Ako zvládnuť dlhodobé ošetrovanie člena rodiny?
Nie je to pre každého. Mnohí sa radšej svojich dlhodobo zdravotne znevyhodnenych "zbavia" a vybavia ústav.
Nie je to pre každého. Mnohí sa radšej svojich dlhodobo zdravotne znevyhodnenych "zbavia" a vybavia ústav.
@zuzana2910 radšej sa zbavia? Už si mala takú osobu doma??? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@zuzana2910 radšej sa zbavia? Už si mala takú osobu doma??? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_80818f áno, mnohí sa zbavia..či som mala doma? Moja, popri dvoch deťoch sa starám o ztp maminku, ktorá je po CMP, rakovine, ma 76 rokov a je s nami...ako píšem, mnohí vybavia krajšie povedané ústav, aby mali doma rodinné pohodlie a komfort. Tie??? a akési čudovanie mi píšeš zbytočne.
@anonym_80818f áno, mnohí sa zbavia..či som mala doma? Moja, popri dvoch deťoch sa starám o ztp maminku, ktorá je po CMP, rakovine, ma 76 rokov a je s nami...ako píšem, mnohí vybavia krajšie povedané ústav, aby mali doma rodinné pohodlie a komfort. Tie??? a akési čudovanie mi píšeš zbytočne.
@zuzana2910 nemusia sa zbaviť a netreba hneď písať o zbavovanì a odcudzovať. Jednoducho rodina nemusí mať kapacity a možnosti starať sa o chorého seniora. Ak ich ty máš, neznamená, že ich má aj druhý 😉Nože napíš ako funguješ od 5 rána do večera, aký rozsah postihnutia má maminka, ako obriadiš deti, prácu, hypotéku, a potom uvidíme, či má každý tú možnosť.
@zuzana2910 nenazvala by som to zbavovaním sa. K tebe všetka česť, že máš maminu doma, ale nie každý má podmienky a čas aby dotyčnému doprial čo potrebuje. Niekedy je pre všetkých a najmä pre trpiaceho lepšie, ak ide do špeciálneho zariadenia, kde má to, čo by doma nemal. Bola som v jednom zariadení pre nevládnych a keď som videla ako sa o nich starajú, sama by som sa tam v starobe brala. Na druhú stranu som aj videla prípad dlhodobej starostlivosti doma, a opatrovník skončil s psychickými a fyzickými chorobami z ktorých už sa nikdy nedostane. Takže všetko má pre a proti.
@zuzana2910 mám známu,ktorej sestra sa starala dlhé roky o ležiacu plienkovanú matku.Opatrovateľka skončila akp psychiatrický pacient, teraz ona sama je v takom stave,že by jej samej bolo lepšie v nejakom zariadení....

Vždy sa čudujem,ak sa niekto neunúva dať dostatotk info o situácii,treba to z neho ťahať ako z chlpatej deky a rady by chcel .....no,bohužiaľ.Ty sa neunúvaš a my sa máme...hmm