Dopad 13. dôchodku na finančnú situáciu seniorov
Treba dúfať, že tento 13. dôchodok, ktorí si seniori vysnívali a zvolili vo voľbách vyrieši ich finančné a existenčné problémy na celý budúci rok a neuvidíme budúci rok žiadneho fňukať že nemá na lieky. Keď už to štát stojí miliardu, ktorú si musí požičať tak verím, že to uhasí ich nenásytné krky a štát sa konečne môže venovať aj tým, ktorí sú jeho budúcnosťou a nie minulosťou. Pokiaľ to tak nebude, tak očividne je to zbytočné opatrenie a malo by sa to zrušiť a vyhodená miliard zosobniť politikom čo to vymysleli.
@lenkasarka presne rovnako aj prispieva nie na hypotéky čo bolo, a paradoxne aj v tejto téme sú také ktorým sice leží 13dochodok v žalúdku ale pomoc s hypotékou neodmietli, lebo veď majú nárok tak prečo nevyužiť. Vtedy nekricali, že odkiaľ má na to štat vziat peniaze
@sense čo ja mám so štátnou podporou hypo a hypo ako takou?ja hypo nemám takže mi je to u prdele..a dôchodcov je podst viac ako ľudí čo brali.pomoc s hypo..beztak to Zrušili..bolo by načase aj13doch...
@katty123456 moja maminka zomrela v maji tohto roka ty uboziacka hnusna. A moj ocino ten 13. nepotrebuje, pretoze cely zivot makal a ked sme boli s bratom mali, mal aj 3 roboty. Ale to ty nedokazes pochopit, ty by si len ruky natrcala namiesto toho aby si isla makat a nieco so sebou robit
@liv1 co ma úmrtie tv matky s miliardou kt štát nemá?môj otec je mŕtvy už 10r a neplackam.si jediná čo nemá rodiča?!?!.a do uboziaciek si nadávaj tej blbke spravila a ne/vychovala ..
@katty123456 hod si slučku ty
@anonym_f29798 😂😁máš dnes vtipný deň..skoro mi káva zabehla bože či si len vtipna
@oliolijanka Nie, vobec. Ja sa dokazem o deti postarat bez davok do statu. 13. dochodky su miliarda eur, to je moc
@mircalla Ja nikde nepisem, ze som za 13ste dochodky.
Odsudila som tu autorkino vyjadrenie o haseni nenasytnych krkov dochodcov.
@katty123456 Kolko mas deti? Ake mas vzdelanie? Kolko mas odpracovanych rokov?
@oliolijanka chces aj c účtu,veľkosť podprdy,alebo ako časti mávam pohl styk?kľudne mi spiš svoje otázky,keďže sa tu hráš na riaditeľku zemegule keď budem mať čas na všetko ti odpoviem vaše veličenstvo..zatiaľ ti len poviem že či mám/nemám/deti vzdelanie a pod veci nemá nič spoločné s rozhadzovanie tejto mafie..a či mám vzdelanie na upratovačku alebo som primarr v nemocnici na tom.nic nemení..mňa tiež nezaujíma tv súkromie ale verejné zdroje a rozpočet..čiže aj moje príspevky don...
@mircalla Ja nikde nepisem, ze som za 13ste dochodky.
Odsudila som tu autorkino vyjadrenie o haseni nenasytnych krkov dochodcov.
@oliolijanka autorka ma pravdu..či sa to tebe páči či nie
@anonym_f8e55e dochodok nieje nahrada prijmu? Fuha ty ho teda nebudes poberat.
@natalka13 nie, predstav si to, dôchodok nie je v žiadnom prípade náhrada prijmu. Je to štátna dávka, ktorú ti stat vypočíta na základe tvojich zaplatených odvodov. Presne tak, ako je napr.aj rodičak, z ktorého nemáš žiť. Žiť mas z úspor, ktoré si mas priebežne tvoriť. Ako si my teraz sporime na dôchodok, tak si mali sporit aj dnešní dôchodcovia. Keď si nesporili, ale investovali, ako je tomu móda napr.teraz nakupovať velice investičné byty, tak nech tie byty alebo akýkoľvek iný majetok laskavo predaju a z toho žijú. Nemusia to žgrlosit pre deti, vnukov, pravnukov a stat staraj sa, lebo ja nemám teraz cash.
Keď si schopná trepať takúto kolosalnu blbosť, asi nebudeš najostrejsia ceruzka v peračníku, ze?
@anonym_autor ďalší, čo iný problém ako 13dochodky nevidí . Ok mohli by ich zobrať soltventnym, čo je asi tak pár percent dôchodcov.. vieš koľko dôchodcov dostáva 400 500e dôchodok?!!!? Skús z toho vyžiť!!! A pracovali celý život napr v administratíve, na úradoch a pod .. sa hanbi
@alex1212 nemajú žiť z dôchodkov, majú žiť z úspor, ktoré majú mať ako každý iný človek. Nesirte tu už bludy laskavo, ze sa ma žiť z dôchodkov, rodicakov, PNiek a neviem este z čoho. Žiť mate v prvom rade z výplaty. A dôchodcovia z kombinácie dôchodok+ ich úspory.
@oliolijanka chces aj c účtu,veľkosť podprdy,alebo ako časti mávam pohl styk?kľudne mi spiš svoje otázky,keďže sa tu hráš na riaditeľku zemegule keď budem mať čas na všetko ti odpoviem vaše veličenstvo..zatiaľ ti len poviem že či mám/nemám/deti vzdelanie a pod veci nemá nič spoločné s rozhadzovanie tejto mafie..a či mám vzdelanie na upratovačku alebo som primarr v nemocnici na tom.nic nemení..mňa tiež nezaujíma tv súkromie ale verejné zdroje a rozpočet..čiže aj moje príspevky don...
@katty123456 Velkost tvojich gati ci podprsenky je irelevantna informacia v teme o dochodku ci detskych pridavkoch.
Nemusis sa unuvat odpovedat.
Mas viacero deti, podla chyb a vyjadrovania ucnovske vzdelanie. Malo odpracovanych rokov.
Podla zloby aku siris, chlap ta opustil. S detmi by bol rad, ale tak si ho dusila, ze radsej odisiel.
A ci sa to tebe paci, alebo nie, dochodcovia pridane dostali a trinaste pridavky sa rozdavat nebudu, ci uz ma autorka pravdu, alebo sa myli😀
Ja normalne v tejto teme nevladzem, tolke demagogie, co tu podaktore vypisujete, doslova do neba volajuce dristy, urazate matky, ake su lenive; ako nechcu robit, no lenze dnesne matky nemaju jasle zdarma a skolku s povinnym miestom, ako mali dochodkyne. Nie, od ZTP dietata sa neda ist do prace, kam ho das? A zlaty klinec, ta tapa, co pise ze popri opatrovacke sa da privyrobit? Vazne? 😁😁😁😁
Uz si konecne precitajte grafy a cisla, realne, ako najviac v tomto state zivoria rodiny s malymi detmi, jednorodicia - nie dochodcovia.
Okamzite zrusit 13 dochodok, stat nanho nema a ked bude takto zdierat tych, co vam nanho robia - nas, tak nabudete mat ani 12,11 ani 10.ty.
@drahomirrra škoda tu sa vôbec vyjadrovať. Ano, ano chudacikovia dôchodcovia s 500€ príjmom bez hypo a iných výdavkov ako škola, škôlka, krúžky... príspevok na stravu, vlaky zadarmo, doprava zadarmo a pod. Lebo oni CELY ZIVOT tvrdo pracovali, tak si predsa zaslúžia! No keď celý ten svoj život tak tvrdo pracovali, majú potom úspory, z ktorých maju žiť. Prečo sa takí smejdi zameriavajú vylucne na starých? Lebo vedia ze doma v ponožkách majú pozasivane tisíce eur a navonok sa hrajú na chudacikov. Minule hovorili ze to bolo vyše milióna a pol eur, čo ich smejdi okradli. Milión a pol!!! No fakt chudacikovia dôchodcovia. 👌👎
@anonym_autor len škoda, že často počuť, ako bedakajú, že nemaju. Potom ak im štát pridá, opäť často počuť, že to darujú deťom, vnúčatám, že im starým už netreba. Miesto 13 dôchodkov a doplacanie na plyn a elektrinu, mohli všetkým z faktúr odrátať jednotnú sumu.
@katty123456 Velkost tvojich gati ci podprsenky je irelevantna informacia v teme o dochodku ci detskych pridavkoch.
Mas viacero deti, podla chyb a vyjadrovania ucnovske vzdelanie. Malo odpracovanych rokov.
Podla zloby aku siris, chlap ta opustil. S detmi by bol rad, ale tak si ho dusila, ze radsej odisiel.
A ci sa to tebe paci, alebo nie, dochodcovia pridane dostali a trinaste pridavky sa rozdavat nebudu, ci uz ma autorka pravdu, alebo sa myli😀
@oliolijanka ako vedl zamestnanie by si mala byť veštkyňa..síce si sa netrafila ani v jednom ale aspoň by si si privyrobila pre svojich senioroch pretože určite dakých v rodine máš a neplackas tu kv nejakým neznámym v michalovciach..že?!ozaj čo to bolo že máš slúžku?už ti upratala kým ty sa tu o dušu hadáš?skrot si svoje privysoké ego a nestaraj sa láskavo do nas.pretože ak žiješ v Nemecku komentujes to tu úplne zbytočne😘a pozdravím svojho chlapa👍🤪
@anonym_9c5668 o akom bonuse sa bavíme?o tom daňovom čo už zrušili?prídavky zvysil Matelko..tito chceli okresať az ked boli nálady v spoločnosti sa to stratilo do stratena...
@katty123456 aj na ten zvyseny bonus museli od niekal zobrat,ok to bolo na pleciach miest a obci,lebo danovy bonus vyplacaju prave mesta a obce,co vela ludi o tom nema ani paru.Pridavky tak isto si stat uz musel pozicat.Si pametaj pride doba,ked toto vsetko zrusia,aj rodicak max nechaju matersku v podobe Amerika.
@drahomirrra škoda tu sa vôbec vyjadrovať. Ano, ano chudacikovia dôchodcovia s 500€ príjmom bez hypo a iných výdavkov ako škola, škôlka, krúžky... príspevok na stravu, vlaky zadarmo, doprava zadarmo a pod. Lebo oni CELY ZIVOT tvrdo pracovali, tak si predsa zaslúžia! No keď celý ten svoj život tak tvrdo pracovali, majú potom úspory, z ktorých maju žiť. Prečo sa takí smejdi zameriavajú vylucne na starých? Lebo vedia ze doma v ponožkách majú pozasivane tisíce eur a navonok sa hrajú na chudacikov. Minule hovorili ze to bolo vyše milióna a pol eur, čo ich smejdi okradli. Milión a pol!!! No fakt chudacikovia dôchodcovia. 👌👎
@lienka.7 ja zas milujem keď z ich úst počúvaš .my sme vybudovali túto republiku.!!.no lebo Kua 100r dozadu nik nežil v sk ani nasledujúcich 199r nebude!nik nerobí len oni!
@katty123456 aj na ten zvyseny bonus museli od niekal zobrat,ok to bolo na pleciach miest a obci,lebo danovy bonus vyplacaju prave mesta a obce,co vela ludi o tom nema ani paru.Pridavky tak isto si stat uz musel pozicat.Si pametaj pride doba,ked toto vsetko zrusia,aj rodicak max nechaju matersku v podobe Amerika.
@anonym_9c5668 ale oni už to rušia!a ak to ty po nich zrušia úplne tak len vďaka timto čo presustrovali čo sa dalo včítane 13doch!!keby sme my boli taká gazdiná ako tito už sme pod mostom!Voderady sem oslavy tam,koterce hentam,súkromné letenky tatam
@sense čo ja mám so štátnou podporou hypo a hypo ako takou?ja hypo nemám takže mi je to u prdele..a dôchodcov je podst viac ako ľudí čo brali.pomoc s hypo..beztak to Zrušili..bolo by načase aj13doch...
@katty123456 kľudne môžu zrušiť, ja nemám problém sa o moju matku postarať.
Najsmutnejšie je že túto generáciu ktorej najviac ležia v žalúdku práve 13dochodky, vychovali dnešní dôchodcovia. Čiže môžme povedať, že majú čo si vychovali
@oliolijanka ok a teraz skúsim hádať ja..narazila si si nejakého nemeckého blbka čo ťa živí,a kým ty si gelacmi klopkas po tel tvoja filipinka robí všetko za teba..tvoj.muz je síce sprostý ale prachaty,zato nie slepý a keď je príležitosť smykne si s každou okolo teba..si neplodna a preto očividne nešťastná,no tak ale aspoň nemáš svoj blbý klon a za to sme to ako ľudstvo vdacne...síce to s 13dochodkami nič nemá ale sedí do bodky že?ozaj ak je tu daka chyba čo nevieš preložiť do slovenčiny kľudne mi ešte napíša pokusim sa ti ju pretlmocit😉
Najsmutnejšie je že túto generáciu ktorej najviac ležia v žalúdku práve 13dochodky, vychovali dnešní dôchodcovia. Čiže môžme povedať, že majú čo si vychovali
@sense bingo..takže aby sme to celé uzavreli..nemali sa rozmnožovať😁😉🤪
@sense tomu, kto reálne pomoc potrebuje, nech sa pokojne pomáha. Ale nie tomu, kto má dôchodok, k tomu ešte aj robi a ešte aj dostane 13ty dôchodok. A to napr.aj vrátane našich ctenych pánov poslancov. Toto beznych ľudí štve. Nie to, žeby chudákom dôchodcom dačo závideli. A opakujem to po xty krát, majú žiť z toho, čo si doteraz nasporili, resp.z majetku, ktorý majú. Ak ten majetok chcú po nich dediť ich deti, vnúčatá a pod., tak nech sa laskavo o nich postarajú!
@anonym_19ab55 nedá sa to takto individuálne posudzovat, keďze 13.dochodky sú celoplošné. Žiaľ vždy budú ľudia na pokraji chudoby. A bude ich tým viac, čím menej bude štat fungovať.
A žiaľ, táto krajina si tie dochodky nemôže dovoliť.
A tak by sme ich nemali považovať za dobrý krok.. aj keď jednotlivcom pomôžu, z celkového hľadiska je to celé ZLE.
@sense Praveze si myslim, ze ludi, ktori sa nehanbia napisat, ze dochodcovia maju nenasytne krky a ze mladi chcu aj zit, kym pridu galeje s detmi, tych vychovali zahranicne media.
Ze dochodcovia podcenili zlo sirene cez hnojku ci narkozu a najnovsie cez socialne siete, kde kazdy ukaze, ako malo robi, vela dovolenkuje a ma.
@sense bingo..takže aby sme to celé uzavreli..nemali sa rozmnožovať😁😉🤪
@katty123456 presne hlavne by neboli ti čo lamentujú ako sa stať nestará, ale druhým nefopraju
@katty123456 presne hlavne by neboli ti čo lamentujú ako sa stať nestará, ale druhým nefopraju
@sense nech doprajú ale všetkým..nie len jednej skupine..a hlavne nech na to najprv štát má..nas na to nemá..amen...
@dvanastka
Miliarda Eur je par drobnych? Ty mas asi nejake vesmirne počty.
@sense tomu, kto reálne pomoc potrebuje, nech sa pokojne pomáha. Ale nie tomu, kto má dôchodok, k tomu ešte aj robi a ešte aj dostane 13ty dôchodok. A to napr.aj vrátane našich ctenych pánov poslancov. Toto beznych ľudí štve. Nie to, žeby chudákom dôchodcom dačo závideli. A opakujem to po xty krát, majú žiť z toho, čo si doteraz nasporili, resp.z majetku, ktorý majú. Ak ten majetok chcú po nich dediť ich deti, vnúčatá a pod., tak nech sa laskavo o nich postarajú!
@lienka.7 presne. To uz je taká typická slovenská pesnička - nepáči sa ti hospodárenie štátu a nesuhlasis s populistickým krokom 13.dochodkov? Závidíš! Bodka. Ľudia jednoducho nechápu širšie súvislosti...
@sense nech doprajú ale všetkým..nie len jednej skupine..a hlavne nech na to najprv štát má..nas na to nemá..amen...
@katty123456 veď nemá ani na 13 dôchodoky, nemal ani na pomoc s hypo, ani na kadejaké pandemicke ocr, a ocr pri zavretej škôlke či keď nevezmú dieťa do škôlky, ani tehotenský príspevok. A dobre že viac preverujú aj materské pre otcov.
@lienka.7 presne. To uz je taká typická slovenská pesnička - nepáči sa ti hospodárenie štátu a nesuhlasis s populistickým krokom 13.dochodkov? Závidíš! Bodka. Ľudia jednoducho nechápu širšie súvislosti...
@beronsche súhlasím, aj keď nie sa vždy my dve zhodneme, tento krát s tebou do bodky súhlasím.
Náš štát nemá na to, aby plošné, zdôrazňujem plošné rozdával len tak každému. A znovu opakujem, tým, ktorý majú nízke dochodky, nech sa samozrejme pomáha.
Ja som včera večer čítala, ako jedna mamina s tazko postihnutým dieťaťom písala na FB, ze jej vzali OP, už pol roka sa kvôli tomu dosahuje s upsvarom, nema ani euro, len 60€ pridavky a živí ich len muz, ktorý má 1200€ v čistom. Uprimne, takejto osoby mi je ľúto, nie nejakého dôchodcu so 700€ dôchodkom na osobu!
@katty123456 veď nemá ani na 13 dôchodoky, nemal ani na pomoc s hypo, ani na kadejaké pandemicke ocr, a ocr pri zavretej škôlke či keď nevezmú dieťa do škôlky, ani tehotenský príspevok. A dobre že viac preverujú aj materské pre otcov.
@sense nemal.
A keď to ľudia kritizovali (a áno, kritizovali), nikdy to nevyvolávalo takúto búrku ako otázka dôchodkov. Pritom ide o úplne rovnaké nerozumné rozhadzovanie, na ktoré jednoducho NEmame.

@mircalla Teba som sa nepytala a jej som sa pytala preto, lebo som tomu rozumela tak, ze citi krivdu, ze nedostane trinaste pridavky na deti.
Aj ty zavidis dochodcom, lebo matky nedostali? Deficit socialnej poistovne sa prehlbovat nebude, ak budu trinaste pridavky?
@oliolijanka Nie, vobec. Ja sa dokazem o deti postarat bez davok do statu. 13. dochodky su miliarda eur, to je moc