icon

Naučili sa vaši rodičia používať internetbanking?

Dnes o 13:53

Ahojte. Moji rodičia (60+) stále riešia platby osobne v banke alebo na pošte. Internetbankingu sa skôr boja, hlavne aby niečo zle nestlačili alebo nenaleteli na podvod.
Premýšľam, či ich má zmysel do toho postupne zaučiť, alebo ich radšej nechať pri tom, na čo sú zvyknutí. Naučili sa to vaši rodičia vo vyššom veku bez problémov?

Strana
z2
anonym_d7a401
•
Dnes o 13:57

Som 60+ a internet banking je pre mňa veľká pomoc.Jeho pomocou riešim trvalé aj jednorazové príkazy a potom ešte aj ušetrím na poštovnom

patrike
•
Dnes o 14:01

Ovladam to za nich, mam vsetky pristupy a hesla a apka je v mojom mobile.

zuzidr
•
Dnes o 14:02

mamina má 68 a má IB, všetko si to ovláda sama, príkazy, platby a pod

crazy_cat_lady
•
Dnes o 14:02

Ano, naucili, k si nie su niecim isti, vzdy sa radsej opytaju

simsalabim
•
Dnes o 14:05

Otec ma 90 a ano, pouziva aj appku v mobile. Nerobi to rad, stresuje ho aj vyber z bankomatu, ale vie zaplatit cez QR kod aj si sam nakupit v Temu - vygeneruje si jednorazovu kartu 😂 aj vybrat balik z boxu.

anonym_4add91
•
Dnes o 14:05

Mamina má čerstvo 60, prístupy mám ja, ovládam ho za ňu.

anonym_5a9e07
•
Dnes o 14:06

@anonym_autor cakal som, ze su 80+... 60+ su asi stale zamestnani, do dochodku daleko, priam by som povedal, ze "nemaju narok" byt v tomto pozadu... S naletenim na podvody s tym nic nema... peniaze v igelitke mozu vyhodit z okna aj tak...
Treba sa im povenovat a zaucit ich...
Ked pojdeme do detailov, tak nemusia chodit nic rucne platit na postu, na vsetko su trvale prikazy a inkasa... Ak sa nahodou nieco vyskytne, tak to su asi jednorazove zalezitosti (sam si nepamatam, ze som musel nieco platit mimo... ak teda neratam kolegom za obed)...

simsalabim
•
Dnes o 14:07
@anonym_4add91

Mamina má čerstvo 60, prístupy mám ja, ovládam ho za ňu.

@anonym_4add91 fuha, ja mam 56 a naozaj si neviem predstavit, ze by to za mna robili deti... neviem si predstavit, ze prakticky rovesnicka sa nenauci aspon taky zaklad.

anonym_d39027
•
Dnes o 14:14

60 + je ešte vek Ok.
Môj otec mal 81r keď sa prihlásil na kurz počítača. kurz robila okresná knižnica - chodil tam niekoľko týždňov. Po kurze si kúpil notebook. Čítal noviny, objednával rôzne veci pre seba a moju mamu. po čase sa naučil aj internetbanking.

katica06
•
Dnes o 14:14
@simsalabim

@anonym_4add91 fuha, ja mam 56 a naozaj si neviem predstavit, ze by to za mna robili deti... neviem si predstavit, ze prakticky rovesnicka sa nenauci aspon taky zaklad.

@simsalabim za mňa tiež divné, mama ma skoro 70 a nemá problém používat IB

anonym_e44c3c
•
Dnes o 14:16

mama 77, neovlada stale ani klasicky telefon (nie smartfon), ani ovladac na telke.
IB mam ja a spravujem jej platby ja

euka210
•
Dnes o 14:17

@anonym_autor moja mama 74r a svokra 68r IB nepouzivaju. Naposledy svokre moj manzel nieco riesil na Ib. Dochodok im chodi na ucet, 1xmesiac vyberie peniaze a to jej staci.
Obe maju tlacitkove mobily, ziadne appky nic nemaju, nic cez net nekupuju. Svokra nevie robit ani s pc, nema o to zaujem, moja mama ma pc a zaklady vie...hlavne citat hlupe clanky a posielat mi nevyziadane rady.

jogy1984
•
Dnes o 14:21

@anonym_autor myslím že by im to banke pracovníčka vysvetlila lepšie ako vy . Dokonca by im vedela odpovedať na otázky alebo dať rady ako si dať pozor na podvodníkov

minenkaa
•
Dnes o 14:26

Ano ovládajú uplne normálne

anonym_a2b1ee
•
Dnes o 14:35

nie - nepouziva.. nechce.. vraj sa radsej prejde ,, nema ani direct debit nastaveny aj ked sme ju prehovarali ..ak treba daco objednat robime to za nu

biba_18
•
Dnes o 14:40

mame 80+ ib spravujem ja. ona využíva iba kartu…

anonym_e5bec5
•
Dnes o 14:54
@anonym_a2b1ee

nie - nepouziva.. nechce.. vraj sa radsej prejde ,, nema ani direct debit nastaveny aj ked sme ju prehovarali ..ak treba daco objednat robime to za nu

@anonym_a2b1ee
Ja som onkologický pacient po sedemdesiatke a chodím o dvoch paliciach, takže naozaj nejde len o „lenivosť“ používať internet banking. 😄 Skôr nechápem, prečo si niektorí rodičia robia z dospelých detí osobný doprovod na každú maličkosť. Vidím to v nemocnici – človek by pomaly nadobudol dojem, že po sedemdesiatke sa automaticky vypína internet banking, Uber aj schopnosť vybaviť si vlastné veci. 😂
Ja internet banking používam a keď potrebujem, zavolám si Uber. Deti mám na radosť, nie ako osobnú taxislužbu, asistenciu a doprovod na každý krok.

anonym_a2b1ee
•
Dnes o 14:58
@anonym_e5bec5

@anonym_a2b1ee
Ja som onkologický pacient po sedemdesiatke a chodím o dvoch paliciach, takže naozaj nejde len o „lenivosť“ používať internet banking. 😄 Skôr nechápem, prečo si niektorí rodičia robia z dospelých detí osobný doprovod na každú maličkosť. Vidím to v nemocnici – človek by pomaly nadobudol dojem, že po sedemdesiatke sa automaticky vypína internet banking, Uber aj schopnosť vybaviť si vlastné veci. 😂
Ja internet banking používam a keď potrebujem, zavolám si Uber. Deti mám na radosť, nie ako osobnú taxislužbu, asistenciu a doprovod na každý krok.

@anonym_e5bec5 a preco to adresujes mne? moja mama sa rozhodla nepouzivat internet banking-je to jej rozhodnutie- vzdy si vsetko vybavi sama..len online nakup alebo ak ma s niecom online problem sme tu pre nu- s radostou - nerobi z nas doprovod a ani nic podobne.. mojej mame vzdy pomozem s radostou .. mat ineternet banking nieje povinnost rovnako ao celkovo zit online- pohodlne ale nie nutne

anonym_144f59
•
Dnes o 15:01

Otec áno svokra nie ale ani nemala snahu. Otcovi som nastavila trvale príkazy, ukázala ako sa robia platby a ostatné ma zakázané 😂

anonym_457ae2
•
Dnes o 15:06

@anonym_autor samozrejme, 60tnici su mladi ludia. Ale teda vedeli to uz dlhsie, neucili sa v 60tke.

anonym_75f44c
•
Dnes o 15:23

@anonym_autor IB predsa nie je odvčera.Naučila som sa pred 20 rokmi ako 40ročná

anonym_9f7811
•
Dnes o 16:01

Otec 75 r. ovlada, mama 73 r. neovlada.
Podla mna by toto deti nemali rodicom ulahcovat, mali by byt seniori v tomto sebestacni.

@anonym_autor 60 rocni rodicia toto maju ovladat, ved to su pracujuci ludia, internet banking je tu uz predsa dost dlho, preco sa to nenaucili pred 15-20 rokmi?

parvinka0001
•
Dnes o 16:04

Čo treba im vyplatim ja . Niečo majú už nastavené na trvalý a inak len pozerajú platby .inak sami nič nerobia . 60 a 61 ročný . Nepotrebovali donedávna vôbec banking

anonym_13e4b5
•
Dnes o 16:15

Ahoj, je to veľmi individuálne. Netreba tlačiť na pílu, skôr ukázať výhody IB a pomôcť s používaním. Napr.zadať platbu a senior (u nás 70+) si zadá svoj pin. Je to obrovská pomoc...

anonym_a8690d
•
Dnes o 16:22

Ja by som sa opytala,ci sa nechcu naucit,ak nie nechala by som to tak,vela dochodcov sa aspon prejdu,tam stretnu toho,tam toho a mozu sa aj vyvetrat,porozpravat a zaplatit co treba.Inac by sedeli len doma medzi 4stenami.

felycity
•
Dnes o 16:35

Moji maju 80+, ovladaju ib, maju FB a aj instagram🙈, za mna 60+ su este "mladi" a mali by udrziavat krok v tomto smere( nie je nutne vo vsetkom) , ale tak to ich to len bude obmedzovat , okrem toho nezaskodi trenovat tieto zrucnosti.

anonym_aa04aa
•
Dnes o 17:33

Mama ako byvala IT-ckarka to zvlada uplne v pohode odkedy ma internetbanking teda snad aj 20 rokov, otec ma na to mamu a za svokru to riesime my. Vsetci su +/-sedemdesiatnici

catherin4
•
Dnes o 17:39

Moji rodicia 70+ pouzivaju IB bez problemov

basska_b
•
Dnes o 17:44

Moj 90rocny dedko si na tom fiči. Len na appku v mobile uz nema cit v prstoch

anonym_c1c296
•
Dnes o 17:50

@anonym_autor klobúk dole starším ktorý to ovládaju 🙂 moja mamina oto akosi nemá zaujem...ked nieco potrebuje da hotovost a ja to uhradím

Strana
z2