icon

Veľký amok, keď ukladáme 16-mesačného syna spať

vasjar
18. okt 2022

Ahojte, syncek (16 mes) bol bezproblémový co sa týka spania. Vždy večer okolo 7.30 sme ho dávali spinkať, fľašu mlieka a 10 minút a už driemal. Teraz posledné dni je to hrozne :(. Neskutočne Place a kričí, ze spat nechce. Včera tak plakal až ho to doslova unavilo (a to už bolo 10 hodín večer). Nechcem, aby takto zaspával, s takým plačom, ale tiež nechceme aby tak neskoro išiel spinkať. Mali ste to aj vy takto? Prečo ma teraz zrazu taky vzdor voči spaniu?

zorkahorka
•
18. okt 2022

Cim je dieta staršie, tym viac vnima a ma viac podnetov. Aj nas mal take obdobie. Treba to len ukorigovat, nedovolit mu vyvadzat dlho do noci

roja01
•
18. okt 2022

Skuste na niekolko uspavani fit loptu. Je to narocne, pretoze je uz tazky, ale mozno sa ukludni a pojde vsetko po starom.

beata_k
•
18. okt 2022

@vasjar Separacna uzkost? Spi sam v postielke?

vasjar
autor
•
18. okt 2022

@beata_k nie, uspavame ho v posteli a až keď tuho spi, dáme ho do postielky

beata_k
•
18. okt 2022

@vasjar Nema vela podnetov cez den? Niekedy sa z nich deti nevedia ukludnit a pokojne spat.

marianarem
•
18. okt 2022

@vasjar A ako to ma s dennymi spankami? Mozno z nich treba ubrat, bud jeden spanok menej alebo skratit cas spania. U nas bolo horsie vecerne zaspavanie vzdy spojene s tymto.

vasjar
autor
•
19. okt 2022

@marianarem spi už len 1x cez deň. Na obed okolo 11-12 ho dávam a spi tak do 3 hodín.

marianarem
•
19. okt 2022

@vasjar No mozno mu treba ten spanok skratit, 3 hodiny je dost. Ja mojho maleho normalne budim. Viem, ze mnohi su zastancami toho, ze dieta sa budit nema, ale ja budim a funguje nam to. Vzdy ked zacne byt vecer problem, tak skratim denny spanok. U vas by som skusila ubrart na zaciatok 30 minut, ak by nepomoho, tak aj hodinu.

klarolinne
•
19. okt 2022

Skrátiť ten trojhodinovy spánok jednoznačne. Alebo Skús ho nedať spinkať cez deň. Možno to nepotrebuje, ono spať tri hodiny denne od 12 do 15, a o 19,30 ísť spať znova tak sa mu nedivím,že výstraja.