru
7. júl 2013

no mi sme prebalovali po každom krmení zo začiatku cca 12-15 plienok prebalovala som ju aj v noci ked mala cca 3m. prestala som ju v noci prebalovať jedine ak bola pokakaná,záleži aké máš dieťa niektoré neznesú pocikanú plienku a ak by som mala riešiť ušetrená plienka spokojné dieťa jednoznačne dieťa ved preto sú tie balenia pre menšie deti také velké kedže aj spotreba je velká 🙂

majuskamoja
autor
7. júl 2013

@stardust dakujem za podporu 😎

majuskamoja
autor
7. júl 2013

@linda20111 dakujem za názor, určite tu nejde o setrenie, len som chcela vedieť názor či je to ok 🙂

majuskamoja
autor
7. júl 2013

dakujem za názory milé dámy 😉