Mama odmieta šoférovať v tme: Čo robiť?
Ahojte, riešime teraz mamu. Má 68, cez deň sadne do auta bez problémov, ale akonáhle sa zotmie, odmieta šoférovať. Najviac jej vadia svetlá protiidúcich áut, vraj ju to úplne rozhodí.
Nejde mi o to ju presviedčať, skôr by ma zaujímalo, či sa toto začalo diať aj vašim rodičom a či im niečo pomohlo.
Ja tiež nemôžem šoférovať po tme.Idem iba po ceste, ktorú poznám.Do iného okolia by som nešla.Po tme jednoducho nevidím.
Myslím, že sa to nedá riešiť.
Som na Tom rovnako, do mesta a späť ešte ako tak zvládnem ale ďalej by som nešla
Moji rodičia rovnako. Tvrdia, že čím sú starší tým menej radi šoférujú po tme a tým viac im vadia svetlá z protiidúcich áut. Ale keď si kúpili vyššie auto, tak vraj je to o niečo lepšie.
@anonym_autor ja mam to iste a mam 47r.jazdim len v nutnych pripadoch, planovane nie, vzdy za svetla
ja soferujem velmi rada, ale po tme nie, nedajboh ked prsi...nosim okuliare a teraz po 40 sa mi zhorsil celkovo zrak este viac a to uz je po tme masaker.
@anonym_autor a musi po tme soferovat alebo kde je problem?
@anonym_autor ja nemám ani 30 a tiež nešoférujem v noci. Jednoducho nevidím, keď mi autá svietia oproti.
Pritom perfektne v noci vidím, nikdy doma nezasvecujem žiadnu lampu, všetci sa smejú, že to nechápu, ako tak môžem vidieť. Ale akonáhle niekto zasvieti, vidím oveľa horšie.
Chvalabohu, ze mama je taka rozumna..
Respektuj ju. Ty v 68 budeš možno na tom ešte horšie.
Radšej nech si zoberie taxík, ale príde v bezpečí. Neohrozí seba, ani ostatných účastníkov premávky
@anonym_autor ja mám 28 a tiež nezvládam šoférovanie v noci alebo šere. Stratím akoby orientáciu a nestíham si všetko uvedomovať. Nie som si istá jazdou
@anonym_autor ano, moja mama sa okolo 70 aj vzdala soferovania uplne, bez nejakeho zasadneho dovodu - alebo mi o nom nepovedala. Ani si nepredlzila soferak, co ma sice stve, ale musim to respektovat.
astigmatizmus, normalna bezna vec. Nevymysla si. Mnohi to tak mame a je mudre nejazdit
Moze mat aj sedy zakal alebo astigmatizmus
Dufam, ze ju nepresviedcate, nedajboze havaruje zabije seba a este dalsich ludi v druhom aute moze byt rodina s malymi detmi, treba vam taku biedu do rodiny?
Nechce, nechajte ju , nastastie je rozumna a vie odhadnut svoje sily, samozrejme jej vek je uz taky ze by sa nemala precenovat, nevie rychlo reagovat a este ked zle vidi hazarduje so zivotmi
@anonym_autor ani náhodou nemám 68 a tiež to v noci nedávam
. Oci sa vekom zhorsuju, citala som o tom, bol tam presny popis a nazov, je to nejaka zmena na sietnici … ale je to prirodzeny proces, u niekoho pomalsi u niekoho rychlejsi … Mama je rozumna, ked sa na to neciti., je to ok
asi niečo za tým bude. Mám očnú diagn. a očný sa mi pýtali že či v noci šoferujem. či mám problémy...
Moja kamoska, a ma lahko cez 40. Ano je to normalne, napr kamoska trochu horsie vidi a potom ju bolia oci, hlava, je viac unavena. Ked moze, vyhyba sa soferovaniu po tme - a to je vyborna soferka co robila obchodacku cez cele SK uz pol zivota.
@anonym_autor ak ti môžem poradiť dajte jej vyšetriť zrak. Ja som tak skoro havarovala lebo som nevidela jeleňa. Nakoniec mi zistili poškodené oko a v tme nesmiem soferovat
@anonym_autor mne tie svetla vadia belmi a to som spolujazdec. Nechapem ako to muz dava
a co ma kam jazdit vece 68 zena a zvlast ak sa jej dobre nesoferuje? ci je to nutne aby niekam chodial este?mne tiež vadi vecer soferovat a mam o polovicu menej rokov
@anonym_autor mam 42r a presne pre tie protiiduce oslepujuce auta nenavidim soferovat v tme 😭
Mám o polovicu rokov menej od tvojej maminy, ale teda ak nemusím nechodím nikde po tme, vadí mi presne to čo jej, a navyše, keď prší nevidíš ani prd, ak by išiel v čiernom niekto cez cestu, v tomto veku je skôr skvelé, že ešte vôbec šoféruje, a kde ju nútiš chodit po tme, či deti riešiť ?
@anonym_autor ja nerada soferujem po tme odjakziva. Napr. kamoskin muz tiez, na dovolenku autom idu len cez den a potom prespia. Mama v 68rokoch, uplne ok, ved ma vek.
Tak ju nechaj tak. Moja mama nešoféruje vôbec, svokra tiež nie. Ani ja. Všetky tri máme vodičák. Na 68 aj tak slušné, že aspoň cez deň šoféruje
Ja sa jej ani necudujem sak tie moderné svetlá na autách co ti vypália oči sú úplne nechutné a človek má problém vidieť..
Preto som si kupila vyssii crosover,teraz si ale v nom pripadam velmi malicka,musim si zobrat z druheho auta podsedak,nech som vyssia aj pas mavam okolo krku a lezie mi to na nervy.

Ja sama nerada šoférujem po tme. Nosím okuliare rozpijaju sa mi svetla aút a to som mladý človek. Takže ju chápem. Pokiaľ sa na to necíti tak nech nešoféruje lepšie ako keby spôsoby nehodu…