icon

Koľko aktuálne stojí pobyt v domove dôchodcov pre samostatného klienta?

14. nov 2025

Prosím, tak zo skúseností, viem že je to všade rozdielne -chodiaci, sebestačný klient, max. dvaja na izbe, možnosť prípravy aj vlastného jednoduchého jedla, inak žiadne užívanie liekov, žiadna nadštandardná starostlivosť, otec nad tým uvažuje, ale predstavuje si ceny asi dosť naivne a ja nemám ani predstavu. Dôchodok nemá nejako vysoký a my si nemôžeme dovoliť doplácanie.

Strana
z2
belllinka
14. nov 2025

Na DD sa čaká roky v poradovníku, čiže naivní ste obaja, ak si myslíte, že zavoláte a otec tam nastúpi.

anonym_d005e4
14. nov 2025

V štátnom roky v poradovníku a presne neviem-je to podľa stupńa odkázanosti- okolo 500 , 600 eur.

autor
14. nov 2025
@belllinka

Na DD sa čaká roky v poradovníku, čiže naivní ste obaja, ak si myslíte, že zavoláte a otec tam nastúpi.

@belllinka čítaš s porozumením? Nepíšem že tam chce ísť hneď, viem že sa čaká, pýtam sa na cenu.

autor
14. nov 2025
@anonym_d005e4

V štátnom roky v poradovníku a presne neviem-je to podľa stupńa odkázanosti- okolo 500 , 600 eur.

@anonym_d005e4 nemá vybavený žiadny stupeň odkázanosti.

anonym_d005e4
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak pokiaľ viem, toto musíš mať, keď žiadaš o umiestnenie. Len tak bez diagnoz tam nikoho nevezmú.

belllinka
14. nov 2025
@anonym_autor

@belllinka čítaš s porozumením? Nepíšem že tam chce ísť hneď, viem že sa čaká, pýtam sa na cenu.

@anonym_autor veď sa pýtaš na ceny v súčastnosti. Tie ti budú načo, keď sa na radu dostane o pár rokov a tie ceny už budú vtedy úplne inde?

anonym_1736a6
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
Ja citam s porozumenim, moja mama po 5 rokoch v Bratislave bola 190 v poradi,

anonym_7b6930
14. nov 2025

@anonym_autor ako píšu ostatné, dlhé čakanie najmä ak je sebestačný, berú skôr takých čo to potrebujú nutne a utiahnu to.

autor
14. nov 2025
@anonym_1736a6

@anonym_autor

@anonym_1736a6 veď ja chápem ako to myslíš, ale on by sa neobmedzoval na nejaké mesto/okres, je mu v podstate jedno kam by išiel. A je mi jasné že sa aktuálne sumy budú zvyšovať.

anonym_d005e4
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1736a6 veď ja chápem ako to myslíš, ale on by sa neobmedzoval na nejaké mesto/okres, je mu v podstate jedno kam by išiel. A je mi jasné že sa aktuálne sumy budú zvyšovať.

@anonym_autor Aj keď si nevyberáš mesto, si roky v poradí. U nás umiestňujú z celého kraja. Z iných krajov v tom našom neumiestňujú. Pravidelne sa im aj zvyšujú platby .

rachel36a
14. nov 2025

@anonym_autor moja suseda si ziadala, uz jej prišla aj odpoveď že ju beru...js chodiaca, sebestačnosť, ma biabetes...platiť ide 950€ mesačne...štátna DSSka...

autor
14. nov 2025
@rachel36a

@anonym_autor moja suseda si ziadala, uz jej prišla aj odpoveď že ju beru...js chodiaca, sebestačnosť, ma biabetes...platiť ide 950€ mesačne...štátna DSSka...

@rachel36a ďakujem, konečne nejaká konkrétna odpoveď ❤️

anonym_1b4827
14. nov 2025

Košice, bez stupňa odkázanosti, napr. toto

belllinka
14. nov 2025
@anonym_autor

@rachel36a ďakujem, konečne nejaká konkrétna odpoveď ❤️

@anonym_autor A načo je vlastne táto anketa? Každý DSS má na stránke cenník a tie štátne aj poradovník.

anonym_1b4827
14. nov 2025

Iné zariadenie, tiež Košice, nižšia úroveň: Za bývanie na deň 14,95 (dvojlôžková izba), 1,50 eur pranie, žehlenie, upratovanie apd., odborné činnosti 1 eur/deň, strava min. 9,20/deň, čiže total 26,65 eur/deň pri štandardnom mesiaci 30 dní 800 eur/m. Samozrejme plus lieky a iné veci... S diabetickou stravou 830 €/m, a k tomu v jednolôžkovej izbe 880 eur/m.

autor
14. nov 2025
@anonym_1b4827

Iné zariadenie, tiež Košice, nižšia úroveň: Za bývanie na deň 14,95 (dvojlôžková izba), 1,50 eur pranie, žehlenie, upratovanie apd., odborné činnosti 1 eur/deň, strava min. 9,20/deň, čiže total 26,65 eur/deň pri štandardnom mesiaci 30 dní 800 eur/m. Samozrejme plus lieky a iné veci... S diabetickou stravou 830 €/m, a k tomu v jednolôžkovej izbe 880 eur/m.

@anonym_1b4827 ďakujem krásne ❤️. Čo znamená nižšia úroveň?

anonym_1b4827
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1b4827 ďakujem krásne ❤️. Čo znamená nižšia úroveň?

@anonym_autor budova- zastaralosť, low cost vybavenie/zariadenie, nižší hygienický štandard, upratovanie, servis, činnosti pre seniorov, programy apd.

andrejka1974
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor musí mať najprv stupeň odkazanosti to sa vybavuje na bsk a potom sa môže podať žiadosť a čaká sa roky a v súkromných je cena od 3000 vyššie a v štátnych okolo 1000 EUR , ale tam sa roky čaká

muchotrafka298
14. nov 2025

Znamy umiestnil mamu do statneho zariadenia v obci na juznom Slovensku, je to cca 2 mesiace, je ciastocne mobilna, ale ma problemy s chodzou. Plati sa tam cca 700 EUR, co je cely jej dochodok, takze as musel este pisomne zaviazat, ze bude on prispievat 70 EUR, pretoze jej musi podla nejakeho zakona cast toho dochodku ostat. Okrem toho samozrejme je na nom platit lieky, drogeriu a pod. veci, co mama potrebuje.
On je dost lakomy, surodenci davaju od toho ruky prec, ze sami maju malo, takze na nom ostava aj financovanie a udrzba domu, kde byvala a s tym spojene platby. Pisem to preto, ze aj s tymto treba pocitat, ak ma dochodca svoju nehnutelnost.

muchotrafka298
14. nov 2025
@anonym_1736a6

@anonym_autor

@anonym_1736a6 moja znama caka uz 15 rokov (Bratislava), podala si ked mala 60 rokov.

autor
14. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_1736a6 moja znama caka uz 15 rokov (Bratislava), podala si ked mala 60 rokov.

@muchotrafka298 fúha 😲

muchotrafka298
14. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 fúha 😲

@anonym_autor ona chcela iba konkretny domov a vo vacsine je volne miesto len vtedy, ak niekto zomrie (toto je samozrejme velmi relativne,kedze moze za rok zomriet 1 clovek ale aj 10). Realne su tam stovky ludi v poradovnikoch a pocula som o viacerych pripadoch, co tam boli dlhe roky, kym sa na nich dostal rad. Samozrejme, nie kazdy miesto vezme, ci uz je inde umiestneny alebo uz zomrel medzicasom.

anonym_8c3530
14. nov 2025
@muchotrafka298

Znamy umiestnil mamu do statneho zariadenia v obci na juznom Slovensku, je to cca 2 mesiace, je ciastocne mobilna, ale ma problemy s chodzou. Plati sa tam cca 700 EUR, co je cely jej dochodok, takze as musel este pisomne zaviazat, ze bude on prispievat 70 EUR, pretoze jej musi podla nejakeho zakona cast toho dochodku ostat. Okrem toho samozrejme je na nom platit lieky, drogeriu a pod. veci, co mama potrebuje.
On je dost lakomy, surodenci davaju od toho ruky prec, ze sami maju malo, takze na nom ostava aj financovanie a udrzba domu, kde byvala a s tym spojene platby. Pisem to preto, ze aj s tymto treba pocitat, ak ma dochodca svoju nehnutelnost.

@muchotrafka298 a to je este dobry dochodok, mnoho ludi ani tolko nema.

muchotrafka298
14. nov 2025
@anonym_8c3530

@muchotrafka298 a to je este dobry dochodok, mnoho ludi ani tolko nema.

@anonym_8c3530 ved to je hlavny problem, ak treba stovky EUR tomu seniorovi este doplacat. Vtedy fakt ze bud sa cela rodina posklada kazdy mesiac alebo ako urobila kolegyna s babkou, ze sa predal jej byt a z toho sa to platilo, lebo tam bolo velmi vela treba doplacat a oni na to nemali.

anonym_8c3530
14. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_8c3530 ved to je hlavny problem, ak treba stovky EUR tomu seniorovi este doplacat. Vtedy fakt ze bud sa cela rodina posklada kazdy mesiac alebo ako urobila kolegyna s babkou, ze sa predal jej byt a z toho sa to platilo, lebo tam bolo velmi vela treba doplacat a oni na to nemali.

@muchotrafka298 a moze byt stastny ak ma este zijucu rodinu alebo ak ma rodinu co si moze dovolit mu mesacne prispievat. je to ozaj smutne.

muchotrafka298
14. nov 2025
@anonym_8c3530

@muchotrafka298 a moze byt stastny ak ma este zijucu rodinu alebo ak ma rodinu co si moze dovolit mu mesacne prispievat. je to ozaj smutne.

@anonym_8c3530 v zahranici to funguje vacsinou inac ako tu. Tu sa caka na to, ze kto kolko po pribuznych zdedi majetkov a nie je standardny predaj nehnutelnosti a nasledne platby za seniora z toho v zariadeni. Tam sa preda nehnutelnost, kde dotycny zije a nasledne za to si financuje zariadenie, ak je to potrebne. Mam pribuznych v zahranici a riesilo sa to takto. Resp. riesil to dotycny senior vsetko sam, oni do toho nevstupovali.

anonym_8d51de
14. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_8c3530 v zahranici to funguje vacsinou inac ako tu. Tu sa caka na to, ze kto kolko po pribuznych zdedi majetkov a nie je standardny predaj nehnutelnosti a nasledne platby za seniora z toho v zariadeni. Tam sa preda nehnutelnost, kde dotycny zije a nasledne za to si financuje zariadenie, ak je to potrebne. Mam pribuznych v zahranici a riesilo sa to takto. Resp. riesil to dotycny senior vsetko sam, oni do toho nevstupovali.

@muchotrafka298
Mam skusenosti zo zahranicia , ziadne take ze sa byt prevedie na deti DDS da automaticky tarchu na byt a ked babka zomrie tak ho predaju a ked je naozaj socialny pripad tak to neriesia s rodinu, stat vsetko financuje.

cucoriedka97
14. nov 2025

Obec na východe SK 870€/mesiac. Ale domov je to krásny, obrovský dvor pod lesom, klienti si tam pestujú zeleninku vo vyvysenych záhonoch, starajú sa o kvety, dokonca majú aj vlastného psíka ☺️

autor
14. nov 2025
@cucoriedka97

Obec na východe SK 870€/mesiac. Ale domov je to krásny, obrovský dvor pod lesom, klienti si tam pestujú zeleninku vo vyvysenych záhonoch, starajú sa o kvety, dokonca majú aj vlastného psíka ☺️

@cucoriedka97 ďakujem veľmi ❤️

muchotrafka298
15. nov 2025
@anonym_autor

@cucoriedka97 ďakujem veľmi ❤️

@anonym_autor ja by som tak 1000 ratala. Moj blizky rodinny prislusnik bol po mozgovej prihode takto isty cas umiestneny a tam bolo treba zlozit este 200 EUR na lieky, zdravotne pomocky, plienky a pod. A ked sa minulo, bolo treba dolozit.

Strana
z2