Mama sa háda o tom čo sa stalo: Ako riešiť konflikty a spory?
poslednú dobu sa nám párkrát stalo že mama bola úplne presvedčená že niečo povedala alebo že sme sa na niečom dohodli a ja viem že to tak nebolo
nejde ani tak o zabúdanie. skôr sa vie kvôli tomu dosť vytočiť a presviedča ma že si to pamätám zle ja
inak funguje úplne normálne. riešili by ste pri takýchto veciach kto má pravdu alebo to radšej nechali tak keď nejde o nič dôležité? premýšľam aj, či to nie je nejaký zdravotný problém, ale na to je asi dosť mladá?
No nachádza sa v období perimenopauzy alebo menopauzy, naštuduj si niečo o tom.
@anonym_autor asi podla toho, ci taka bola vzdy alebo je to nejaka novinka. Lebo niektori maju tuto vlastnost v zakladnej vybave 😃
Ťažko povedať, či to nie je aj niečo zdravotné. Keďže však doma máme obdobne, tak môžem povedať, že nemusí byť. Mama ma teda už skoro 70 a je rovnaká. Opäť sa nám blížia Vianoce a zase bude celú siroku rodinu presviedčať, že vždy sme večeriavali o piatej, aj keď všetci presne vieme, že to vždy bolo o šiestej. Aj keď som posledných 40 rokov absolútne odmietala jahodový džem, zakaždým ju to prekvapí, lebo veď som ho vždy mala rada. A ešte máme zopár takýchto perliciek. Pravidelne chodí na lekarske prehliadky, zatiaľ našťastie nikdy nič nenašli. My sme si zvykli, a už sa nehadame, nemá to zmysel.
@anonym_66a8d1 no ja ti neviem. môj bývalý manžel nemal nič také ako perimenopauzu a bol rovnaký. presviedčal ma, že ja som tá, čo to povedala inak, že ja som tá, čo to prekrútila, apod. 😀 takže je možné, že matka autorky je len tak trošku líznutá manipulátorstvom alebo narcizmom.
@anonym_autor otazka je, ci bola taka stale alebo len posledny cas. Ci fakt zabuda alebo je v tom nieco ine.
Nemam zdaleka 50r a tiez uz zabudam 🤦♀️ manzel sa blizi k 50r a este horsie. Riesil to s dr., lebo uz ho to sameho hnevalo ako zabuda, dala mu Tebokan. Ze mu pomaha, je to lepsie.
Nebude to skôr chybnou komunikáciou? Že si niečo poviete, ona to myslí tak a ty inak. Skúste pri dôležitých veciach zopakovať hlavné body a overiť si, či obe myslite to isté
@anonym_66a8d1 V poriadku,ze je v menopauze a zabuda. Ale nech si to pani mama uvedomi a nie sa nezmyselne hada a nervuje. Moze pripustit,ze zabudla a nemusi robit dramu.
@anonym_autor Isla by som na to vylucovacou metodou. Robila to vzdy, pripadne kedy to zacalo? Ma dostatok kvalitneho spanku? Berie nejake lieky? Pije denne alkohol? Prechadza menopauzou? Stresom? Su to len male nepodstatne veci, co zabuda alebo skutocnosti, ktore su dolezitejsie, kde zaparkovala, s kym sa mala stretnut, terminy atd? Dokaze sa uvolnit pri nejakej cinnosti? Ma dostatok konickov? Moja babka ma skoro 90 a stale lusti krizovky.
Zial v pripade mojej mami aj svokri zabudanie sposobil alkohol. Alkohol u zien je sialeny v tom, ze oni naozaj veria, ze sa to stalo, ze nieco povedali a dokaze nastartovat obranny mechanizmus a idu hned do hadky, agresivity.
Ťažko povedať, či to nie je aj niečo zdravotné. Keďže však doma máme obdobne, tak môžem povedať, že nemusí byť. Mama ma teda už skoro 70 a je rovnaká. Opäť sa nám blížia Vianoce a zase bude celú siroku rodinu presviedčať, že vždy sme večeriavali o piatej, aj keď všetci presne vieme, že to vždy bolo o šiestej. Aj keď som posledných 40 rokov absolútne odmietala jahodový džem, zakaždým ju to prekvapí, lebo veď som ho vždy mala rada. A ešte máme zopár takýchto perliciek. Pravidelne chodí na lekarske prehliadky, zatiaľ našťastie nikdy nič nenašli. My sme si zvykli, a už sa nehadame, nemá to zmysel.
@anonym_d3abe9 je to sranda, ale ja som tiež presvedčená, že kedysi sa večeralo o piatej večer. V kostole sa to vyhlásilo a o piatej vyzvanali zvony - začiatok večere.
@anonym_66a8d1 V poriadku,ze je v menopauze a zabuda. Ale nech si to pani mama uvedomi a nie sa nezmyselne hada a nervuje. Moze pripustit,ze zabudla a nemusi robit dramu.
@marca12
Neblázni, sú ľudia, ktorí si to nepriznajú ani len nevidia, že oni chybuju. Moja mama bola v Menopause hotová furia, a s týmto presne - ona to nepovedala a iní povedali to a hento... Ehmm, nie ona úplne bludy splietala. A keď som jej sa snažila vysvetlit, že to bolo inak, do nej také jedy vošli, červená bola že by pohľadom aj zabila!
@anonym_autor
Moja to robí tiež. Na niečom sme sa dohodnúť chceli a upresniť. Ona mi narýchlo volala aby si potvrdila moju informáciu. Ja som odpovedala. Po čase mi tvrdila, že čo hovorím kraviny, ona mi nikdy ohľadom toho nebola ale písala... . Ja mám telefonát uložený, ale dobre, nemá to zmysel absolútne. Stáva sa to pravidelne. Rovnako aj jej kamoška ju o niečo poprosila, ona samozrejme mama súhlasila. Potom sa tá vec udiala a ona tvrdila, že kamoška jej nikdy nič také nespomínala... . Poznám tu kamošku, hovorila mu o Tom.
A Boh Ježiš Kristus opatruj, keby som jej spomenula vyšetrenie hlavy, nebodaj začínajúcu demenciu alebo niečo podobné. Taky humbuk by narobila že Haleluja. Potvrdila mi to aj ostatná rodina aké nie, ona je v absolútnom poriadku, to nám všetkým drbe a nevieme čo hovoríme. Tak fajn, načo budem mrhať svojou vzácnou energiou bezvýsledne. Porucena Bohu...
Mladí nemajú zdravotné problémy? 🙏
@anonym_autor podobný problém, ale ja som tá 50 ročná a dcéra ma presviedča, že som to nepovedala, že to tak nie je a mňa už nebaví hľadať dôkazy, že to tak je - preposlať screen shot, nájsť fotku, potvrdiť od svedkov.
Mám pocit, že mladá generácia počúva len tak na pól ucha, večne na telefóne a mysľou kto vie kde a potom si niečo pamätá akurát tak zle.
Ale to bude asi tou mojou perimenopauzou 🤦♀️

@anonym_autor a ty máš kolko?