Vydrží 9 mesačné dieťa štvorhodinovú cestu?
Ahojte zienky.
Potrebovala by som poradit. Buduci rok na Velku noc by som chcela ist na vychod k rodicom so syncekom. Vtedy bude mat 9 mesiacov. Byvame v Nitre.
Mozem ist s 9 mesacnym dietatom na 4 hodinovu cestu,vydrzal by to.
Dik za rady. 🙂
Srandujes? Mamy s detmi cestuju od narodenia, letecky cez ocean, autom na dovolenku, vlakom k rodicom..
naber hračky, chrumky do ruky, pitie, ovocie na kúsky a ak budeš mať šťastie ako ja, zaspí hneď ako sa pohnete ale my sme išli 1,5 hodiny ale od 3 mesiaca jazdím pravidelne 3 hodiny vlakom a v pohode 😉
Zalezi od toho,aky bude kamarat s autosedackou. Moj prvy bol fialovy, len sa zatvorili dvete na aute,do svoch rokov nebol schopny dlhsej cesty ako pol hodinu... Bez.srandy..n nezaberalo nic. Potom ho to preslo. Teraz ma 3,5 a vydrzi cestu cez cele slovensko. Mladsi je s autom kamarat od narodenia. Ma 2,5 mesiaca a v pihode absolvoval 6,5 hodinovu cestu na vychod a spat...
jasne , polovicu cesty prespi, my sme zacali cestovat ked mala dcerka 3 mesiace a boli to take 3-4 hodinove cesty, uplne v pohode
My chodime pravidelne 3 hodiny ... ked placka nakrmim alebo sa zahrame, pokecame alebo spinka...no ja mam tu vyhodu ze ked cestujeme cca od osmej rano do tej dvanastej tak je klud
Moja malinka je totiz spachtos takze vacsinu cesty prespi a to ma teraz 4 mesiacky 😉
nuz my sme naschval vzdy planovali cas cesty na spanok, atd. ale aj ked sme sa rozkrajali nespala dlhsie ako 20 minut, prosto niektore deti nespavaju...nasa jedina zachrana je tablet na drziaku predneho sedadla...bez neho by to bolo tazke utrpenie🙂)
@gucciok85 ak rad cestuje tak vydrzi, chodte vtedy ked ma spinkat a moze sa stat ze vam prespi skoro celu cestu 🙂
my cestujeme s malym od 2 mesiacov 12 h na sk jedna cesta 2-3 x rocne,od roka pozera v aute micky mausa tak ani nevieme ako ubehne cesta,robime prestavky na takych miestach kde sa da pohrat
moja mala mala 9 mesiacov a vydrzala 12 hodinovu cestu do chorvatska, ani sme nevedeli, ze je v aute, a to sme sli cez den nie na noc.
my chodíme 4 x do roka k svokrovcom na východ cesta nám trvá 5-6 hodín a v pohode zvládame j dvoma prestávkami.prvý krát sme išli ked mali detí 2 mes a 4 mes.
ako čo spravíš, ked potrebuješ cestovať? jasne, že vydržia inak sa ani nedá 😉
jasne uplne v pohode.my dochadzame pravidelne z Nemecka na SK cca 6-7 hodin ,prvy krat sme sli ked mala dva mesiace a zvladame to v pohode.
My tiez chodime na vychod k babke...mame 10mesiacov a vydrzali sme sediet iba vtedy ked sme spali...co bola polhodka zo 4hod cesty....ked sme boli mladsi..bolo to v poho..teraz nehrozi..chodim jedine v noci a prespime celu cestu..sofer ma klud 🙂
... záleží ako to tvoje dieťa bude znášať, podľa rozprávania mamičiek viem, že niektoré deti neznášajú cestovanie a v aute počas cesty doslova vreštia, ale môžeš mať pravý opak, napr. môj Ľubko miluje cestovanie v aute, chodievame na chalupu a on pozerá von oknom a usmieva sa, teší sa a potom zaspinká ... tak toto ti úprimne na tie cesty k rodičom prajem 🙂
my sme tiez zo zapadu a s 9 mes. dcerkou sme sli autom na vychod......polovicka cesty nam trvala pol dna, prespali sme v penzione a na dalsi den sme sli dalsiu polovicku....stali sme kazdu chvilu...katastrofa....ale cestovali sme cez den, mala sa tam nudila podla mna....znami tuto trasu chodia v noci, ked deti zaspia akoze na noc...je to narocne na sofera, ale maju to vacsinou bez prestavku a bez problemov....
s dcérou sme cestovali prvýkrát 400 km keď mala 3,5 mesiaca a zvládla to perfektne 😉 doteraz jazdíme 3-4x do roka na východ a je to bez problémov. najradšej ideme na noc , to je najlepšie pre dieťa aj pre vodiča 🙂
Kazde dieta je ine, my sme tiez cestovali casto na vychod, najstarsia dcera prespala, pri synovi sme museli viackrat stat a pri najmladsej dcere je to individualne. Ale zacali sme s nimi cestovat od 1 mesiaca. a nemali sme problem
ja som s malou cestovala sama ked mala 7 mesiacov, cesta mi trvala 3 hodiny a mala celu cestu prespala, ale ona od zaciatku v aute pekne spinkala, stalo sa nam ze sme isli kratsiu cestu, kde sa potrebovala najest, tak sme si spravili prestavku a cesta tiez dopadla v poriadku
@gucciok85 Ahoj, ja som v KE a rodicov mam v NZ a uz ako 1,5m dcerkou sme sli autom dole na juh. Moja babka mala porazku tak som utekala dole, aby videla este malu. Nastastie je este stale s name a potom sme cestu zopakovali ked mala Lili 3m - sestra mala svadbu. Takze uplne v pohode. Skoro celu cestu prespala. Mali sme 1 zastavku na kojenie a prebalenie cca 30 min - mam aj synceka, ktory sa kus vybehal a napapal. Nam cesta trva aj s prestavkou cca 5 a pol hodiny. Takze sa nemusis obavat 🙂

@gucciok85 podľa mňa úplne v pohode, spravíte si predsa pauzu podľa potreby...