icon

Uspávanie trojmesačného bábätka

pamag1805
21. jún 2014

Ahojte skúsenejšie maminky,chcem sa opýtať na váš názor,mám 3 mesačné babo,naše dní vyZerajú asi takto,7:00 vstávame s úsmevom di 8:00 sa hráme,zaspinkame okolo 9:00 na hodinku,potom s plačom vstaneme,napapa sa a plače až do 10:30 kedy ide zase spať,to ho stále len nosím,potom jed zaspi nemôžem ho položiť,takže musí spať na mne,v satke ani v klokanku nechce byť,musí byť priamo len na mne,žiadne položenie nehrozí,vo jed som to skúsila zopár krát som sú šafárika a malý bol strašne mrzuti,takto spí na mne aj 3 hodiny,potom sa napapame,ideme von,ale akonáhle ho dam do kocika,tak reve ako bláznivy a keď ho zoberiem na ruky tak je to ok,aj zaspi,ale zase keď ho chcem položiť,tak zase plače,tak sa vetranie radšej na rukách,bo sme na ulici jak kolotocari,ale keď už nevládzem ho držať,a dam ho predsa do kocika,tak rám spí max 20 min.potom opäť plač,o 19tej sa okupe a od 19:30 napapany huči,žjúli sa,mika sa,očká maličké,čo by spal,ale beda sa,ho jed aj Spácha vždy sa mikne a opäť plač a samozrejme ho musím natrasat do 23:00 . Chcem sa opýtať,či to prejde že hi budem muset stále natrasat a vláčiť,o to mu abu nejde ale ten obedny spánok,či je tu tak mamička čo musela takto dieťa mať ba sebe aj 3 hodiny a jedy to prešlo,ďakujem vám.

dobromila
21. jún 2014

@pamag1805 dve zo štyroch detí neznášali kočík, buď sa mi podarilo dať ich tam spiacich a chvíľu ešte pospali nevediac, že sú v kočíku, alebo mali svetlých 20 min., počas ktorých ešte nevrešťali.
Najmladší momentálne nechce byť ani v nosiči (máme manducu). Našťastie, keď sa mi podarí uspať ho na rukách a vyčkám, kým tvrdšie spí a až potom ho opatrne zložím, tak niekedy pospí ešte aj 1-2 hodiny v postielke.
Každopádne - všetko prejde. Malé bábätká sa menia z týždňa na týždeň. Čo platilo včera, dnes už nemusí. Vekom sa to bude určite len a len zlepšovať.
Držím palce.

ushuaia
21. jún 2014

@pamag1805 ahoj , u nas nastasie sme taketo trampoty nemali, aj ked sme sa nezaobisli bez placu - casto obe 😀 , ale po 3 tom mesiaci sa vsetko davalo akosi do poriadku..., tiez sme si zaviedli ritualy...nemozem si vynachvalit... treba vydrzat, a najma kazde babo je individualne...vela stastia 🙂

nicolle21
22. jún 2014

v prvom rade - nie, takto to nebude stale, ma len take obdobie, vsetko to prejde, len teraz je ten moment, kedy sa mu musis plne venovat a naucit ho ako sa upokojit, ako sa ulozit a zaspat.. take male babatko to nevie, musis byt proste pri nom a svoj pokoj preniest nanho.. ja som mala podobne dieta, v obdobi okolo toho tretieho mesiaca (do pol roka cca) to bola hroza.. do kocika sme dakedy ani nedavali, ked som videla, ze je mrzuty, chodili sme von rovno v nosici, ked mal lepsie dni, skusili sme kocik, ale nosic bol stale s nami, aj tak sme sa v tom obdobi viac nosili ako kocikovali, ja ale nosenie zboznujem a povazujem to spravne z hladiska psychickeho vyvoja dietata, preto by som ti poradila - satku neodhadzuj, skusaj, ked v nej vydrzi dnes 5min, zajtra to mozno bude 10-15, o tyzden mozno polhodina a o dva tyzdne ti tam prespi cely spanok.. 😉 a este - odhod klokanku! dietatko je tam v nespravnej polohe, ma tam zle ulozene klbiky a velmi si zatazuje chrbticu, ta musi byt v tomto veku zagulatena do tvaru pismena C a nie vystreta ako I v klokanke.. ja som v satke nenosila (bala som sa viazat), ale nosili sme v ergonomickom nosici, kde je dieta nasiroko, na ritke si sedi, nevisi za genitalie ako v klokanke a chrbatik ma do C ja sa popravde ani necudujem, ze ti maly v klokanke nechce byt, musi to tam byt cisty horor..
no a na vecerne uspavanie si zavedte urcite ritualy - u nas je to kupanie a vecera, maly jednoducho vie, ze sa okupe (uz tam si zmochli oci), naje sa a ulozi sa na mna a zaspi 🙂 ja po polhodine (ked uz hlboko zaspal) vstanem a ulozim ho a idem si po svojom.. ano, bolo by to krasne, keby som ho len hodila do postielky a zaspal sam, ale za prve sa mi strasne paci, ked sa ku mne tuli a za druhe mi ten cas s dietatom neprekaza, polhodina ma z biedy nevytrhne a o par desiatok rokov budem mat krasne momenty na ktore budem spominat, ako som mu stale vonala hlavicku, ked spinkal na mne vecer alebo v nosici na prechadzke 😵

kadri
22. jún 2014

@pamag1805 v satke je dieta priamo na tebe, ak ju mas spravne uviazanu, satka ho len podopiera namiesto ruk. skusala si viazat do kolisky aj zvisle? moja dcera bola uplakana, ked mala lezat na chrbatiku, na brusku spala pokojne. ak zaspi a budi sa, mozu to byt vetry alebo potrebuje poriadne odgrgnut - dobre je nosit prevesene dieta cez ruku tvarou dole (na tigrika), masirovat chrbatik, nosit v satke zvislo, uvolnenie vetrov najlepsie funguje v bkm polohe. a neboj, prejde to 😉

http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/bkm/item/79-b...
met%C3%B3da

katie1
22. jún 2014

@pamag1805 moja mala bola taka....tzv. nepolozitelne babatko 😀 Teraz sa uz smejem, ale bolo to naozaj narocne, da sa povedat, ze do 4 mesiacov som ju vkuse nosila, potom uz ako tak troska s hrackou v rucicke sa na chvilocku zabavila, ale v podstate az kym nezacala chodit som vela nosila. Schudla som tym velmi rychlo a o bicepsoch nehovoriac 😀 No ale k teme - my sme mali taky system, ze sme chodili von prvého pol roka IBA na spanie. Moja je jesenne babo, cize sa zobudila, dve hodiny som sa prechadzala po byte a nosila (zaobstaraj si urcite ergonomicky nosic, lebo prides o chrbat), potom sme sli von spinkat do kocika, potom opat dve hodiny doma nosila, potom opat spat do kocika von....a takto az do vecera. Co sa tyka vecera, to uz som bola hotova, o 18.30h som isla nekompromisne okupat a sla uspavat, zo zaciatku to trvalo aj do osmej, ale zabralo. Doteraz ma taky rezim. Od 6 mesiacov (to uz bola jar) uz pekne obsedela v kociku a konecne sme kocikovali aj ked nespinkala...a doma ju obcas uz aj hracka zaujala 🙂

kofoluska
22. jún 2014

@pamag1805 Aj nas mal obdobie, ze polozit do postielky = zobudenie sa do par minut. V kociku na stastie spaval, ale tiez len do isteho veku. Sam nezaspi dodnes a to bude mat pomaly rok. Bud zaspi na rukach (svokre, mojej mame) alebo tak, ze je prituleny ku mne a ruckou ma objima okolo krku.
Cca do styroch mesiacov som ho mala tiez stale na rukach. A ked som xcela, aby spal dlhsie ako pol hodku, musela som lezat pri nom. Potreboval ma citit, je to prirodzene - mama = bezpecie a istota. Az ked sa zacal pretacat, potom si sadat a snazil sa plazit/stvornozkovat, zacalo sa to zlepsovat. T.z. cca od pol roka mi krasne spava doma (najskor trikrat denne, terz dvakrat), vecer mame svoj ritual a najneskor o osmej spi (ale to uz je fakt ze hranicny termin, standarte je tuhy do siedmej). Vstava sice o siestej, ale jemu to tak vyhovuje. Spankovy rezim a casy bdenia si urcil sam, ja som mu do toho nijako nezasahovala. Od narodenia sa snazim ho respektovat.
A ako pise Nicolle, zahod klokanku. Ak mas problemy s viazanim satky, kup si manducu (alebo zumbucu alebo iny ergo nosic). A kedze maly ma uz tri mesiace, musis ho na nosenie zvykat postupne. Ani nas tam nexcel byt hned a dlho. 🙂