icon

Ako vnímajú 13. dôchodky vaši rodičia a prarodičia?

5. dec 2025
Strana
z8
bykaterina
9. dec 2025
@regetka

Nechápem prečo sa rieši 13 dôchodok tak veľmi tento rok, je vyplácaný už niekoľko rokov? Doprajeme ho starým rodičom, vdova, ktoré zostali s deťmi samé. Áno sme zadlženi, ale ten dlh nevznikol teraz, tento, či minulý rok, nabaĺuje sa už od korony. Áno, štát rozhadzoval a rozhadzuje dosť veľa, tiež by som zrušila mnohé nezmyselné dotácie, pomocí od štátu pre tých co to ani nepotrebujú, ale kýdať tu na iných, závidieť im. Tým co sa nepáči, nech sa pači, môžu ísť protestovať pred parlament, majú na to právo. Vyjadrite svoj nszor tam. Ale aby tu niekto rozhodoval na čo majú naši starý rodičia nárok? Aj vy raz budete dôchodcovia, tak dúfam, ze Vám to Vaše deti nevrátia. Ja už bohužiaľ tých svojich nemôžem objať. Je mi jedno, že sa do mňa obujete, ale už teraz hľadím s obavami do budúcnosti, že raz budem stará a mladí budú do mňa kopať a závidieť mi i to čo nemám.

@regetka to nejde od korony ale daleko skor. asi sa nezaujimas o dianie v republike a stave financii.
ty si kupujes na to co nemas ? kvoli darcekom si beries pozicku ?
nikto nepise ze mnohým netreba co maju male dochodky.
a vies ako funguje gemblerska rodina ? dlzoba na dlzobu nebankovky,...a splacaju to este vnuci. tak funguje podobne aj nase zadlzovanie
a neziskovky ? asi narazas na simeckovu mamku co moze za vsetko.
ale skus si nastudovat ze neziskovky a nase 2% z dane suplujú velakrat štát.
ja naprikald prispievam roky rokuce na autistov aby mali svoj priestor. kde sa mozu zísť a zaroven si aj mamicky alebo oteckovia takých deti zdielaju ako svojpomocna skupina skusenosti... a maju chvílu klud si vypiť aj tu poondenu kavu a postazovat sa ludom co ich chapu... skus si pozriet co robia napriklad omama zdruzenie a kopec inych...
to nie je iba o darovani 5 € a mam dobrý skutok ale to je tvrda praca tých ludi ktorí supluju stat...
takze ver ze my nebudeme mat ani na normalne dochodky nie to na 13.
tvoji starý rodicia nemuseli platit hypo a mohli si ako tak aj nasetrit co si aj nasetrili ale niektorý to posielaju fesakom vojakom na misie, alebo v igelitke ku kontajneru lebo ich vnuk nieco vyparatil... a ver ze ja nemam ani bezpecnostne dvere lebo by mi tam nemali co ukradnut. ja nemam doma kolkokrat ani 10€.
keby nam chcel niekto slohnut pozicky 🙏😂 ale na tie sa vsetci vys..

tetapetra
9. dec 2025
@regetka

Nechápem prečo sa rieši 13 dôchodok tak veľmi tento rok, je vyplácaný už niekoľko rokov? Doprajeme ho starým rodičom, vdova, ktoré zostali s deťmi samé. Áno sme zadlženi, ale ten dlh nevznikol teraz, tento, či minulý rok, nabaĺuje sa už od korony. Áno, štát rozhadzoval a rozhadzuje dosť veľa, tiež by som zrušila mnohé nezmyselné dotácie, pomocí od štátu pre tých co to ani nepotrebujú, ale kýdať tu na iných, závidieť im. Tým co sa nepáči, nech sa pači, môžu ísť protestovať pred parlament, majú na to právo. Vyjadrite svoj nszor tam. Ale aby tu niekto rozhodoval na čo majú naši starý rodičia nárok? Aj vy raz budete dôchodcovia, tak dúfam, ze Vám to Vaše deti nevrátia. Ja už bohužiaľ tých svojich nemôžem objať. Je mi jedno, že sa do mňa obujete, ale už teraz hľadím s obavami do budúcnosti, že raz budem stará a mladí budú do mňa kopať a závidieť mi i to čo nemám.

@regetka rieši sa každý rok, tento rok zvlášť lebo je kríza. Štát nemá prachy. Nemyslím si,že by tu bol niekto, kto by tvrdil,že si to dôchodcovia nezaslúžia. Bohužiaľ nemáme na to

anonym_98f597
9. dec 2025
@anonym_2e935d

@anonym_701453 ano, ty budeš jedna z tých čo si mysli ako príde Miško aj s jeho partičkou do vlády a budeme druhé Švajčiarsko 😂😂

@anonym_2e935d druhe Svajciarsko tu nebudeme mat ani keby tento stat prevzal sam Jezis. Po takmer 20 rokoch rabovania statu tu dlho este Svajciarsko mat nebudeme

lomidrevo888
9. dec 2025
@bykaterina

@regetka to nejde od korony ale daleko skor. asi sa nezaujimas o dianie v republike a stave financii.
a vies ako funguje gemblerska rodina ? dlzoba na dlzobu nebankovky,...a splacaju to este vnuci. tak funguje podobne aj nase zadlzovanie
ja naprikald prispievam roky rokuce na autistov aby mali svoj priestor. kde sa mozu zísť a zaroven si aj mamicky alebo oteckovia takých deti zdielaju ako svojpomocna skupina skusenosti... a maju chvílu klud si vypiť aj tu poondenu kavu a postazovat sa ludom co ich chapu... skus si pozriet co robia napriklad omama zdruzenie a kopec inych...
to nie je iba o darovani 5 € a mam dobrý skutok ale to je tvrda praca tých ludi ktorí supluju stat...
tvoji starý rodicia nemuseli platit hypo a mohli si ako tak aj nasetrit co si aj nasetrili ale niektorý to posielaju fesakom vojakom na misie, alebo v igelitke ku kontajneru lebo ich vnuk nieco vyparatil... a ver ze ja nemam ani bezpecnostne dvere lebo by mi tam nemali co ukradnut. ja nemam doma kolkokrat ani 10€.

@bykaterina
Ale však prečo zavádzaš a demagogizuješ?
Zmeny sa majú týkať len POLITICKÝCH NEZISKOVIEK.
Ak nevieš ktorých,tak napr. len pár-Nadácia otvorenej spoločnosti,Via Iuris a pod.
Je ich ako maku a suplujú polit.strany pod zámienkou tzv.neziskoviek a so štedrou podporou zo zahraničia s cieľom ovplyvňovať polit.dianie na Slovensku...
( v USA to dávno stopli,pozri zákon FARA..)
Tie,kt.ty spomínaš,tých sa zásadné legislat.zmeny vôbec nedotknú!!!
To len aby si nezavádzala...

bykaterina
9. dec 2025
@lomidrevo888

@bykaterina
Ale však prečo zavádzaš a demagogizuješ?
Zmeny sa majú týkať len POLITICKÝCH NEZISKOVIEK.
Ak nevieš ktorých,tak napr. len pár-Nadácia otvorenej spoločnosti,Via Iuris a pod.
Je ich ako maku a suplujú polit.strany pod zámienkou tzv.neziskoviek a so štedrou podporou zo zahraničia s cieľom ovplyvňovať polit.dianie na Slovensku...
( v USA to dávno stopli,pozri zákon FARA..)
Tie,kt.ty spomínaš,tých sa zásadné legislat.zmeny vôbec nedotknú!!!
To len aby si nezavádzala...

@lomidrevo888 ty sa nauc reagovat a citat s porozumenim. precital si si ty drevo na co som reagovala ? asi nie tak si to zopakuj a potom sup do kuta sa hanbit alebo to radsej zmaž co si napisal, lebo pises uplne ale ze uplne mimo.
a kto je z coho financovany ? no staci urobit 2-5 klikov a najdes vyrocne spravy.

lomidrevo888
9. dec 2025
@bykaterina

@lomidrevo888 ty sa nauc reagovat a citat s porozumenim. precital si si ty drevo na co som reagovala ? asi nie tak si to zopakuj a potom sup do kuta sa hanbit alebo to radsej zmaž co si napisal, lebo pises uplne ale ze uplne mimo.
a kto je z coho financovany ? no staci urobit 2-5 klikov a najdes vyrocne spravy.

@bykaterina
Takže Káča,ja som zase reagoval na teba, cit.."ale skus si nastudovat ze neziskovky a nase 2% z dane suplujú velakrat štát..."
A práve o tom bol môj príspevok milá Káča,lebo nie tie neziskovky sú problémové,ktoré si vytiahla, adorovala a zatiahla do diskusie ...

jhalena
Autor odpoveď zmazal
bykaterina
9. dec 2025
@lomidrevo888

@bykaterina
Takže Káča,ja som zase reagoval na teba, cit.."ale skus si nastudovat ze neziskovky a nase 2% z dane suplujú velakrat štát..."
A práve o tom bol môj príspevok milá Káča,lebo nie tie neziskovky sú problémové,ktoré si vytiahla, adorovala a zatiahla do diskusie ...

@lomidrevo888 tak a teraz este si precitat na zaklade coho som reagovala, preco som pisala o OZ a NO. a uz to hadam aj pochopis 🙂 a oslovovať ma Káča ? mam to niekde v nicku ? nie ale drevo v nicku mas. tolko k tvojmu osloveniu. aj by som ta oslovila inak ale gentleman by to nebol.
usmej sa bude ti lepsie

anonym_365f66
9. dec 2025

@bykaterina Presne tak.

bykaterina
9. dec 2025
@anonym_365f66

@bykaterina Presne tak.

@anonym_365f66 tak veru a rocne hodnotenie ani nespominam.

lomidrevo888
9. dec 2025
@bykaterina

@lomidrevo888 tak a teraz este si precitat na zaklade coho som reagovala, preco som pisala o OZ a NO. a uz to hadam aj pochopis 🙂 a oslovovať ma Káča ? mam to niekde v nicku ? nie ale drevo v nicku mas. tolko k tvojmu osloveniu. aj by som ta oslovila inak ale gentleman by to nebol.
usmej sa bude ti lepsie

@bykaterina
Aha,aká si chytľavá...
Ja nemám v nicku drevo,ale Lomidrevo.
Asi ti nemusím pripomínať,čo znamená pomenovanie osoby drevom,ľudovo neohrabanec...a pod.,dohľadaj si.
Ty máš ...katerina,čo ľudovo je Kača.
Takže ak ti nechutí rovnaká medicína,sama sa zdrž impertinetných pomenovaní.
Ja podobne, pri takomto tvojom slovníku,by som si nedovolil ťa nazvať dámou.
Ďakujem za pochopenie a verím,že sme si kvit.

bykaterina
9. dec 2025
@lomidrevo888

@bykaterina
Aha,aká si chytľavá...
Ja nemám v nicku drevo,ale Lomidrevo.
Asi ti nemusím pripomínať,čo znamená pomenovanie osoby drevom,ľudovo neohrabanec...a pod.,dohľadaj si.
Ty máš ...katerina,čo ľudovo je Kača.
Takže ak ti nechutí rovnaká medicína,sama sa zdrž impertinetných pomenovaní.
Ja podobne, pri takomto tvojom slovníku,by som si nedovolil ťa nazvať dámou.
Ďakujem za pochopenie a verím,že sme si kvit.

@lomidrevo888 dúfam že ti je lepšie 🫶

anonym_abe675
10. dec 2025
@marsmykkok

čo poznám dôchodcov, tak sa potešia lebo z 500-600 eurového dôchodku ak ti po zaplatení bývania a liekov ostane 300 eur a teda na deň 10 eur sa vyskakovať nedá, hlavne ak nemajú partnera/partnerku. A teda časť tých peňazí dajú väčšinou deťom/vnúčatám vo forme vianočných darčekov. Ja teda dôchodcom čo celý život makali nezávidím tých pár sto eur, zaslúžia si, štát míňa aj na väčšie blbosti. Ale kočíkovné, donedávna pomoc s hypotékami, sociálne dávky, predražené zákazky a podobne nikomu v žalúdku neležia, len 13te dôchodky.

@marsmykkok Toto si pekne napisala, suhlasim🙂 Nie vsetci dochodci maju vysoke dochodky, ktorym by 13ty dochodok nechybal. Napr. moja mamina cely zivot od skoncenia skoly pracovala v kancelarii-administrativa, ziadny robos ako to tu bolo spomenute za 2 koruny a napriek tomu ma dochodok cca 660eur, je sama, cize najomne, elektrina, tel. + ine dalsie poplatky, predrazena strava, drogeria atd...a napriek tomu je natolko financne gramotna, ze si co-to na dochodok odkladala kym pracovala a snazi sa tak vychadzat, aby nepytala, napriek tomu,ze vie, ze som tu kedykolvek pre nu. Takze ano, su dochodci, ktorí aj ked Fica nemusia (moja mama ho nemusi), tak sa im tieto 13te zidu. Nie kazdy dochodca ma rad Fica a nie kazdy dochodca zatahuje politiku do tohto...beru to tak, ze im 13ty pomoze, ale netahaju do vsetkeho politiku a myslim,ze je to ok.

regetka
10. dec 2025
@bykaterina

@bykaterina ja som nespomenula žiadnu konkrétnu mimovladku? Je úžasné, že viete na ktorú myslím, mate čarovnú guľu 🤔. Tu by som potrebovala... Na Slovensku je vyše 50.000 mimovladiek, idú tam neskutočne peniaze (samozrejme nie do vsetkych), ale do mnohých, aj zo zahraničia. Tiež som podporila Plamienok, či detskú onkológiu, pre deti a zvieratká všetko. Ale mnohé čo dobré vytvárajú pre ľudí, pre štát?

bykaterina
11. dec 2025
@regetka

@bykaterina ja som nespomenula žiadnu konkrétnu mimovladku? Je úžasné, že viete na ktorú myslím, mate čarovnú guľu 🤔. Tu by som potrebovala... Na Slovensku je vyše 50.000 mimovladiek, idú tam neskutočne peniaze (samozrejme nie do vsetkych), ale do mnohých, aj zo zahraničia. Tiež som podporila Plamienok, či detskú onkológiu, pre deti a zvieratká všetko. Ale mnohé čo dobré vytvárajú pre ľudí, pre štát?

@regetka no ved prave ved na to som reagovala, kedze nebola ziadna konkretana zobrala som to vseobecne.
a na otazku: ,,Ale mnohé čo dobré vytvárajú pre ľudí, pre štát?,,
no treba si nastudovat comu sa venuju,.. a to ze clovek zrovna ich pomoc alebo informacie nepotrebuje neznamena že su na prd a zbytocne.

Strana
z8