icon

Dostal sa senior zo zlomeniny krčka stehennej kosti?

7. aug 2026

Mali ste, alebo máte v rodine seniora 80+, ktorý si pri páde zlomil krčok stehennej kosti? Ako to dopadlo? Dostal sa z toho? Budem vďačná za každú skúsenosť.

Strana
z2
petronellla87
7. aug 2026

@anonym_autor babka si zlomila ked mala dobre po 80tke. Rozchodila to 😊

anonym_cf6fc3
7. aug 2026

Aj náš dedko toto presne ,mal 91Rokov keď ho operovali . Báli sa ale zvládol to . Odišiel nedávno ako 95 ročný . Ale pamätám si sťažoval si často od operácie na bolesť a chlad .

anonym_d6b243
7. aug 2026
@johaninka

@anonym_autor ja mám v okoli prípad kde v 85 zlomila krčok dnes má 92 a stále funguje.

@johaninka az som pozrela odkial si. Presne ako muzova babka. Aj vek sedi. Ona uz 2x toto 🙈

benoite
8. aug 2026
@anonym_autor

Je už týždeň po úraze a operácii a ešte sa nepostavila 😢

@anonym_autor pozor na prelezaniny ak je v nemocnici

letfenixa
8. aug 2026

@anonym_autor moja babka, zlomila si to ako 90-ročná, aktuálne sa dožíva 93 rokov.

autor
8. aug 2026
@vler

@anonym_autor mysli jej to dobre, nema ziadne dusevne obmedzenie? Porozumie ak jej budu vysvetlene nasledky dlheho "nepohybu"? Dostava nieco na tlmenie bolesti, adekvatne stavu a operacii ktoru absolvovala?

@vler Je stále v nemocnici. Pred operáciou bola mentálne celkom ok, ale ja mám pocit, že po nej sa o 90% zhoršila. Nedokáže mi ani zatelefonovať, dokonca ani dvihnúť mobil a komunikovať so mnou. Nedokáže ani rozprávať zrozumiteľne. Netuším, či sa to ešte zlepší, alebo už taká ostane. Neviem, či jej v nemocnici niekto vysvetlil, že môže zomrieť, keď ostane ležať. Ja som jej to hovorila, ale fakt neviem, či to pochopila. Od bolesti jej vraj dávajú len paracetamol, čo je príliš slabé podľa mňa. Koľkokrát tam prídem, len leží v posteli v rovnakej polohe, mám pocit, že ju ani nikto nepolohuje. Len ja keď tam prídem raz za dva dni, tak ju otočím do inej polohy. Je to katastrofa.

benoite
8. aug 2026
@anonym_autor

@vler Je stále v nemocnici. Pred operáciou bola mentálne celkom ok, ale ja mám pocit, že po nej sa o 90% zhoršila. Nedokáže mi ani zatelefonovať, dokonca ani dvihnúť mobil a komunikovať so mnou. Nedokáže ani rozprávať zrozumiteľne. Netuším, či sa to ešte zlepší, alebo už taká ostane. Neviem, či jej v nemocnici niekto vysvetlil, že môže zomrieť, keď ostane ležať. Ja som jej to hovorila, ale fakt neviem, či to pochopila. Od bolesti jej vraj dávajú len paracetamol, čo je príliš slabé podľa mňa. Koľkokrát tam prídem, len leží v posteli v rovnakej polohe, mám pocit, že ju ani nikto nepolohuje. Len ja keď tam prídem raz za dva dni, tak ju otočím do inej polohy. Je to katastrofa.

@anonym_autor ked budes pri nej, daj jej dole ponozku a pozri, ci nema na pate prelezaninu, modrinu. A hned daj vediet doktorke. Ono sa to hrozne rychlo urobi. Potom sa uz vobec nepostavi. My sme to mali u oca. A nevies ju aspon na chvilu posadit na posteli ak sa da?

zelenykvet
8. aug 2026

@anonym_autor hlavu hore, drzim palce🤍

anonym_0f9ac3
8. aug 2026

Moja babka si zlomila krčok minulý rok v zime, mala vtedy skoro 88 rokov, pár mesiacov jej chýbalo. Operovali jej to, postupne to rozchodila a cez leto už chodila aj sama von. Cez zimu však opäť padla, tentoraz na koleno. Ale tým, že o páde nikomu nepovedala ani sa nesťažovala, tak sa na to prišlo až o 2 mesiace neskôr, keď už nemohla chodiť a mala vysoký zápal. Operovali jej to aj asi 7-krát čistili pod narkózou čo to mala tak zapálené a zahnisané. Na nohy sa už nepostavila a ani domov neprišla. Zomrela asi po 6 týždňoch v nemocnici pár dní pred 89 narodeninami.

anonym_f29f3f
8. aug 2026
@anonym_autor

Ona nemá vymenený kĺb, má klinec. Kričí od bolesti, keď ju chcú postaviť.

@anonym_autor 96-ročná po páde zlomenina s potrebnou operáciou, pár dní v nemocnici, potom doma s ňou denne cvičila dcéra, inštruovať ich chodil fyzioterapeut, pani má už vyše roka po a chodí s chodítkom bez problémov, prejde aj bez, má ho skôr ako istiace. Zahojilo sa to krásne.

stranakovazuzana0
Včera o 13:08

@anonym_autor moja starká po takejto zlomenine zomrela a mala vtedy len 58rokov, bola plná života,štíhla...Žial pri operácii jej tam lekári zaniesli baktériu a okrem toho dostala aj zápal pľúc.Vaša babka ale môže ešte požiť aj 10-15rokov.Drzim palce aby sa rýchlo zotavila.

Strana
z2