icon

Vigantol len do roka

pusinka263
24. máj 2018

Ahoj.prosim vas dokedy ste davali detom Vigantol? Ja si pamatam ze pei prvej dcere aj do dvoch rokov a dnes nam dr povedala ze len do roka. A ta ista dr.nemenili sme ju.dakujem

Strana
z2
liligreg
24. máj 2018

Dávam D vitamín od Swansonu.. syn ma takmer 3r, my s mužom pod 30r a dávame sú decko stále 🙂

nunik25
24. máj 2018

Preco? Dcera ma skoro 4 a stale jej davam a este aj planujem dalej. Doteraz mala vigantol ale zacala som kupovat rybi olej s déčkom a tym mam 2v jednom. Kazdy den.

marika1712
24. máj 2018

My sme mali v marci rok a dr nam povedala že tak do apríla máme dávať vigantol, v lete nedávať a v októbri keď už prestane tak svietiť slniečko máme zase dávať...

kitikat
24. máj 2018

Nase baby maju 5 r. a kazdy den dostanu D vitamin, ci je zima, ci leto a to zijeme v krajine, kde stale svieti slnko. My s manzelom si tiez davame kazdy den Dcko.

mircalla
24. máj 2018

Ja som to davala len do roka, su na neho dost zle ohlasy...Tie nazory sa roznia, ale je dost negativnych

candii
24. máj 2018

Ja detom davam v zimnom obdobi D-cko, a aj budem dalej davat v zime aj mojmu 3r synovi

karajazviny
24. máj 2018

Veru, Vigantol dávajte do roka alebo ani to nie a skúste iný vitamín D...nám ho tiež hneď dr.predpísala, ale ani som si nevybrala recept a radšej sme kúpili od Jamiesonu...malý bude mať 2 roky a dávame stále (cca mesiac do zadu ako začalo svietiť slniečko som mu ho prestala dávať a strašne sa mu začali štiepiť nechtíky, pár dní dávame znovu Dčko a všetko je ok - a to sme bývali často vonku, ale asi mu to nestačilo😊)

pininka
24. máj 2018

Ja davam D vit, z vigantolu ju bolelo brusko a doktorka mi vravela, ze su tak nizke hodnoty Dcka v tele u celej popolulacie, ze urcite treba davat aj po roku, hlavne v zime.

zuzina316
24. máj 2018

Nam povedala ze kludne aj do 2 rokov

1975renca
24. máj 2018

Ahoj,do 2.rokov,malej zarastala pomalšie fontanela,resp.ju mala väčšiu po narodeni,tak do 2.v pohode na odporúčanie doktorky

nikitta17
24. máj 2018

ja sice davam devit nie vigantol,ale tiez nam doktorka kazala dcerka ma vyse roka,ze cez leto netreba ,ze zase v zime a takto cez zimu alebo take obdobia ked dlhsie prsi tak jej davat az do 3r

medovka14
24. máj 2018

Naša Dr káže klasika, prvé dva roky stále a potom do 18 tich v zime dávať, nadávala som... baby majú 12 a 11, robila im odber a obe mali nedostatok, tak v zime budeme dávať

pusinka263
autor
24. máj 2018

Ďakujem baby..urcite kupim obom D vitamin 🙂 tiez si myslim ze treba davat

evittam
24. máj 2018

@medovka14 Vigantol nikdy. D vitamín stále dávam v zimnych mesiacoch.

medovka14
24. máj 2018

@evittam tak som to myslela nie vigantol, ale akékoľvek Dcko 🙂

tinkasss7
30. máj 2018

@zuzina316 aj nám tak doktorka povedala

kattky
30. máj 2018

Maleho tiez z vigantolu bolelo brusko. Mame vitamin D a v juli bude mat rok no planujem mu ho davat nadalej. Neter ma 7 rokov a vzdy berie D vitamin

pupi14
24. júl 2018

@kattky my dávame vitamín D, čo nám doktorka predpísala a znáša ho malá úplne v pohodke, len teraz tiež premýšľam, či skončiť ho dávať alebo či ešte ďalej, či to má zmysel. Viem, že keď sú dietky malé tak je to potrebné, ale neviem či aj po roku, čo spraviť :-/

myboys
24. júl 2018

Moj ma 3 a v zime davam vzdy

pupi14
24. júl 2018

@myboys heeej? Takže môžem dávať aj naďalej áno? Premýšľala som či už to neprebrať aj s doktorkou, čo mi na to povie, len nechcem tam letieť len kvôli tomu teraz. Tak asi to urobím tak, že potiahneme do druhého roka a potom v zime, to by som mohla snáď či? 🙂

myboys
24. júl 2018

@pupi14 vitamin D je velmi dolezity, chyba aj dospelym. Ja osobne by som kludne davala do 2r kazdy den a potom uz len na jesen a v zime ked je toho slnka pomenej .. neublizis urcie, len pomozes. Ja budem davat v zime vkuse aj ked budu mat 5r

1975renca
24. júl 2018

@pupi14 uplne s kludnym svedomim,mne povedala pediatricka ze ked,tak aj dlhšie

pupi14
24. júl 2018

@myboys tak to tak urobím, bude to asi najvhodnejšie aj pre drobčeka nášho 🙂 Aby mala dostatok. Poprípade potom aj keď na slniečko vyjdeme, tak to bude teda asi ešte väčšie plus.

kattky
24. júl 2018

@pupi14 tak mne povedala sestricka ze do roka musim. No davam aj dalej. Nakolko teraz v jeseni a v zime tak vitaminu D nenazbiera.moja neter ma 7 rokov a berie vzdy D vitamin

pupi14
24. júl 2018

@kattky tak do roka to áno, to viem, to mi aj doktorka detská povedala, len som sa jej zabudla popýtať na to, čo potom, že či je lepšie dlhšie alebo ako to spraviť, aby sme na to nejako nedoplatili. Potom v zime nejako aj dávku zvyšujete keď sa dáva len počas tých mesiacov?

myboys
24. júl 2018

@pupi14 nezvysujem, klasicky davam kazdy den 3 kvapky.

kattky
24. júl 2018

@pupi14 na tom d-vit pise ze deti od 12 mesiacov 2 kvapky denne. Di 12 mesiacov 1 kvapku. Tak ja cez zimu budem davat dve kvapky a cez leto jednu. Malemu aj probiotika davam co mu teraz zubky idu, lebo ho obcas prezenie.

sabca99
24. aug 2018

Ako by si ju chcela zvyšovať @pupi14? Veď v príbalovom letáku máš tiež dávkovanie napísané a prípadne sa ozaj popýtaj doktorky. Ale normálne dávkovanie, nič osobne nemám v pláne zvyšovať ani ja v zime 🙂

pupi14
29. sep 2018

@sabca99 neviem, myslela som, či nejako by to nebolo vhodné, ale nebudem teda svojvoľne nejako vymýšľať, špekulovať a neviem čo, radšej sa teda budem riadiť príbalovým letáčikom, ale skúsim sa na to potom aj doktorky popýtať 🙂

sabca99
19. okt 2018

Ahoj @pupi14 no čo? Ako sa máte? Bola si aj s lekárkou alebo nie? Myslím, či ste sa ohľadne toho dávkovania nejako rozprávali, že čo by bolo vhodné, či nejako zvyšovať. Teraz už slniečko mám pocit, že nám dala toho roku pomaly definitívne zbohom :/ Tak vitamínik už len takto 🙂

Strana
z2