Ako môžeme pomôcť strýkovi po ťažkom úraze?
Viem že to nie je vianočná téma, ale možno bude vedieť niekto poradiť.
Otec má strýka ktorý je od neho o rok mladší má 69. Mal ťažký úraz našli ho v bezvedomí, nejaký čas bol jeho mozog bez kyslíka a tak je v takom stave že sa nevie sám o seba postarať. Doteraz sa o neho starala moja mama ale ona už tiež nevládze.O pár týždňov ju čaká opatrenia potom rehabko, kúpelná liečba
Tento náš podarený strýko bol vždy nezodpovedný a lajdák čo sa týka.vzťahov a povinností. Bol aj ženatý ale býval s manželkou pár týždňov a zdúchol, spamätal s až keď mu došiel papier zo súdu že má platiť alimenty požiadal o rozvod ale v tomto čase už bola tehotná s niekým iným ale aj toto dieťa bolo na papieri jeho.
Ďalej sa vyhýbal plateniu až keď mu zdravie prestalo slúžiť vtedy ho prijala babka k sebe. Ibaže kvôli exekúciam mu zostava iba životné minimum. Vtedy začala mama riešiť papierovačky. Žiadala test otcovstva na dieťa iného, aj zrušenie platenia výživného na jeho dieťa ktoré malo v tej dobe už 30 rokov. Doopatroval našu babku ale potom mal ten úraz.
Naši dali žiadosť do DSS ale jeho dôchodok nestačí, žiaden majetok nemá.
Aké má možnosti?
@betulinka1 obec si v tomto prípade môže potom po smeti strýka vypýtať svoje oeniaze spat z dedičstva. Napr v tejto rodine asi nebolo vysporiadané dedičstvo (po babke, teda matke strýka a otca autorky)
A áno, ja platím obci dane, z tých dani sa potom obec stará aj o bezdomovcov ktorí cely život nič nerobili len chlastali a fetovali
Bola by som radšej ak by sa moje dane použili na opravu chodníkov, rekonštrukciu škol a škôlok, viac zelene a lavičiek
@anonym_44f821 tiez s tym nesuhlasim ale tak to je. Pytat si peniaze mozu ale nerobia to. Vacsinou by od tej rodiny aj tak nic nedostali.
@betulinka1 obec si v tomto prípade môže potom po smeti strýka vypýtať svoje oeniaze spat z dedičstva. Napr v tejto rodine asi nebolo vysporiadané dedičstvo (po babke, teda matke strýka a otca autorky)
A áno, ja platím obci dane, z tých dani sa potom obec stará aj o bezdomovcov ktorí cely život nič nerobili len chlastali a fetovali
Bola by som radšej ak by sa moje dane použili na opravu chodníkov, rekonštrukciu škol a škôlok, viac zelene a lavičiek
@anonym_44f821 asi si niečo nepochopila,.je to otcov stryko,čiže brat mojej nebohej babky. Až dedičstvo tak iba po mojej prababka, ktorá zomrela v roku 1978. Ten dom je predaný asi 45 rokov mimochodom už dávno nestojí.
Aký je celkový dlh na exekúciách?
Keď doopatroval babku tak niečo z dedičstva po babke by mu dedičia mohli prispieť na splatenie dlhu.
Aký je celkový dlh na exekúciách?
Keď doopatroval babku tak niečo z dedičstva po babke by mu dedičia mohli prispieť na splatenie dlhu.
@maranco od smrti babky býval v dome po mojich starých rodičoch úplne zadarmo, skoro desať rokov. Dom bol predaný vlani za tritisíc, z čoho otcova casť je rovných tisíc eur. Od úrazu býva u našich,lebo robil blbosti. Keby boli dali naši všetko čo dostali za dom do kedy by to podľa teba stačilo?
Prve DSS kde boli chceli hneď ,,dar,, 980€. a mesačne stovky euro. V ďalšom DSS síce nechceli hneď prachy ale čakacia doba je niekoľko mesiacov, súkromné DSS stojí viac ako tisíc eur mesačne.
Reálne podľa teba sa dá využiť z 273 euro? . Všetky náklady naviac stáli už doteraz naši.
A k tomu opatrovatniu. Babka dostala porážku v novembri postupne za zotavovala a o pár mesiacov neskôr dostala.zas porážku a zomrela. Varila a upratovala moja mama.
@maranco od smrti babky býval v dome po mojich starých rodičoch úplne zadarmo, skoro desať rokov. Dom bol predaný vlani za tritisíc, z čoho otcova casť je rovných tisíc eur. Od úrazu býva u našich,lebo robil blbosti. Keby boli dali naši všetko čo dostali za dom do kedy by to podľa teba stačilo?
Prve DSS kde boli chceli hneď ,,dar,, 980€. a mesačne stovky euro. V ďalšom DSS síce nechceli hneď prachy ale čakacia doba je niekoľko mesiacov, súkromné DSS stojí viac ako tisíc eur mesačne.
Reálne podľa teba sa dá využiť z 273 euro? . Všetky náklady naviac stáli už doteraz naši.
A k tomu opatrovatniu. Babka dostala porážku v novembri postupne za zotavovala a o pár mesiacov neskôr dostala.zas porážku a zomrela. Varila a upratovala moja mama.
@anonym_autor bohužiaľ, babka aj tvoja mama robili veľkú chybu, keď sa starali bez toho, aby strýko prispieval.Neviem, ako je na tom zdravotne, treba vybaviť na obecnom, mestskom úrade sociálnu odkázanosť.
Keď strýko žil spôsobom svet gombička a nejak bolo, nejak bude a vlastným konaním klesal do problémov ktoré odmietal riešiť a sa len nabaľovali, tak aj mama sa s tým musí zmieriť že tak aj strýko zomrie. Nemôže ho zachraňovať a vyťahovať z bahna do ktorého sa sám dostal, na úkor svojej rodiny.

@anonym_autor ak sa o cloveka nechce postarat rodina a nevie sa postarat sam o seba, tak doplatok DDS bude platit mesto/obec. Takto im veselo donesu z nemocnice ochrnutých alebo na hadickach bezdomovcov rovno pred urad a musia sa postarat. A aj ked najdu rodinu, nikto to nechce platit. Takze pekne skocit na obec a oznamit im to. Velmi dobre vedia ake maju povinnosti. Ak nechcete ist do tohto extrému, aby vas neohovarali po dedine, poskladajte sa cela rodina. Kazdy bude davat nejake peniaze a vyskladať sa na zariadenie.