icon

Ako presvedčiť rodičov používať opaľovací krém?

Dnes o 09:12

Odkedy sú takéto horúčavy, stále mám pocit, že by sa mama mala viac chrániť pred slnkom. Lenže ona tvrdí, že sa nikdy nenatierala a teraz na staré kolená s tým vraj nezačne.
Neviem, či to zbytočne riešim, alebo ste sa s podobným prístupom stretli aj vy. Podarilo sa vám rodičov nejako presvedčiť, alebo ste to vzdali?

anonym_575607
Dnes o 09:17

Nenatiera sa a neriešim to ani, je to jej rozhodnutie, nie je malé dieťa.

simsalabim
Dnes o 09:19

Nie, a to riesi rakovinu koze (tu pomalicky rastucu, nie melanom)... ale uz nosi siltovku, co je pokrok.

zabka79

@anonym_autor nie nenatieraju, spalenie beru ako sucast leta, este si davaju navyse uterak cez ramenoto je vsetko

anonym_d4cfad

@anonym_autor moja mama sa poctivo natiera cely zivot aj v zime. Ma uzasnu plet na svoj vek. Za to moj otec sa nikdy v zivote nenatieral a vyzera jak starec pri nej (je mladsi 😃)

luciaruz
Dnes o 09:42

Nenatieraju sa. Minimum z nich. Ich generacia to brala ako súčasť leta a povedomie o rakovine kože bolo minimálne a dnes si myslia, ze to moc preháňame a riešime.

bg92
Dnes o 09:57

Nie, ale odmietam za to preberat zodpovednost. Aj sa tlacia reznami s udeninami, lebo “sak to jedli cely zivot a tu su”
Nuz🤷🏼‍♀️

anonym_e5b861
Dnes o 10:02

Nie a nepresviedcamnsu to dospeli svojpravni ludia, ktori vedia zhodnotit rizika a na zaklade toho sa dokazu samy rozhodnut, ci sa chcu natierat alebo nie.

katica06
Dnes o 10:29

@anonym_autor moja má veľmi svetlú pokožku natierala sa aj pred 45rokmi

liusa82
Dnes o 10:42

aj moja je taká má 71 a len kývne rukou mňa z nej ide šlaktrafiť ide do bazéna a nič ani tvár ani telo že zabudla a pritom má tie krémy na chodbe prichystané🙄 boli tak vždy volakedy zvyknutí, kedy ochrana nič nehovorila pred slnkom alebo to bolo len v plienkach.Lebo všetky staršie ročníky čo väšinou poznám kašlú na to aj moja babka,oco, preto tak robia.. moja napr len niveu obyčajnú modrú si dá na tvár a je ok a telo kolkokrát nič.A ani sa nespali kdežto ja by som už mrnčala večer v horúčkach keby sa nenatrem.Pritom sme rovnaký fototyp obidve bledé

anonym_fb37e5
Dnes o 10:50

@anonym_autor nie . Mama si vezme ešte na záhradu zimný klobúk hrubý .... No nemám slov ale čo už

anonym_5458de
Dnes o 10:52
@anonym_d4cfad

@anonym_autor moja mama sa poctivo natiera cely zivot aj v zime. Ma uzasnu plet na svoj vek. Za to moj otec sa nikdy v zivote nenatieral a vyzera jak starec pri nej (je mladsi 😃)

@anonym_d4cfad ale toto je aj i niecom inom. Ja mam starku, bude mat 96 rokov a vrasok menej ako moja mama 72 rocna. A cely zivot robila na slnku, na poli, este sa naschval chodila opalovat a jedine, cim som ju videla natierat sa, bola modra Indulona... 🫣.
Zas su ludia, ktori sa nenatieraju vobec s spf, potom taki, co to prehanaju doslova, uz to maju ako fobiu, ked zasvieti troska slnko na nich. A mame tu modernu "epidemiu" nedostatku D vitaminu.

alandra
Dnes o 10:58

Mama sa nenatiera, ani moja babka a ani ja ani moje deti , jedine ked sme boli pri mori, ale inak nič vôbec . A to sme v bazéne stále. A nemám potrebu to riešit, nikdy sme neboli spálený od slnka.

anonym_d4cfad
Dnes o 11:09
@alandra

Mama sa nenatiera, ani moja babka a ani ja ani moje deti , jedine ked sme boli pri mori, ale inak nič vôbec . A to sme v bazéne stále. A nemám potrebu to riešit, nikdy sme neboli spálený od slnka.

@alandra takto slnko nefunguje. Aspon deti si natri preboha, trosku si nastuduj, nemusis sa spalit aby to slnko skodilo hlavne teraz v tychto horucavach

anonym_f35afc
Dnes o 11:12
@anonym_5458de

@anonym_d4cfad ale toto je aj i niecom inom. Ja mam starku, bude mat 96 rokov a vrasok menej ako moja mama 72 rocna. A cely zivot robila na slnku, na poli, este sa naschval chodila opalovat a jedine, cim som ju videla natierat sa, bola modra Indulona... 🫣.
Zas su ludia, ktori sa nenatieraju vobec s spf, potom taki, co to prehanaju doslova, uz to maju ako fobiu, ked zasvieti troska slnko na nich. A mame tu modernu "epidemiu" nedostatku D vitaminu.

@anonym_5458de Ano, treba sa spalit do fialova, co hy clovek neurobil pre vit. D😏

biba_18
Dnes o 11:38

moja mama keď je také počasie ani nevyjde na slnko, takže ani sa nemusí natierať. väčšinu života si ju takto pamatám, taká bleduľa jak z vápenky bola ...

dory11
Autor odpoveď zmazal
anonym_fe639a
Dnes o 11:54

@anonym_autor neviem pozri mám svokru 50 a tiež nepoužíval opaľovací krém a mňa ešte buderuje že ja ho používam aze ho dávam dcére že je to zbytočne že stačí raz za deň ho dať dcéra aká ho mať nemusím a tiež aj rada ripe že načo dávam malej šiltovku alebo klobúk zeona nevidí deti čo nosia klobúk alebo šiltovku že je teplo jeho a zbytočne aj do mňa ripe že nosím šiltovku ale ja nemôžem bez šiltovky má po pár minútach bolí hlava .že ona sa nenatierala ani nenosí šiltovku a že ani ako dieťa to nerobila ani keď ona bola dieťa že to nerobil že iba teraz novú trend.podla niejej

biba_18
Dnes o 11:57
@anonym_fe639a

@anonym_autor neviem pozri mám svokru 50 a tiež nepoužíval opaľovací krém a mňa ešte buderuje že ja ho používam aze ho dávam dcére že je to zbytočne že stačí raz za deň ho dať dcéra aká ho mať nemusím a tiež aj rada ripe že načo dávam malej šiltovku alebo klobúk zeona nevidí deti čo nosia klobúk alebo šiltovku že je teplo jeho a zbytočne aj do mňa ripe že nosím šiltovku ale ja nemôžem bez šiltovky má po pár minútach bolí hlava .že ona sa nenatierala ani nenosí šiltovku a že ani ako dieťa to nerobila ani keď ona bola dieťa že to nerobil že iba teraz novú trend.podla niejej

@anonym_fe639a ešte keby si napísala že má 70+... nepoznám také pripečené 50-ničky čo by povedali že čiapka je zbytočnosť ...

alandra
Dnes o 12:01
@anonym_d4cfad

@alandra takto slnko nefunguje. Aspon deti si natri preboha, trosku si nastuduj, nemusis sa spalit aby to slnko skodilo hlavne teraz v tychto horucavach

@anonym_d4cfad dakujem ale ja už mám deti dospelé. Už ich poučovat nebudem a ani nemusím, ani sa o to nestarám ci sa natierajú alebo co - keby sa do mna stará moja mama tak by ma porazilo / neznášam to.

anonym_24c393
Dnes o 12:02

Mamina ma 63 a natiera sa 50 a 30. A spomina ako sa mlade skvarili natrete bravcovou mastou.