icon

Trojročný syn má strach a strašne plače

mari91
1. okt 2016

Ahojte mamičky 🙂 na úvod by som vás,chcela všetkých srdečne pozdraviť,keď že som,tu nová,idem si vám poradu,a budem rada ak mi poradíte.Moj synček ktorý ma 3roky sa narodil v 8mesiaci a ako predčasné narodení bol sledovaný u lekárov mal zdravotné problémy s ktorých vyšiel ale,mala som,taký problém,že stále plakal v kuse až bol fialovy a to z ničoho nič!Nič ho nebolelo a stále pplakal až sme ho pokrstil ako keby to nebol on 🙂 na každého sa smial nič ho zrazu nebolelo,bol spokojný,a prešlo to!!ale v poslednom čase sa všetkého boji vysávača,mixera,vŕtačky,a všetkých,nástrojov !začne silno plakať ale až ma šoky a nevi ho ani utíšiť bije ma fackuje,keď sa mu niekto prihovorí ešte viac a viac...dneska tiez boly sme na kolotoči a strašne plakal zase šoky ☹ všetci,na mňa pozerali som ho utesovala a viac a viac ešte mi aj facku dal 🙂 trvá to nejakých 5mín a potom všetko ok.ale ja,sama,neviem mám,navštíviť psychológa?alebo s toho vyrastie?som zúfalá už neviem čo mám robiť,mamičky prosím poraďte ak máte niečo podobné,Ďakujem za každú radu 🙂 Prajem,pekný večer 🙂 🙂 🙂

pribinak
•
1. okt 2016

Tak ked navštívite psychologa nic tym nepokazíte, bud poradi nieco efektívne, alebo nie

stefanyj
•
1. okt 2016

koľko rokov/mesiacov má synček? má ešte aj iné problémy okrem plaču, niečo, čo sa ti nezdá celkom v poriadku či plač je jeho jediný problém?

lienkaviva
•
1. okt 2016

Môj starší syn to robil keď bol unavený. Museli sme utekať, či už z návštevy, alebo z mesta domov. Záchvat plaču, kopal, ani cumlík, ani na ruky nič, všetko vyhadzoval, koľkokrát sme ani do obchodu nedošli čo taký rev spustil. Presne vo veku 3 r. A pritom mal rád škôlku, deti, všetky susedy. S odstupom času som rada že ho to prešlo, aj keď to trvalo pár dobrých mes. Asi nemal rad veľa vzruchu a bol z toho nervózny. Je už školák a hoci patrí medzi tých nepozornejsich som rada aký je. Asi len jednu radu mám. Vyhýbať sa pokiaľ sa dá kolotocom, veľkým obchodom na istý čas, často sa túliť a hlavne daj mu čas . Držím palce. Viem čo prezivas

mari91
autor
•
1. okt 2016

@stefanyj má 3roky a nemá žiaden problém iba ten plač a tie šoky:(

mari91
autor
•
1. okt 2016

@lienkaviva ďakujem krásne za odpoveď.Budem sa, vyhýbať len ide o to,že,bývam v paneláku a mam len jeho a keď som doma s nim tak v pohode len takto to robí vonku cu na návšteve v obchode prestne ako pises,a boj sa toho že keď nepôjde medzi ľudí a detí aby to nebolo horšie :(

lienkaviva
•
1. okt 2016

@mari91 aj ja bývam v paneláku a tiež som chodila medzi ľudí, aj keď som trpla ci zase nevyrobime cirkus (niektorí ľudia a ich divné pohľady ) teraz keď na to spatne myslím co som si pri ňom "užila" tak sa aj zasmejem (vtedy mi bolo skôr do plaču). Skús to odsledovať už rano. Ak je nervóznejší a chce sa hrať doma, tak vynechaj také rušivé miesta ako obchody, ihriská, nevysavaj. A skús poobede keď si pospi (alebo na pár hod.oddychne). Na druhý deň skús prechadzku a návštevy obmedz na minimum. Ja to takto robím doteraz. Ak má trening, už nikde nejdeme, sme doma. Ak sme boli cez víkend u babky, nasledujúci deň sme doma.

mari91
autor
•
1. okt 2016

Ďakujem skúsim to,uvidíme ako to dopadne a napíšem či to zabralo 🙂 Dobrú noc prajem

lienkaviva
•
1. okt 2016

@mari91 držím palce, dobrú noc 😉

jonnie
•
1. okt 2016

@mari91 my sa tiez bojime vysavaca, mixera, kosacky....vsetkeho,co vrci. Skusala som to aj tak, ze vysavam akoze s nim, najskor potichu, nech sa hra...ale nejde to...este ako tak je ticho, ked ho mam na rukach, a vysavam - je to des! ale dufam,ze z toho vyrastie. A to mam pomerne tichy vysavac. Tiez som si vsimla, ked ma zlu naladu, a vela ludi do neho husti a chcu mu ju akoze nejakou zabavou zlepsit, je este mrzutejsi....vtedy ho vezmem len ja stranou a niecim rozptylym a je ako med. Uvidime, co a z neho vykluje neskor. Tieto strachy by som eliminovala a vyhybala....avsak nedovolila by som ju dat sa fackovat. Uz to nie je malinke babatko, ze nerozumie. Skus teda psychologa, sama som zvedava, co ti na to povie.

mari91
autor
•
1. okt 2016

@jonnie uvidíme ako sa to bude vyvíjať,ak to bude pokračovať musim ísť s nim k tej psychológicke,keď tak napíšem ako som dopadla

anjelicek26
•
1. okt 2016

Moze mat celu skalu poruch spravania a vnimania, urcite treba navstivit psychologa, v tom veku uz nie je takyto iracionalny strach bezny a nie az takto, ako popisujes, su to prehnane reakcie, neprimerane. Urcite to neodkladajte, ona ti bude vediet aj poradit, ako take situacie zvladat. Drzte sa!

chichua
•
3. okt 2016

Môj 2,5r.sa tiež boji vysávača,mixera,vrtacky,kosacky a veľa iných vecí,kt.robia hluk na tieto si nevie stále zvyknúť,ale mnohých vecí,kt sa spočiatku bal sa už neboji.neviem.mne sa to zdá normalne.je veľmi citlivý.

niki264
•
4. jún 2023

@mari91 môžem vedieť ako ste prosím dopadli u tej psychologičky? Čo vám poradila a vyrastol y toho? U nás je presne to isté a neviem si dať rady. 🫨🙈😔

mari91
autor
•
17. feb 2026
@niki264

@mari91 môžem vedieť ako ste prosím dopadli u tej psychologičky? Čo vám poradila a vyrastol y toho? U nás je presne to isté a neviem si dať rady. 🫨🙈😔

@niki264 Zdravím vás prepáčte mi ja som tu dlho nebola🙈 viem že je to dlhá doba🙈nevedela som sa sem dostať už je tomu dlho mali ste problém ako ja?ako ste dopadli mojmu synovi nakoniec zistili Adhd poruchu sústredenia a pozornosťi tento rok ma 13rokov😂je yo v poriadku😂zase ho hádže puberta😂

niki264
•
26. feb 2026
@mari91

@niki264 Zdravím vás prepáčte mi ja som tu dlho nebola🙈 viem že je to dlhá doba🙈nevedela som sa sem dostať už je tomu dlho mali ste problém ako ja?ako ste dopadli mojmu synovi nakoniec zistili Adhd poruchu sústredenia a pozornosťi tento rok ma 13rokov😂je yo v poriadku😂zase ho hádže puberta😂

@mari91 môj je už predškolák bude mať odklad do školy tiež má zistené adhd😆🙈🤦🏼‍♀️nie neprešlo bude mať 6 rokov doteraz neznáša zvuk vysávača 🤣🤣🤣