icon

Vozili ste 10 mesačné dieťa v sedačke na bicykel?

ivetkab.
5. feb 2012

Ahojte maminky, máte nejaké skúsenosti s vozením malých detí v sedačke na bicykel? Staršieho syna sme vozili až keď mal približne rok a pol, keďže sa nám narodil v zime. Malá bude mať v lete rok a uvažujeme o kúpe druhej sedačky na bicykel, len neviem či by jej to nemohlo nejako poškodiť chrbtičku. Nepíšte mi prosím čo si myslíte, ale skôr by ma zaujímala vaša skúsenosť, a teda ako ste to robili vy. Nechceme takto chodiť desiatky kilometrov, ale len nejakých 5 denne ale aj to nie každý deň. Ďakujem za každú skúsenosť s vašími ratolesťami ... 😎

ikke
•
5. feb 2012

u nas v bicyklovej krajine sa vravi (celkom logicky), ze dieta moze ist do sedacky, ked vie samo pevne sediet. no odporuca sa nie skor nez v 9. mesiacoch. takze ak sam pevne sedi, v 10. mesiacoch by to malo byt ok.

rolak
•
5. feb 2012

my sme vozili ako ročnú...a často tam zaspala 🙂 skôr bol problém,že nechcela prilbu na hlavu 🙂 ale napokon sa s ňou zmierila 🙂 vozil ju manžel, nie veľmi často, ale počas leta priebežne,ke´d mal čas na bicykel.

luciferkax
•
Odpoveď bola odstránená
•
dosa
•
5. feb 2012

ved ak sedi v kociku, moze sediet aj v sedacke, ci nie? teda ak je to sedacka zadna, s velkym operadlom a bezpecnostnymi pasmi cez telo... pokial by to mala byt mala predna sedacka, tak tam az vtedy, ked naozaj samo sedi bez potreby sa opriet...

lenka0283
•
30. mar 2012

BABY mala bude mat rok aj pol v lete chcem ju zobrat na bicykel...je bezpecnejsie ju dat dopredu ci dozadu?? ja neviem mam z toho strach vzadu nanu nevidim a vpredu sa mi to tiez nezda..kde ste vozili deticky vy? dakujem

evuliatko_tn
•
30. mar 2012

ja som mojho starsieho davala do prednej sedacky od 1.roku, a takisto zacinam teraz aj s druhym, ma 1.rok o par dni. Tak ci tak som sa informovala ked som sedacku kupovala, tieto nove sedacky su prisposobene detskemu chrbatiku, (nie ako sedacky z pred 20-tich rokov...), a tak pokial dietatko vie pekne sedkat, nie je ziadny problem...🙂

juliap
•
30. mar 2012

my sme od 1 roka chodili na bicykly, zadna sedacka, samozrejme prilba na hlave ... nebol ziadny problem

dadulik
•
30. mar 2012

ja som malu zacala vozit v 10.mesiacoch v zadu v sedacke 😀