Ako môžeme pomôcť strýkovi po ťažkom úraze?
Viem že to nie je vianočná téma, ale možno bude vedieť niekto poradiť.
Otec má strýka ktorý je od neho o rok mladší má 69. Mal ťažký úraz našli ho v bezvedomí, nejaký čas bol jeho mozog bez kyslíka a tak je v takom stave že sa nevie sám o seba postarať. Doteraz sa o neho starala moja mama ale ona už tiež nevládze.O pár týždňov ju čaká opatrenia potom rehabko, kúpelná liečba
Tento náš podarený strýko bol vždy nezodpovedný a lajdák čo sa týka.vzťahov a povinností. Bol aj ženatý ale býval s manželkou pár týždňov a zdúchol, spamätal s až keď mu došiel papier zo súdu že má platiť alimenty požiadal o rozvod ale v tomto čase už bola tehotná s niekým iným ale aj toto dieťa bolo na papieri jeho.
Ďalej sa vyhýbal plateniu až keď mu zdravie prestalo slúžiť vtedy ho prijala babka k sebe. Ibaže kvôli exekúciam mu zostava iba životné minimum. Vtedy začala mama riešiť papierovačky. Žiadala test otcovstva na dieťa iného, aj zrušenie platenia výživného na jeho dieťa ktoré malo v tej dobe už 30 rokov. Doopatroval našu babku ale potom mal ten úraz.
Naši dali žiadosť do DSS ale jeho dôchodok nestačí, žiaden majetok nemá.
Aké má možnosti?
@betulinka1 obec si v tomto prípade môže potom po smeti strýka vypýtať svoje oeniaze spat z dedičstva. Napr v tejto rodine asi nebolo vysporiadané dedičstvo (po babke, teda matke strýka a otca autorky)
A áno, ja platím obci dane, z tých dani sa potom obec stará aj o bezdomovcov ktorí cely život nič nerobili len chlastali a fetovali
Bola by som radšej ak by sa moje dane použili na opravu chodníkov, rekonštrukciu škol a škôlok, viac zelene a lavičiek
@anonym_44f821 tiez s tym nesuhlasim ale tak to je. Pytat si peniaze mozu ale nerobia to. Vacsinou by od tej rodiny aj tak nic nedostali.
@betulinka1 obec si v tomto prípade môže potom po smeti strýka vypýtať svoje oeniaze spat z dedičstva. Napr v tejto rodine asi nebolo vysporiadané dedičstvo (po babke, teda matke strýka a otca autorky)
A áno, ja platím obci dane, z tých dani sa potom obec stará aj o bezdomovcov ktorí cely život nič nerobili len chlastali a fetovali
Bola by som radšej ak by sa moje dane použili na opravu chodníkov, rekonštrukciu škol a škôlok, viac zelene a lavičiek
@anonym_44f821 asi si niečo nepochopila,.je to otcov stryko,čiže brat mojej nebohej babky. Až dedičstvo tak iba po mojej prababka, ktorá zomrela v roku 1978. Ten dom je predaný asi 45 rokov mimochodom už dávno nestojí.
Aký je celkový dlh na exekúciách?
Keď doopatroval babku tak niečo z dedičstva po babke by mu dedičia mohli prispieť na splatenie dlhu.

@anonym_autor ak sa o cloveka nechce postarat rodina a nevie sa postarat sam o seba, tak doplatok DDS bude platit mesto/obec. Takto im veselo donesu z nemocnice ochrnutých alebo na hadickach bezdomovcov rovno pred urad a musia sa postarat. A aj ked najdu rodinu, nikto to nechce platit. Takze pekne skocit na obec a oznamit im to. Velmi dobre vedia ake maju povinnosti. Ak nechcete ist do tohto extrému, aby vas neohovarali po dedine, poskladajte sa cela rodina. Kazdy bude davat nejake peniaze a vyskladať sa na zariadenie.