Ako vnímajú 13. dôchodky vaši rodičia a prarodičia?
Neriesim to s nimi.Naco aj.
Joj to sa tu budu Šimečky preháňať koho rodičia 13. dôchodok nechcú 😂
Moji pracujúci rodičia tak, že načo im sú 13te dôchodky, ale zároveň moja starká má tak malý dôchodok, že 13ty sa jej dobre hodí(žije sama v dome, peniaze potrebuje). Manželova starká má zas slušný dôchodok a 13ty by už nepotrebovala, ale aj tak ho dostane(nežije sama príjem majú v domácnosti slušný). My ako vnuci a vnučky nedostávame od starých rodičov nič, takže buď si to odkladajú, alebo minú netuším. Je to individuálne, niekomu to fakt, že pomôže a niekto si to ani nevšimne, že má o jeden dôchodok viac.
Moji rodičia si uvedomujú, že to nie je celkom v poriadku. Ale samozrejme, z peňazí sa tešia.
Môj osobný názor: 13 dôchodky by mali byt, ale nižšie. Niečo ako vianočné odmeny. Väčšina dôchodcov by ich aj tak minula na vianočné nákupy, tak by sa peniaze vratili späť do obehu.
Súčasne 13. dôchodky sú neudržateľné a sú len politickým prostriedkom na udržanie voličov.
@anonym_autor ze na to nie su odkazani. Radsej by tie peniaze mali ist tam, kde ich naozaj treba, namiesto toho aby si papalasi kupovali volicov nesystemovymi omrvinkmi a na druhej strane rozkradali v tomto state vsetko okolo.
Dúfam, že sa vyjadria aj tie, čo dôchodcom nedopraju ani balíčky nie to ešte peniaze.
Potešia sa, sú vo veku, keď ho využijú na zdravotnú starostlivosť, kúpia si spotrebič, ktorý im doslúžil. Nám ich nerozdajú, na rozdiel od nich máme zdravé ruky, vieme si zarobiť.
@anonym_2e935d budu sa tu predhanat aj Simecky, aj Sorose aj ine strasiaky dezolatov. Predstav si, ze moj otec ten 13. dochodok nepotrebuje. Nema ho vysoky, ale ma dost mozgovej hmoty na to, aby pochopil, ze tento stat to zruinuje. tento stat nema na rozhadzovanie a na primitivne populisticke kecy. Kazdy, kto normalne pracoval, ma dochodok. Ak niekto pol zivota nepracoval, bol doma, tak nech dochodok nema. Ak niekto pracoval ako pomocny robotnik za 2 koruny, nemoze chciet dochodok ako pilot. Ak chceli niekomu pridat, tak mali dorovnat par dochodcom, ktori su vo veku 80+ a maju nizke dochodky. NIE PLOSNE A VSETKYM. Aby si raz neplakala, ked nebude na tvoj dochodok. Pri dnesnej vlade je to realisticky scenar.
@anonym_2e935d budu sa tu predhanat aj Simecky, aj Sorose aj ine strasiaky dezolatov. Predstav si, ze moj otec ten 13. dochodok nepotrebuje. Nema ho vysoky, ale ma dost mozgovej hmoty na to, aby pochopil, ze tento stat to zruinuje. tento stat nema na rozhadzovanie a na primitivne populisticke kecy. Kazdy, kto normalne pracoval, ma dochodok. Ak niekto pol zivota nepracoval, bol doma, tak nech dochodok nema. Ak niekto pracoval ako pomocny robotnik za 2 koruny, nemoze chciet dochodok ako pilot. Ak chceli niekomu pridat, tak mali dorovnat par dochodcom, ktori su vo veku 80+ a maju nizke dochodky. NIE PLOSNE A VSETKYM. Aby si raz neplakala, ked nebude na tvoj dochodok. Pri dnesnej vlade je to realisticky scenar.
@anonym_701453 ano, ty budeš jedna z tých čo si mysli ako príde Miško aj s jeho partičkou do vlády a budeme druhé Švajčiarsko 😂😂
Pravdepodobne nám dajú nejakú časť k Vianociam ( tak to robili aj minule roky) keďže majú Celkom fajn dôchodky aj bez toho 13-teho. Rovnako mi vracali aj rodičovské bonusy.
Potesi ich to, dochodky vobec nie su vysoke na dnesne naklady, zide sa im to. tak ako rodicom tehotenske, materske, bonusy, prispevky na obedy atd
@anonym_701453 ano, ty budeš jedna z tých čo si mysli ako príde Miško aj s jeho partičkou do vlády a budeme druhé Švajčiarsko 😂😂
@anonym_2e935d
Neboj sa Simecky nepridu, pred volbami pridu aj 14 dochodky, ale ze chleba bude 5 eciek to vam s mentalnou kapacitou hupacich konikov je jedno.
@anonym_2e935d a ficovky budú ďakovááááááť a bozkávať ich všetkých na obe líčka a velebiť a modliť sa k svätému róbertovi
čo poznám dôchodcov, tak sa potešia lebo z 500-600 eurového dôchodku ak ti po zaplatení bývania a liekov ostane 300 eur a teda na deň 10 eur sa vyskakovať nedá, hlavne ak nemajú partnera/partnerku. A teda časť tých peňazí dajú väčšinou deťom/vnúčatám vo forme vianočných darčekov. Ja teda dôchodcom čo celý život makali nezávidím tých pár sto eur, zaslúžia si, štát míňa aj na väčšie blbosti. Ale kočíkovné, donedávna pomoc s hypotékami, sociálne dávky, predražené zákazky a podobne nikomu v žalúdku neležia, len 13te dôchodky.
@anonym_2e935d
Neboj sa Simecky nepridu, pred volbami pridu aj 14 dochodky, ale ze chleba bude 5 eciek to vam s mentalnou kapacitou hupacich konikov je jedno.
@anonym_cb7993 hej chleba za 5 euro 😂😂
@anonym_2e935d
@anonym_cb7993 a firmy budú na 3x preplácať faktúry keď bude vládnuť Šimečky 😂
"Ako vnímajú 13. dôchodky vaši rodičia a prarodičia?" - Nuž moja mama si myslí že rodičovský dôchodok jej zobral Matovič a nie Fico a už vôbec nevie že ten rodičovský mala vyšší ako ten 13...
Cele zle...co tak pocuvam dochodcov okolo mna,tak by im bolo lepsie rozdelit 13.dochodok na cely rok..rozd*bu vsetky prachy aj tak len na vianoce a cely rok sa budu skrabat ,aby mohli mat na jedlo a na ucty ...cele zle ...a za par rokov nebudu mat ani na obycajny dochodok...otazka casu a zvlast pri tejto neschopnej a zlodejskej vlade...
@anonym_autor a otázka ako vnímajú 13 dôchodky siroty? Alebo vdovy? Vdovci? Invalidi? Ta otázka je kde?
Keďže aj títo majú nárok na 13 dôchodok. Vdova môže byť aj 20 ročná, sirota 23 ročná. Nezabúdas na skupinu občanov co majú narok, a nie sú to starý rodicia ani prastarý rodicia. Skus sa zamyslieť.
Cele zle...co tak pocuvam dochodcov okolo mna,tak by im bolo lepsie rozdelit 13.dochodok na cely rok..rozd*bu vsetky prachy aj tak len na vianoce a cely rok sa budu skrabat ,aby mohli mat na jedlo a na ucty ...cele zle ...a za par rokov nebudu mat ani na obycajny dochodok...otazka casu a zvlast pri tejto neschopnej a zlodejskej vlade...
@alenamihal A to nezvládnu prerozdeliť si ho na ten celý rok tak, aby si ho užili priebežne?
Normalne ako fakt. Rovnako ako niekomu dali prispevok ba hypoteku, ocr ked su prazdniny- toto su ine bizari ako 13ty dochodok pre niekoho kto nezaraba.
smutné je to že tie peniaze dostávajú aj tí dôchodcovia čo majú výborné dôchodky, také peniaze nedostávajú ani mladí ľudia vo výplate, škoda že nepodporili len tú časť dôchodcov s malými dôchodkami
@anonym_2e935d z tejto krajiny druhe Svajciarsko uz nikdy nebude. Po tejto vlade sa budeme spamatavat 20 rokov. Tak ako po Meciarovi. Stavame sa prdel Europy. Takze aj ked pride svaty Peter do vlady, uz nic z tejto skorumpovanej krajiny neurobi.
@anonym_2e935d z tejto krajiny druhe Svajciarsko uz nikdy nebude. Po tejto vlade sa budeme spamatavat 20 rokov. Tak ako po Meciarovi. Stavame sa prdel Europy. Takze aj ked pride svaty Peter do vlady, uz nic z tejto skorumpovanej krajiny neurobi.
@anonym_701453 👍
Dievcata, a vy viete, kolko je priemerny dochodok v tejto krajine? Ze tych zivoriacich dochodcov, o ktorych stale vypisujete je uplne minimum, lebo pomaly vymieraju?
ou ou ou, nabehli anonymne frajeris 😂😂😂 mamulienky😂😂😂
Dievcata, a vy viete, kolko je priemerny dochodok v tejto krajine? Ze tych zivoriacich dochodcov, o ktorych stale vypisujete je uplne minimum, lebo pomaly vymieraju?
@drahomirrra A ty vieš ako sa robí priemer? To je v podstate číslo čo nik nemá skoro. čo ja poznám dôchodcov majú všetci 500-600 eur a to sú ľudia do 70tky. To máš ako s priemerným platom, nik skoro nezarába tých 1600 eur, ľudia zarábajú do 1000 eur alebo potom nad 3000 a z toho vznikne priemer tých 1600 čo má minimum ľudí. Detto s dôchodkami, je najväčšia skupina tých čo má do 600 eur a potom tiež skupina ľudí čo má 900 a viac a vznikne priemer vyše 700 eur.
@anonym_701453 sme v EŮ, kľudne môžeš odísť niekde kde vládnu slušnoľudia
Myslia si, že namiesto 13. dôchodku sa majú tie peniaze rozdeliť na celý rok, pridať len tým čo majú najnižší alebo úplne zrušiť. A ja s nimi súhlasím.