icon

Martin Jakubec a Šláger televízia: Hudba lieči seniorov

judibee
Dnes o 11:06

Martin Jakubec a Šláger televízia: Keď hudba a vľúdne slovo liečia jeseň života
​V dnešnej preponáhľanej dobe sa často zabúda na tých najzraniteľnejších – na našich seniorov. O to vzácnejšie sú momenty a osobnosti, ktoré im dokážu do žíl vliať novú nádej, radosť a chuť žiť. Výnimočným príkladom takejto podpory je spevák, interpret a terapeut PhDr. JUDr. Martin Jakubec, PhD., ktorý prostredníctvom Šláger televízie a TV8 prináša svetlo do životov tisícok starších ľudí.
​Pre mnohých seniorov, vrátane klientov v Domove sociálnej starostlivosti v Ružinove či na Kramároch, nie je jeho tvorba len obyčajnou hudbou. Je to seniorská útecha, radosť a potešenie v každom veku.
​Nostalgia, ktorá vracia chuť do života
​Piesne o nádhernom Slovensku, národné a hymnické skladby, či nestarnúce evergreeny fungujú ako stroj času. Starších ľudí vracajú do čias ich mladosti a prebúdzajú v nich krásne spomienky.
​Sociálna starostlivosť v zariadeniach je nesmierne dôležitá, no bez duchovnej potravy a emociálneho stimulu telo chradne. Práve vľúdne slovo, povzbudenie a pohladenie cez obrazovku od Martina Jakubca dáva mnohým seniorom silu bojovať s chorobami a samotou.
Viac než len spevák: Terapeut a filantrop
​Martin Jakubec nie je len tvárou z televíznej obrazovky. Ako vyštudovaný psychológ, terapeut a právnik spája svoje odborné znalosti s hlbokou empatiou. Založil vlastnú kliniku sociálnej terapie, kde sa aktívne venuje psychologickej pomoci starším ľuďom.
​Jeho prínos je však aj hmatateľný a materiálny:
​Darovanie LED televízorov: Pre zariadenia sociálnych služieb (napr. v Ružinove a na Kramároch) osobne daroval moderné televízne obrazovky, aby im sprostredkoval kontakt so svetom a kultúrou.
​Osobný záujem: Pravidelne komunikuje s fanúšikmi a prináša im pocit, že na nich spoločnosť nezabudla.
​Veľké poďakovanie
​Za stovky rodín, ktorých mamám, otcom či krstným rodičom vrátil Martin Jakubec úsmev na tvár, patrí tomuto umelcovi a človeku s veľkým srdcom obrovské ĎAKUJEME. V dnešnom svete je jeho úctihodný záujem o staršiu generáciu nesmierne svetlým a inšpiratívnym príkladom.

anonym_eb939e
Dnes o 11:09

Martin, si to ty? Už robíš prezidentskú kampaň? Ja strašne dúfam, že budeš kandidovať, možno sa konečne Slovensko zobudí a zistí, v akej riti sme.

anonym_cbddf0
Dnes o 11:10
@anonym_eb939e

Martin, si to ty? Už robíš prezidentskú kampaň? Ja strašne dúfam, že budeš kandidovať, možno sa konečne Slovensko zobudí a zistí, v akej riti sme.

@anonym_eb939e Ako ozaj potrebuješ za prezidenta blázna? Tak to ti blahoželám

anonym_eb939e
Dnes o 11:11
@anonym_cbddf0

@anonym_eb939e Ako ozaj potrebuješ za prezidenta blázna? Tak to ti blahoželám

@anonym_cbddf0 irónia sa ozaj ťažko chápe ...

anonym_cbddf0

@judibee Bože také ódy a oslavné piesne na jedného pometeneho blázna

anonym_cbddf0
@anonym_eb939e

@anonym_cbddf0 irónia sa ozaj ťažko chápe ...

@anonym_eb939e Aha, oki, beriem späť. Ozaj som si myslela, že toto niekto chce za prezidenta 😅😅

anonym_2d884e
Dnes o 11:16

Ked si predstavim mojich dvoch dochodcov, ktori vyrastli na Pink Floyd, Quen, Suzi Quatro, Marianovi Vargovi a Olympicu ako hopsaju pri tych prerobenych ludovkach... 😂 Generacia dnesnych sesdesiatnikov, sedemdesiatnikov su beatnici, hipisaci a ich mladost je rock and roll

anonym_2d884e
Dnes o 11:17

@judibee to si si tu ucet zalozila len za ucelom tejto oslavnej reci?

januska12323
Dnes o 11:21

On na nich vôbec nemyslí len sa na nich najlepšie zarába.

terry2003
Dnes o 11:22

🍿🍿🍿

anonym_2d884e
Dnes o 11:32
@januska12323

On na nich vôbec nemyslí len sa na nich najlepšie zarába.

@januska12323 vsak toto, starcekovia sa na vystupenie vyzbieraju po 20€ zo svojich dochodkov, ktore im ani na pobyt v DSS nestacia a on ma okrem zarobku aj PR ako svina.

melanta
Dnes o 11:47
@anonym_2d884e

Ked si predstavim mojich dvoch dochodcov, ktori vyrastli na Pink Floyd, Quen, Suzi Quatro, Marianovi Vargovi a Olympicu ako hopsaju pri tych prerobenych ludovkach... 😂 Generacia dnesnych sesdesiatnikov, sedemdesiatnikov su beatnici, hipisaci a ich mladost je rock and roll

@anonym_2d884e presne to mi napadlo. Môj otec, počúvajúci Deep Purple a Slade, by vyskočil z okna, keby musel počúvať niekoho ako Jakubec.

patrike
Dnes o 11:50

Ale id kamsi, ty pravnik a psycholog. Mas z toho Mgr. titul zo serioznej skoly, nie z nejakeho plateneho ucilista, kde davaju diplom za ucast ?

biba_18
Dnes o 11:54
@anonym_2d884e

@anonym_2d884e vieš ty čo, veríš že takéto sra*ky počúvajú aj moji rovesníci? mám 56 ...

biba_18
Dnes o 11:56
@melanta

@anonym_2d884e presne to mi napadlo. Môj otec, počúvajúci Deep Purple a Slade, by vyskočil z okna, keby musel počúvať niekoho ako Jakubec.

@anonym_2d884e @melanta na mojom venčeku (pred revolúciou) zahlásil DJ "a teraz niečo pre vašich rodičov" a pustil nejaké tuc tuc, moja mama s hrôzou - pre mňa? veď ja počúvam queen 😂 jej naj speváčka je anička lennox ...

anonym_7e04be
Dnes o 12:09
@anonym_2d884e

@anonym_2d884e Presne nad tým som sa zamyslela.Pomaly som tiež senior,ale hopsacky menovaného pána ozaj nemusím a keď už niečo ľudové v modernom šate,tak radšej Čechomor,Kollarovcov a pod.

mandzula
Dnes o 12:28

Kazdy pricetny clovek vie, ze menovany nie je ziadny filantrop, ale len trud, co nasiel dieru na trhu a na dochodcoch paradne zaraba.

guudy
Dnes o 12:35
@biba_18

@anonym_2d884e vieš ty čo, veríš že takéto sra*ky počúvajú aj moji rovesníci? mám 56 ...

@biba_18 to je hrozne, fakt, ze hrozne… moja mama okrem hudby sveho mladi, nakupila lp platne s whitney houston, rick astley a pod… asi co zohnala (okolo revolucie)
Ako decko som teda pocuvala na striedacku Hurvinka, Whitney Houston a Vivaldiho😂😂😂
Mama ucila klavir v ZUS😁

anonym_2d884e
Dnes o 12:46
@biba_18

@anonym_2d884e @melanta na mojom venčeku (pred revolúciou) zahlásil DJ "a teraz niečo pre vašich rodičov" a pustil nejaké tuc tuc, moja mama s hrôzou - pre mňa? veď ja počúvam queen 😂 jej naj speváčka je anička lennox ...

@biba_18 pred casom sme sa zamyslali nad darcekom mame na 65. Jeden z napadov co mi niekto radil boli listky na Gizku Onovu. 😅 Ked som si predstavila ako by mamu slahlo, keby to zbadala radsej sme jej kupili listky na Nabucco, operu ma tiez rada.

estellas
Dnes o 12:50
@anonym_2d884e

@anonym_2d884e No, bohužiaľ sú aj takí ktorí počúvajú Šláger. Ja som pracovala v domove dôchodcov a ľudovky počúvali celý deň. Väčšinou majú Cd konkrétneho súboru.
Radšej by som pustila seniorom nejaké cd súboru ľudového ako Šláger.

petronelag
Dnes o 13:24

Niektorí starí ľudia alebo v DS počúvajú aj takéto stanice, hrajú tam aj piesne, ktoré odolali času napr. od Kazíka, Laiferovej,Oňovej a pod. ale to čo spieva Jakubec, to vôbec nepôsobí terapeuticky, on aj keď usporiadal niekde koncert, tak si pozval naň také zvučnejšie mená, lebo na neho by nikto neprišiel. Raz som čítala ako sa hnevala Jadranka, že usporiadal koncert a napísal na plagát, že tam bude vystupovať aj ona a ona o tom ani nevedela. Potom, že povedal, že nemohla z nejakého dôvodu prísť a vystupoval on.

anonym_fdf632
Dnes o 13:28
@petronelag

Niektorí starí ľudia alebo v DS počúvajú aj takéto stanice, hrajú tam aj piesne, ktoré odolali času napr. od Kazíka, Laiferovej,Oňovej a pod. ale to čo spieva Jakubec, to vôbec nepôsobí terapeuticky, on aj keď usporiadal niekde koncert, tak si pozval naň také zvučnejšie mená, lebo na neho by nikto neprišiel. Raz som čítala ako sa hnevala Jadranka, že usporiadal koncert a napísal na plagát, že tam bude vystupovať aj ona a ona o tom ani nevedela. Potom, že povedal, že nemohla z nejakého dôvodu prísť a vystupoval on.

@petronelag KKT sa nezaprie.

muzula
Dnes o 13:33

Väčšieho slizoša ako jakubec ťažko nájsť.

anonym_f0941a
Dnes o 13:34
@anonym_eb939e

@anonym_eb939e toto ma tiež napadlo po prvej vete! Martin, si to ty?!? 🫣

billy_jean
Dnes o 15:02

Jakubec v roku 2001 zmaturoval na hotelovej akadémii. Na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave získal tituly Mgr. a PhDr. v odbore masmediálna komunikácia v rokoch 2008, resp. 2010. Následne získal titul PhD. v odbore masmediálne štúdiá na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. Nie je ani právnik, ani psychológ.

anonym_0f8efe
Dnes o 16:01

Nemyslím si, že na hudbu takéhoto štýlu chodia len dôchodcovia, u nás keď bola vystupovať Vlasta Mudríková, hrnuli sa tam aj štyridsiatnici, údajne tam bol nátresk.

anonym_bc3aa7
Dnes o 16:11

Dzizs a co my s tym? Moja mama pocuva Mireille Mathieu, Demis Russos, otec André Rieu.

rozculena
Dnes o 16:13
sticker
michaela329
Dnes o 16:18

Seniori okolo mňa počúvajú klasický rock a máme aj metalistov 😃 Keby im niekto pustil Šláger, tak by pravdepodobne ochoreli práve z neho