Triky na odplienkovanie dvojročného dieťaťa
Dobrý večer prosím poraďte dajake triky na odplienkovanie ....u fakt neviem čo by pomohlo budeme mať 2roky za chvíľu a stále nosíme plienky :(
@simona92101 veď to ....že on to vie .....no nepita sa. Nepovie ...neukáže že mu treba ....:(
@marinko1988 a ked ho posadis tak sa vycika?mava aj nehody?v inej diskusii pises,ze nerozprava este,tym padom asi nevie povedat,ze mu treba..nesilila by som to,kazde dieta ma svoje tempo
No a? Ma ešte len dva roky. Môj bol schopný v 18m podľa pediatra. A nakoniec odplienkovany definitívne v 3 rokoch. Podľa mna sa niet kam ponáhľať, v životopise to napisane mat nebude.
@simona92101 len on keď sa vykaka príde za mnou a ukáže mi že kakal ....a tak ties keď sa vycika cíti mokré príde a ukáže mi že cikal .....🙂
@cookie29 áno máte pravdu len ja mu kupujem 6pampersky a tie už mu budú malé .....totiž ....máme necelé 2r no už 20kg .....narodili sme sa ako 5kg ....
@marinko1988 nám veľmi pomohli nalepky. Vždy keď sa vycikal tak si mohol na nočník nalepiť nálepku. Keď sa vykalal tak dve nalepky. Tiež sa veľa krát pocikal,aj pokakal ale potom to pochopil. Dlho sa nevedel ani pýtať. Keď mu trebalo tak sám sa obslúžil a sadol si na nočník. Chce to len pevné nervy. Držím palce 😊
@marinko1988 treba počkať kým bude pripravené a nevymýšľat nasilu čo by pomohlo.
Moja bude mat v juli 3 roky a ma plienky. Na nocnik sadne minimalne.
@mironka a aké veľké plienky kupujete ?
Mimo tému ale ten materinský plural 😀
Budeme mať 2 roky ... Narodili sme sa ako 5 kiloví 😀
@marinko1988 k plienkam skús plienkove nohavičky 🙂
Akurat tie 2 roku..mi pride ako najnevhodnejsia doba. xD
@marinko1988 ja poviem z vlastnej skusenosti. Moj bude mat v juli 3 roky, minuly august som vyskusala odplienkovanie, cely mesiac bol bez plienky cez den a zrazu nehody viacere za den asi tri dni po sebe, tak po mesiaci bez plienok sme sa k plienkam vratili, potom som skusala v novembri, tak to po troch dboch co len zadrziaval, na otazku ci nocnik povedal ze nie a do sekundy bol pocikany, som sa rozhodla ze zas plienka. Teraz som vyskusala od 1.4. a uplna pohoda, po dvoch nehodach pochopil co ma robit, pyta sa sam, nemusim ho upozornovat, takze super. V noci sa pocika (do plienky) len asi dvakrat za tyzden. Takze moja rada co som aj ja pocula od kamosiek: netlacit. No a ze ma plienky? Aj mojmu svokor uz rok hovoril ze Fuuuj plienky... pretrpela som to, chapala som o co mi ide, ze na neho nechcem tlacit a je tu a odplienkovany 🤷♀️ Vsak zdrave dieta do skoly s plienkou nepojde, ani na vysku, ani sa zenit s plienkou nebude, tak to dieta nechaj... a odplienkovane dieta je podla mna to, co sa samo vypyta, nie take, co kazdych 30 minut das ty na nocnik,lebo co ked sa pocika. Drzim palce
Moja v 20 m zavelila že nechce plienku tak som si povedala ok momentálne sme tretí týždeň bez plienky, samozrejme na spánok ešte mame. Chce to veľa trpezlivosti prvé tri dni bolo počkáme všetko. No keď sa vyvíjala prvý krát do nocniku a zatlieskal sme tak bola šťastná aj sladkosť dostala a pochopila že je to dobre. Další týždeň začala cikat že jej Čviriková v tom momente sme leteli na nočník a docikala tam tiež pochvala. Potom som ju nechala behať bez gatí a začala sama chodiť sadnúť si a teraz už nosíme nohavičky a gate a už príde a ťahá má za ruku alebo sa rozkročiť a ja už vidím že jej je treba. Tiež nerozprava ale ja vidím že jej je treba alebo má iniciatívu a ide si sama sadnúť. Niekedy sa zabudne a pocika max raz z deň. A vonku ešte sú kus trable no nechce cikat von tak cikame ked príde domov. Cca časovo už viem kedy jej treba cikat. A viac ju chválim ako karham 🙂 za mna super aj keď si všetci myslia že je skoro ona je nadšená už s nocniku aj keď sa vykaka tak sedí na nocniku ako sliepka na vajciach ani vstať nechce potom si zatlieska a môžem to upratať. Nočník treba mat vždy v zornom poli 🙂
@marinko1988 nosi c. 6 z Lidlu... Nohavickove ste skusali dat?
@marinko1988 vôbec by som to neriešila kým nebude sám chcieť. Navyše ako problém navyše,že nerozpráva.
@marinko1988 moja malá mala 22 mesiacov keď som jej nedala plienku. Bolo to teraz v januári. 2x mala nehodu a pochopila čo treba. Dávala som ju aj predtým na nočník aj keď nič neurobila. Niekedy sa podarilo niekedy nie. A úplne sa odplienkovala sama asi po cca 6 týždňoch keď začala chodiť že nechce plenu že má gatky a na noc kričala nee pfuuj. Nedala som plienku pýtala sa sama na prekvapenie aj v noci. Takže pomerne ľahko a sama sa odplienkovala. Netlacila som na ňu.

@marinko1988 myslim ze netreba tlacit na dieta,ma este dost casu sa naucit.pockajte kym sa otepli,aby mohlo chodit len v trenkach,mat ked tak na wc nachystany nocnik,a ked pojdete na wc,dieta zavolat so sebou a aspon na sucho nech si posedi.musi pochopit,co sa tam robi,ale nenutit.