icon

Trojročná dcérka máva zlé sny

nikolal
29. okt 2015

Ahojte maminky, malá bude mať v decembri 3 roky a casto má zle sny. Počas nočného spánku po cca 2 hodinách začne veľmi plakať a musím ju zobudiť, čo je niekedy ťažké, potom sa ukludni a spí ďalej. Ako sa zbaviť zlých snov?

7certik7
•
29. okt 2015

Nepozeraju cez den nieco v tv? Alebo nie ze pozera ale nevidela ahodou nieco? Staci aby si na to spomenula a moze sa jej ot snivaat 🙂

sisaha
•
29. okt 2015

@nikolal nijako. Prejde to casom. U nas okolo 3,5 roka

ewelyn3
•
29. okt 2015

My s tym tiez prave bojujeme. Dcerka ma 3 roky a 2 mesiace a posledny mesiac mi toto zacala robit, ze sa po cca dvoch hodinach zacne budit a place...castokrat zo sna, niekedy sa zobudi, niekedy ju zobudim ja...niekedy sa mi to nepodari. Myslela som ci nieje prestimulovana, ze vela toho zazila za den...ale niekedy bol pokojny den a tiez sa to vecer stalo. Obmedzili sme rozpravky a telku na minimum - tym sa to trochu zlepsilo. Tiez som jej vecer uz nedavala pit, aby ju v noci nebudilo ze sa jej chce cikat. Lebo niekedy aj to vstupuje do sna, aj dospelym a nielen detom...len deti nevedia co vtedy robit.
Ale aj tak sa budi...uz Je to sice menej casto, tak 2-3x do tyzdna, ale predtym to byvalo kazdy vecer.
Podla toho co som sa o tom docitala si detsky mozog prechadza urcitymi fazami vyvoja, kedy spracuje rozne podnety z celeho dna pocas spanku a preto su nepokojne sny, a deti vykrikuju a placu, mozu byt aj namesacne, kazdy to preziva inak.
Snad to rychlo prejde, lebo uz to zacina vadit mensej dcerke.
Drzim palce, aby to aj u vas rychlo preslo 😉

milota164
•
30. okt 2015

aj my to mavame , telku nepozeravame vobec a ani sme nikdy nepozeravali. Teraz je to uz lepsie ale byvalo to aj kazdu noc .Snad to vekom prejde uplne. Drzim palce lebo niekedy je to naozaj hrozne

sense
•
30. okt 2015

mavame aj my a mala ma dva a polroka...telku pozera minimalne...doma nekricime, nedostava ani vychovne ...napriek tomu sa obcas zobudi so strasnym placom nemozme ju utisit, alebo naposledy strasny plac a ukazovala na vankus ze papagaj...pritom na navlecke nic take nema ani doma ziadneho papagaja nemame...alebo dva dni do zadu strasny plac a ukazovala si na brusko ze tam ma babatko, a tiez nemam sajnu odkial to nabrala...

sarlota1986
•
30. okt 2015

je to uplne normalny prejav vyvinu..nocne desy, aj moja dcerka to mala tiez okolo 3rokov teraz v 5tich sa to este stane...neda sa stym nic robit..len byt trpezlivy a laskavy.