Ako presvedčiť rodičov používať opaľovací krém?
Odkedy sú takéto horúčavy, stále mám pocit, že by sa mama mala viac chrániť pred slnkom. Lenže ona tvrdí, že sa nikdy nenatierala a teraz na staré kolená s tým vraj nezačne.
Neviem, či to zbytočne riešim, alebo ste sa s podobným prístupom stretli aj vy. Podarilo sa vám rodičov nejako presvedčiť, alebo ste to vzdali?
Nie, a to riesi rakovinu koze (tu pomalicky rastucu, nie melanom)... ale uz nosi siltovku, co je pokrok.
@anonym_autor nie nenatieraju, spalenie beru ako sucast leta, este si davaju navyse uterak cez ramenoto je vsetko
@anonym_autor moja mama sa poctivo natiera cely zivot aj v zime. Ma uzasnu plet na svoj vek. Za to moj otec sa nikdy v zivote nenatieral a vyzera jak starec pri nej (je mladsi 😃)
Nenatieraju sa. Minimum z nich. Ich generacia to brala ako súčasť leta a povedomie o rakovine kože bolo minimálne a dnes si myslia, ze to moc preháňame a riešime.
Nie, ale odmietam za to preberat zodpovednost. Aj sa tlacia reznami s udeninami, lebo “sak to jedli cely zivot a tu su”
Nuz🤷🏼♀️
Nie a nepresviedcamnsu to dospeli svojpravni ludia, ktori vedia zhodnotit rizika a na zaklade toho sa dokazu samy rozhodnut, ci sa chcu natierat alebo nie.
aj moja je taká má 71 a len kývne rukou mňa z nej ide šlaktrafiť ide do bazéna a nič ani tvár ani telo že zabudla a pritom má tie krémy na chodbe prichystané🙄 boli tak vždy volakedy zvyknutí, kedy ochrana nič nehovorila pred slnkom alebo to bolo len v plienkach.Lebo všetky staršie ročníky čo väšinou poznám kašlú na to aj moja babka,oco, preto tak robia.. moja napr len niveu obyčajnú modrú si dá na tvár a je ok a telo kolkokrát nič.A ani sa nespali kdežto ja by som už mrnčala večer v horúčkach keby sa nenatrem.Pritom sme rovnaký fototyp obidve bledé
@anonym_autor nie . Mama si vezme ešte na záhradu zimný klobúk hrubý .... No nemám slov ale čo už
@anonym_autor moja mama sa poctivo natiera cely zivot aj v zime. Ma uzasnu plet na svoj vek. Za to moj otec sa nikdy v zivote nenatieral a vyzera jak starec pri nej (je mladsi 😃)
@anonym_d4cfad ale toto je aj i niecom inom. Ja mam starku, bude mat 96 rokov a vrasok menej ako moja mama 72 rocna. A cely zivot robila na slnku, na poli, este sa naschval chodila opalovat a jedine, cim som ju videla natierat sa, bola modra Indulona... 🫣.
Zas su ludia, ktori sa nenatieraju vobec s spf, potom taki, co to prehanaju doslova, uz to maju ako fobiu, ked zasvieti troska slnko na nich. A mame tu modernu "epidemiu" nedostatku D vitaminu.
Mama sa nenatiera, ani moja babka a ani ja ani moje deti , jedine ked sme boli pri mori, ale inak nič vôbec . A to sme v bazéne stále. A nemám potrebu to riešit, nikdy sme neboli spálený od slnka.
Mama sa nenatiera, ani moja babka a ani ja ani moje deti , jedine ked sme boli pri mori, ale inak nič vôbec . A to sme v bazéne stále. A nemám potrebu to riešit, nikdy sme neboli spálený od slnka.
@alandra takto slnko nefunguje. Aspon deti si natri preboha, trosku si nastuduj, nemusis sa spalit aby to slnko skodilo hlavne teraz v tychto horucavach
@anonym_d4cfad ale toto je aj i niecom inom. Ja mam starku, bude mat 96 rokov a vrasok menej ako moja mama 72 rocna. A cely zivot robila na slnku, na poli, este sa naschval chodila opalovat a jedine, cim som ju videla natierat sa, bola modra Indulona... 🫣.
Zas su ludia, ktori sa nenatieraju vobec s spf, potom taki, co to prehanaju doslova, uz to maju ako fobiu, ked zasvieti troska slnko na nich. A mame tu modernu "epidemiu" nedostatku D vitaminu.
@anonym_5458de Ano, treba sa spalit do fialova, co hy clovek neurobil pre vit. D😏
moja mama keď je také počasie ani nevyjde na slnko, takže ani sa nemusí natierať. väčšinu života si ju takto pamatám, taká bleduľa jak z vápenky bola ...
@anonym_autor neviem pozri mám svokru 50 a tiež nepoužíval opaľovací krém a mňa ešte buderuje že ja ho používam aze ho dávam dcére že je to zbytočne že stačí raz za deň ho dať dcéra aká ho mať nemusím a tiež aj rada ripe že načo dávam malej šiltovku alebo klobúk zeona nevidí deti čo nosia klobúk alebo šiltovku že je teplo jeho a zbytočne aj do mňa ripe že nosím šiltovku ale ja nemôžem bez šiltovky má po pár minútach bolí hlava .že ona sa nenatierala ani nenosí šiltovku a že ani ako dieťa to nerobila ani keď ona bola dieťa že to nerobil že iba teraz novú trend.podla niejej
@anonym_autor neviem pozri mám svokru 50 a tiež nepoužíval opaľovací krém a mňa ešte buderuje že ja ho používam aze ho dávam dcére že je to zbytočne že stačí raz za deň ho dať dcéra aká ho mať nemusím a tiež aj rada ripe že načo dávam malej šiltovku alebo klobúk zeona nevidí deti čo nosia klobúk alebo šiltovku že je teplo jeho a zbytočne aj do mňa ripe že nosím šiltovku ale ja nemôžem bez šiltovky má po pár minútach bolí hlava .že ona sa nenatierala ani nenosí šiltovku a že ani ako dieťa to nerobila ani keď ona bola dieťa že to nerobil že iba teraz novú trend.podla niejej
@anonym_fe639a ešte keby si napísala že má 70+... nepoznám také pripečené 50-ničky čo by povedali že čiapka je zbytočnosť ...
@alandra takto slnko nefunguje. Aspon deti si natri preboha, trosku si nastuduj, nemusis sa spalit aby to slnko skodilo hlavne teraz v tychto horucavach
@anonym_d4cfad dakujem ale ja už mám deti dospelé. Už ich poučovat nebudem a ani nemusím, ani sa o to nestarám ci sa natierajú alebo co - keby sa do mna stará moja mama tak by ma porazilo / neznášam to.
Mamina ma 63 a natiera sa 50 a 30. A spomina ako sa mlade skvarili natrete bravcovou mastou.
Tvoja mama je nesvojpravna?? Ze ty jej ides diktovat, ze sa ma natierat?? Inak opalovaky plne brutal chemie narobia vacsiu skodu, ako slnko 😀.
Ahojte, ja mám takú otázku že čo robiť keď som opálená dohneda, dá sa to nejako zabrzdiť to opálenie?
Natieram sa každý deň s opaľovacím krémom, keďže robím vonku na slnku. Ale nepáči sa mi aká som hnedá, keby sa to aspoň cez zimu vybledlo. A tiež sa bojím rakoviny kože tak sa natieram. Na kúpaliská nechodíme, tak len v robote.
@anonym_fe639a ešte keby si napísala že má 70+... nepoznám také pripečené 50-ničky čo by povedali že čiapka je zbytočnosť ...
@biba_18 no ale jej mama mám už 70+ a má podobný názor že šiltovka je zbytočná a že je preto mala spotená .
Moja starka má 70+ tiež ale sám nosí pokrievku hlavy aj deti vnúčatá vždy upozorním keď sa ide vonku že šiltovka alebo klobúk.
Nie a nepresviedcamnsu to dospeli svojpravni ludia, ktori vedia zhodnotit rizika a na zaklade toho sa dokazu samy rozhodnut, ci sa chcu natierat alebo nie.
@anonym_e5b861 ano...a ked budu mat rodicia metastazovany melanom koze a bude ich treba opatrovat, tak to vobec neovplyvni rodinu. Hm... Ludia si akosi neuvedomuju, ze znicenim vlastneho zdravia znicia aj inych...
@anonym_fe639a ja sa tiež bohvieako nenatieram ale keď som dlhšie na slnku alebo pri vode tak mam vždy klobúk a raz som ho nemala tento rok a hlava ma bolela večer a zle mi bolo...deťom ho treba dávať tiež veď aj oni môžu dostať úpal
Ahojte, ja mám takú otázku že čo robiť keď som opálená dohneda, dá sa to nejako zabrzdiť to opálenie?
Natieram sa každý deň s opaľovacím krémom, keďže robím vonku na slnku. Ale nepáči sa mi aká som hnedá, keby sa to aspoň cez zimu vybledlo. A tiež sa bojím rakoviny kože tak sa natieram. Na kúpaliská nechodíme, tak len v robote.
@anonym_5b9c97 skôr ju dostanete z tej chémie ako zo slnka
Nedavno som zachytila debatu. Ze nevieme pouzivat kremy. Ze casto to mixujeme. Ak je nejaky produkt urceny na pokozku neznamena ze si mam nan dat este dalsie. 3 vrstvy ineho kremu-resp napr pri liceni roznej kozmetiky. Lebo toto este viac skodi. Ja sa nenstieram. Mam coskoro 40 a raz v zivote ma spalilo. Cez priame slnko sa schovavame. Snazime sa byt co najviac iba v tieni. Aj bazen mame v tieni.
Samozrejme podla uvazenia deti natieram ale zas nie extrem.
Rodicia 65r a krem ziaden.

Nenatiera sa a neriešim to ani, je to jej rozhodnutie, nie je malé dieťa.