Existuje pomocná služba pre osamelých ľudí?
Ahojte, nejdem teraz rozoberať, prečo, ako, za čo apd, ale zostala som aktuálne sama. Nemám teraz nikoho v tomto momente, rodina, kamaráti apd. Môj brat je dlhodobo v zahraničí. domov nechodí, nevidela som ho 4r. Mám kamošku, ktorá býva asi 30 km odo mňa, ale ona nešoféruje.
Čiste teoreticky, ak by sa niečo stalo, zostala by som v nemocnici, bolo by mi treba doniesť lieky, nejaké veci, pyžamo apd. a ja nemám nikoho, existuje nejaká služba, ktorú by som mohla poprosiť o pomoc? Viete dať kľúče neznámej osobe, aby vám niečo priniesla asi nie je ok, ale ak by to inak nešlo.. neviem... len ma napadlo, nie je taká služba? Charita, mesto apd?
@anonym_autor ja som z Ba, z ktorej casti si? Ak by si nutne potrebovala, pomohla by som ti, ak by som mohla.
@anonym_e60a5c keď som dobre pochopila, ona nie je z ba, ona pochádza z ba 😃
@anonym_e60a5c keď som dobre pochopila, ona nie je z ba, ona pochádza z ba 😃
@anonym_f3da3b aha, tak nic :D
Tak ak máš susedov starších, ale mate dobre vzťahy, jedny kľúče nechaj u nich. V prípade potreby hádam zvládnu prejsť cez chodbu a vziať tašku. Prenos vecí potom poriešiť napríklad taxíkom, cez fb skupiny, kamarátka, aj keď chorá, nemá rodinu - manžela, priateľa, dospelé deti, ktoré by ju priniesli napríklad? Alebo potom osloviť mestský úrad s pomocou prenesenia tej tašky s vecami
To je strasne, byt zbalena pre pripad hospitalizacie, ci nedajboh smrti. Toto nie je zbalenie do porodnice, ale na posledne veci cloveka. Mali by si to precitat vsetky s postojom-naco deti... Nemohla si mat aspon jedno? Bracho zdedil polku bytu a odvtedy ani obraz, ani zvuk? Nemozes ist byvat k nemu,... asi nie. Na com ste sa rozkmotrili, v detstve ste sa mali radi? Napis mi sem spravu, ja ti posluzim, keby nieco.
@anonym_51ed75 taký človek bude sám aj zomrie sám. Keď nič nechce. Nedá sa. Nemôže. Ale place a boji sa všetkého.
@anonym_autor Ty si známa konikovska tragédka, čo? Tá, čo mala kedysi dávno nehodu, kde jej vraj zomrel snúbenec a ona potratila a odvtedy si psychicky mimo a vymýšľaš si takého scenáre. Rodičia ti zomreli, aj priateľ, aj najlepší kamarát, jediná kamarátka tiež zomiera... Nič sa to nedá, všetko je nemožné.
Však, keď príde k Tebe Zubatá, napíšeš na koňa a niekto z nás príde, lebo ťa bude chcieť poznať osobne.
@anonym_autor Ty si známa konikovska tragédka, čo? Tá, čo mala kedysi dávno nehodu, kde jej vraj zomrel snúbenec a ona potratila a odvtedy si psychicky mimo a vymýšľaš si takého scenáre. Rodičia ti zomreli, aj priateľ, aj najlepší kamarát, jediná kamarátka tiež zomiera... Nič sa to nedá, všetko je nemožné.
Však, keď príde k Tebe Zubatá, napíšeš na koňa a niekto z nás príde, lebo ťa bude chcieť poznať osobne.
@anonym_161aca 😁😁😁aj mne to napadlo .. zase tu napise problem, ktory "nema" riesenie, lebo na kazdej rade je nieco zle..
@viestta nie, bývam v dome po mojej mamine. Všetci susedia sú tu 75+. Suseda vedľa, po mozgovej, nechodí. Suseda podo mnou, bypass 80r. Sused na piatom, onko ochorenie pečene, chemo...
@anonym_autor byvas v dome po mame a mas suseda na piatom? Ts, ts, ts
@anonym_autor byvas v dome po mame a mas suseda na piatom? Ts, ts, ts
@anonym_34bd7b áno, mám suseda aj na mojom poschodí, aj pod mnou, aj nado mnou, aj na piatom. Je to bytový dom, s bytmi. A tu bývala moja mama.
@anonym_34bd7b áno, mám suseda aj na mojom poschodí, aj pod mnou, aj nado mnou, aj na piatom. Je to bytový dom, s bytmi. A tu bývala moja mama.
@anonym_autor Neverim, ze ziaden zo susedov nema pod 70.. posli cislo LV, nech skontrolujeme 😁
@anonym_autor Neverim, ze ziaden zo susedov nema pod 70.. posli cislo LV, nech skontrolujeme 😁
@dadis myslím, že nemá žiadny. Moja bola 77 ročná a to zomrela mladá popri nich. Sú tu dvaja indovia v prenájme, čo nehovoria po slovensky, a s nikým nekomunikujú. Jeden byt je prázdny dlhodobo a v jednom som ja. A v ostatných buď pár dôchodov, alebo muž/vdovec, prípadne žena/vdova.
@dadis myslím, že nemá žiadny. Moja bola 77 ročná a to zomrela mladá popri nich. Sú tu dvaja indovia v prenájme, čo nehovoria po slovensky, a s nikým nekomunikujú. Jeden byt je prázdny dlhodobo a v jednom som ja. A v ostatných buď pár dôchodov, alebo muž/vdovec, prípadne žena/vdova.
@anonym_autor Aj moji rodicia su dochodci s kludne by si ich poprosit mohla..ved auto maju, jazdia kazdy den.. ved komunikuj s ludmi a prestan hladat vsade problem..
@anonym_autor Aj moji rodicia su dochodci s kludne by si ich poprosit mohla..ved auto maju, jazdia kazdy den.. ved komunikuj s ludmi a prestan hladat vsade problem..
@dadis tvoji rodičia majú nad 80? Vieš, že by už nemali chodiť autom, že? Teda šoférovať. Suseda keď ide do kostola - lebo má dve barly a nevie prejsť dva metre, si volá Bolta.
@dadis aj moja bytovka je takato, su to 4 byty, jeden, kde byvam, zvysok dokonca osemdesiatnici. K jednej chodi denne osetrovatelka, druhej som uz parkrat volala zachranku... Ja mam jedineho cloveka, tetu, ktora by mi vedela doniest veci, raz ostanem bez nej (ak sa nepominiem skor, je medzi nami 18r), tak vlastne tiez ostanem sama... kamaratky mam v USA, Nemecku a Rakusku... vacsinou nadviazem kamaratstva pocas cestovania. V praci mam HO - moj team je na inom kontinente. Kurnik, budem veru mat problem na stare kolena :D ale nejako bolo, nejako bude...
@anonym_autor Posli cislo LV
@dadis prepáč, posielať číslo LV nebudem, ale pýtaj sa zmrzlinky a svetlonosa, ony dve už budú vedieť :D :D
@dadis aj moja bytovka je takato, su to 4 byty, jeden, kde byvam, zvysok dokonca osemdesiatnici. K jednej chodi denne osetrovatelka, druhej som uz parkrat volala zachranku... Ja mam jedineho cloveka, tetu, ktora by mi vedela doniest veci, raz ostanem bez nej (ak sa nepominiem skor, je medzi nami 18r), tak vlastne tiez ostanem sama... kamaratky mam v USA, Nemecku a Rakusku... vacsinou nadviazem kamaratstva pocas cestovania. V praci mam HO - moj team je na inom kontinente. Kurnik, budem veru mat problem na stare kolena :D ale nejako bolo, nejako bude...
@missviolet Ked niektori zo susedov byva na 5.poschodi, tak tych bytov tam je minimalne 10...
mám taký pocit že by bolo dobré založiť agentúru pre takýchto ľudí ako si ty, lebo ich pribúda, ja mám od kamarátky a aj od bývalej kolegyne kľúče, lebo nikoho nemajú, spoliehajú sa že zomriem neskôr, ale ja mám veľkú rodinu tak ak nie ja tak im niekto z nich pomôže
@dadis prepáč, posielať číslo LV nebudem, ale pýtaj sa zmrzlinky a svetlonosa, ony dve už budú vedieť :D :D
@anonym_autor jednoducho ti neverim..vymyslis si problem. Neexistuje, ze v BA je bytovka, s minimalne 10 bytmi, kde iba 1 clovek (ty) ma auto.. a dvaja indovia, ktori nevedia anglicky..ti asi jazdia na riksi.. ty si chora odoba na hlavu, fakt
mám taký pocit že by bolo dobré založiť agentúru pre takýchto ľudí ako si ty, lebo ich pribúda, ja mám od kamarátky a aj od bývalej kolegyne kľúče, lebo nikoho nemajú, spoliehajú sa že zomriem neskôr, ale ja mám veľkú rodinu tak ak nie ja tak im niekto z nich pomôže
@alenka58 myslím, že je mnoho takých ľudí. Keď som chodila za maminou do nemocnice, boli tam aj starší ľudia, ktorí nemali nikoho. Pre nich je projekt profesionálna vnučka. To sme s manželom ešte chceli rozbehnúť vtedy. Dnes budem ja onedlho potrebovať možno niekoho. Každopádne, určite je mnoho ľudí, ktorí by potrebovali v určitej životnej chvíli nejakú pomoc -keď sú chorí, keď skončia so zlomenou nohou, alebo v nemocnici, stať sa môže hocičo. Asi to stojí na zamyslenie.
@alenka58 myslím, že je mnoho takých ľudí. Keď som chodila za maminou do nemocnice, boli tam aj starší ľudia, ktorí nemali nikoho. Pre nich je projekt profesionálna vnučka. To sme s manželom ešte chceli rozbehnúť vtedy. Dnes budem ja onedlho potrebovať možno niekoho. Každopádne, určite je mnoho ľudí, ktorí by potrebovali v určitej životnej chvíli nejakú pomoc -keď sú chorí, keď skončia so zlomenou nohou, alebo v nemocnici, stať sa môže hocičo. Asi to stojí na zamyslenie.
@anonym_autor Ved ked si nechces najst blizkych ludi, tak si takych ludi zaplat.. poznam xy ludi, co chodia k starsim ludom domov pomahat... ale ty si este mlada a platit si niekoho, aby ti doniesol do nemocnice hajzlak 😁😁😁 .. namiesto toho, aby si sa a zniekym zblizila.. ale rob ako chces, ty si aj tak strateny pripad
@anonym_autor Ved ked si nechces najst blizkych ludi, tak si takych ludi zaplat.. poznam xy ludi, co chodia k starsim ludom domov pomahat... ale ty si este mlada a platit si niekoho, aby ti doniesol do nemocnice hajzlak 😁😁😁 .. namiesto toho, aby si sa a zniekym zblizila.. ale rob ako chces, ty si aj tak strateny pripad
@dadis ok, pekný večer.
To je strasne, byt zbalena pre pripad hospitalizacie, ci nedajboh smrti. Toto nie je zbalenie do porodnice, ale na posledne veci cloveka. Mali by si to precitat vsetky s postojom-naco deti... Nemohla si mat aspon jedno? Bracho zdedil polku bytu a odvtedy ani obraz, ani zvuk? Nemozes ist byvat k nemu,... asi nie. Na com ste sa rozkmotrili, v detstve ste sa mali radi? Napis mi sem spravu, ja ti posluzim, keby nieco.
@anonym_51ed75 deti nie su opatrovatelska sluzba, okrem toho, maju svoj zivot, ak odidu zit do zahranicia? Co je na tom starsne? vsetci raz zomrieme, treba to brat realisticky.
@anonym_autor kolko mas rokov?
@anonym_autor takmer ako ja, mas cas si vytvorit priatelstva a najst svoj okruh priatelov.
@zuzana76 ved na tom pracujem, len ono tie priatelstva vznikaju postupne. Zase nie sme hned od zaciatku s babou s jogy BFF.
@anonym_51ed75 nezarucuje to nic odide zit ,pracovat a zalozit si rodinu v cudzine a ostanes sam , tiez som sama
Ešte pred pár rokmi som mala svoju bunku ľudí, ako introvert som nepotrebovala veľa kontaktov. Mala som maminu, manžela, dve super kamošky. Najprv ochorela kamoška, vážne. Kacinóm, chemo, ráídioterapia, operácia, vyzdravenie, metastázy v mozgu a teraz je to také, skôr zlé ako dobré. Potom mi druhá kamoška odišla do UK, kde pracuje a chodí domov raz do roka v lete. Následne mi zomrela mamina. A rozpadol sa mi vzťah s partnerom, odsťahovala som sa z domu a prišla bývať do maminho bytu. V práci denne cestujem a trávim čas v aute. Mám celý región, po BB. Stať sa môže kadečo, na cestách, nikto z nás nevie... hocikedy sa môže stať hocičo. A tak keď sadám ráno do auta, rozmýšľam, že ak by som náhodou skončila v nemocnici, kto by mi pomohol? Inak tašku zbalenú mám. Mám tam všetky veci okrem nabíjačky. Tú nosím stále pri sebe - adaptér aj kábel.
@anonym_autor Urcite mas kopu znamych. Pomoct ti vie aj cudzi clovek,len nemozes mat predsudky. Mas fb? Urcite tam mas kopu ludi,ktorym,keby si napisala,ochotne by pomohli. Ked uz len nejakemu klientovi aj ten by ti pomohol. Ak by si sa ocitla v takej situacii,treba mat kontakt na mesto,obec a ti ta nasmeruju.
raz mi poistovna nukala priplatok, ze asistencne sluzby ku poistke, vencenie psa, polievanie kvetov a sluzby v nudzi ale uz neviem ktora poistovna to bolo v ramci rizikoveho poistenia

@anonym_autor ja som z Ba, z ktorej casti si? Ak by si nutne potrebovala, pomohla by som ti, ak by som mohla.