Trávite čas so staršími osamelými rodičmi?
Venujete sa a trávite čas aj s rodičmi ?
Hlavne čo máte už rodičov osamelých,starších...
Chodíte im pomáhať,upratať, navariť či pomôcť upiecť pred sviatkami ?
Ako zvyknete prežívať sviatky?
Beriete si ich k sebe, alebo vy idete s rodinou tam?
U nás je to tak,že moja mama chodí na Štedrý deň k nám a k svokre švagriná s rodinou, lebo sú ďaleko.
A naše mami sú už dlhé roky vdovy.
Samozrejme potom sa stretneme aj u jednej ak u druhej celá rodina.
@anonym_autor mama ostala sama, a nema zaujem byt s nami viac, pochovala si muza syna za 5 rokov. a ja neviem ako jej mozem pomoct. strata neskutocne boli aj mna, zrutil sa mi svet. ale ja mam dieta muza a ona je sama
@anonym_autor mama ostala sama, a nema zaujem byt s nami viac, pochovala si muza syna za 5 rokov. a ja neviem ako jej mozem pomoct. strata neskutocne boli aj mna, zrutil sa mi svet. ale ja mam dieta muza a ona je sama
@anonym_a00559 musi to byt pre nu naozaj strasne tazke, ono tieto sviatky casto vyplavia napovrch najvacsie bolesti
@anonym_a00559 musi to byt pre nu naozaj strasne tazke, ono tieto sviatky casto vyplavia napovrch najvacsie bolesti
@veronika27991 nepredstavitelne. ja uz vianoce nemam rada prave preto ze mi obaja odisli v okoli Vianoc. a to som bola najvacsi fanda na svete
@anonym_autor rodičov ešte nie ,ale starký bol sám desať rokov,posledných päť rokov sme k nemu chodili každý deň ,na Vianoce chodili rodicia k nemu na večeru
Mamina mu upratovala,ja som riesila všetkých doktorov a lieky ,jedlo sme mu nosili jazdy deň
@minenkaa Veď áno, myslela som tým aj starých rodičov. Len ja už som vo veku,že ich nemám a mám už takú mamu čo potrebuje pomoc.
Je to pekné, treba sa o nich postarať. Sú to samozrejme starosti ,ale kedysi oni robili to isté pre nás. To je krásne keď aj vnučka pomôže ❤
@anonym_a00559 Áno je to ťažké a strata bolí veľmi. Aj pre Vás to je ťažké. Aj naša to zvládla len vďaka tomu,že mala nás deti, súrodencov, rodinu. Vždy lipla na rodine a len vďaka tomu to zvládla. Keďže už je vdova 40. rokov.
@veronika27991 nepredstavitelne. ja uz vianoce nemam rada prave preto ze mi obaja odisli v okoli Vianoc. a to som bola najvacsi fanda na svete
@anonym_a00559 Úplne Vám rozumiem. Musí to byť veľmi bolestivé a v období Vianoc, Adventu keď odídu blízky, uz navždy si to človek spája s tým. Bude raz lepšie.
@anonym_a00559 Úplne Vám rozumiem. Musí to byť veľmi bolestivé a v období Vianoc, Adventu keď odídu blízky, uz navždy si to človek spája s tým. Bude raz lepšie.
@anonym_autor :(
@anonym_autor :(
@anonym_a00559 Nám starká umrela jedna na Mikuláša, druhá na,štedrý deň.
@minenkaa Veď áno, myslela som tým aj starých rodičov. Len ja už som vo veku,že ich nemám a mám už takú mamu čo potrebuje pomoc.
Je to pekné, treba sa o nich postarať. Sú to samozrejme starosti ,ale kedysi oni robili to isté pre nás. To je krásne keď aj vnučka pomôže ❤
@anonym_autor ja som bola rada so starkým,bol to veľmi veselý človek,aj on bol rad keď sme aj k tým doktorom išli ,pekne sa obliekol ,vždy čakal kým pridem aby som mu topánky obula ,košeľu zapla a šli sme,pokecali sme ,zasmiali sme sa
@anonym_a00559 Nám starká umrela jedna na Mikuláša, druhá na,štedrý deň.
@anonym_autor :( ake smutne ze akurat na sviatky.
@anonym_autor ano, tak to je...ze aj ta jedna z mala radosti uz nie je radost...ja som takto nasla ocka , ked sme za nim prisli na Vianoce...
@anonym_autor :( ake smutne ze akurat na sviatky.
@anonym_a00559 Áno, ale to som bola ešte dievča. Už je to veľmi dávno.
@anonym_autor ja som bola rada so starkým,bol to veľmi veselý človek,aj on bol rad keď sme aj k tým doktorom išli ,pekne sa obliekol ,vždy čakal kým pridem aby som mu topánky obula ,košeľu zapla a šli sme,pokecali sme ,zasmiali sme sa
@minenkaa ❤❤❤❤
@anonym_a00559 Áno, ale to som bola ešte dievča. Už je to veľmi dávno.
@anonym_autor ta strata je vacsia ked sme starsi. mne umreli dedkovia skoro a nikdy som ako dieta smrt tak neriesila ako teraz ked mi necakane umrel otecko aj brat. mlady brat
@anonym_autor rodičov mám ešte pracujúcich ale moja babka s nami žila v našom dome aj keď mala svoj, asi práve preto sa dožila 98 rokov 👌 neviem si predstaviť nechať starého človeka samého alebo v domove dôchodcov 🙈
Mne zomrel otec za štedrovečerným stolom v deň Vianoc. Mama už dávno na rakovinu. Niečo som mu vravela , opýtala sa ho a nereagoval . Myslela som že zaspal , ale manžel mi vraví Katka , neľakaj sa , myslím že otec tu už nie je . Bolo to minulý rok. Neviem ako dám tieto Vianoce. Ale posledných 10 rokov som mu už chodila upratovať, navarila, poprala a aj deti zo školy išli častokrát k nemu a vybavili čo bolo potrebné , hlavne tá jedna dcéra mala s ním neskutočný vzťah , tu to doteraz nesmierne ťaží .
Kym tu rodicia boli,tak som vzdy za nimi isla s jedlom ,povecerali sme,posedeli a tak som šla večerať k mojej rodine.Vždy som urobila fotku.Až raz tá fotka boka posledná.Potom mamku zobrala sestra k sebe,chodila som aj tam,ale uz nie prave na štedrý večer.Uz tu ani mamka nie je,už im len stromček nosím na cintorín.Nie som smutná,je to prirodzene a verim,ze raz sa este stretneme.
Áno a práve spí vedľa mňa, chodí k nám, my k nej, ešte si chce sama upratať, navariť, má 75 a plná energie, vytvárame jej program- dnes vianočny koncert
kým boli rodičia dvaja - spravili si všetko sami. Večerali sami.
keď ostal otec sám, Vianoce už boli pre neho bolestivé. Chodila som ku nemu denne, aj niekoľkokrát. Nosila jedlo, upratovala, starala sa o neho. Neraz robila aj spoločnosť. Na Vianoce večer sám - odmietal ísť preč z domu.
veľmi ma mrzí že súrodenci ma nechali samú, o otca sa zaujímali málo, zato len čo otec zavrel oči okamžite brat nabehol a už rátal koľko mu dlhujem e za dom.
@anonym_a00559 mne sa tiež zrútil celý svet, nemám už nikoho na tomto svete len čakám, kedy sa poberiem za nimi
Mne zomrel otec za štedrovečerným stolom v deň Vianoc. Mama už dávno na rakovinu. Niečo som mu vravela , opýtala sa ho a nereagoval . Myslela som že zaspal , ale manžel mi vraví Katka , neľakaj sa , myslím že otec tu už nie je . Bolo to minulý rok. Neviem ako dám tieto Vianoce. Ale posledných 10 rokov som mu už chodila upratovať, navarila, poprala a aj deti zo školy išli častokrát k nemu a vybavili čo bolo potrebné , hlavne tá jedna dcéra mala s ním neskutočný vzťah , tu to doteraz nesmierne ťaží .
@anonym_ddfba9 och tak toto si neviem predstavit, to je mi velmi luto

@anonym_a00559 mne sa tiež zrútil celý svet, nemám už nikoho na tomto svete len čakám, kedy sa poberiem za nimi
@anonym_2fb96c tak nehovor, kolko mas rokov, snad mas kamaratky niekoho to je mi velmi luto :(((((
kým boli rodičia dvaja - spravili si všetko sami. Večerali sami.
keď ostal otec sám, Vianoce už boli pre neho bolestivé. Chodila som ku nemu denne, aj niekoľkokrát. Nosila jedlo, upratovala, starala sa o neho. Neraz robila aj spoločnosť. Na Vianoce večer sám - odmietal ísť preč z domu.
veľmi ma mrzí že súrodenci ma nechali samú, o otca sa zaujímali málo, zato len čo otec zavrel oči okamžite brat nabehol a už rátal koľko mu dlhujem e za dom.
@anonym_a7aab3 fuj hnusne dedenie, nechapem toto ja nikdy nepochopim
@anonym_2fb96c ale niekedy si predstavujem ci ich tam hore stretnem
Kym zil otec, sviatkovali spolu, byva s nimi este moj brat. Po otcovej smrti sme kazde sviatky spolu, bud u nas alebo u nich, ako vyda. Varime spolu, pecieme tiez obe, kazda daco ine.
ALE moja babka vychovala 6 deti. Ked zomrel jej manzel, dedo (inak prvotriedny pijan), myslim ze vsetky deti ju volali k sebe na sviatky. Vsetky poslala do prdele ze chce byt konecne sama. Ani sa jej necudujem.
@anonym_2fb96c ale niekedy si predstavujem ci ich tam hore stretnem
@anonym_a00559 ano, tam hore sa s nimi skôr či neskôr zase stretnem
@anonym_autor ta strata je vacsia ked sme starsi. mne umreli dedkovia skoro a nikdy som ako dieta smrt tak neriesila ako teraz ked mi necakane umrel otecko aj brat. mlady brat
@anonym_a00559 Áno to je pravda v staršom veku to človek horšie znáša. To muselo byť strašné 😪 Ja ani nemyslím radšej nato keď tu raz moja mama nebude. Nikdy sme nemali k sebe bližšie ako teraz posledné roky. A som jej nesmierne vďačná, za všetko 💟
@anonym_autor rodičov mám ešte pracujúcich ale moja babka s nami žila v našom dome aj keď mala svoj, asi práve preto sa dožila 98 rokov 👌 neviem si predstaviť nechať starého človeka samého alebo v domove dôchodcov 🙈
@anonym_78d5b7 To je nádherný vek 😇❤ Ani ja nie.Ja čím som staršia tým má viac pocit, že je to naša povinnosť za všetku tú lásku, starostlivosť, obetavosť.Oni by urobili to isté pre nás a vlastne aj robili celý život 🥰
@anonym_ddfba9 Preboha to je priam desivé.To musí byť neskutočne ťažké,je mi to ľúto 😢.To sa nedá len tak zmazať. Ale bola ste dobrá dcéra, mal pri sebe milujúcu rodinu 💖

@anonym_autor rodičov ešte nie ,ale starký bol sám desať rokov,posledných päť rokov sme k nemu chodili každý deň ,na Vianoce chodili rodicia k nemu na večeru
Mamina mu upratovala,ja som riesila všetkých doktorov a lieky ,jedlo sme mu nosili jazdy deň