icon

Naučili sa vaši rodičia používať internetbanking?

Dnes o 13:53

Ahojte. Moji rodičia (60+) stále riešia platby osobne v banke alebo na pošte. Internetbankingu sa skôr boja, hlavne aby niečo zle nestlačili alebo nenaleteli na podvod.
Premýšľam, či ich má zmysel do toho postupne zaučiť, alebo ich radšej nechať pri tom, na čo sú zvyknutí. Naučili sa to vaši rodičia vo vyššom veku bez problémov?

Strana
z2
anonym_25ba45
•
Dnes o 17:50

Mama ano. Otec nie. Ale on to ani nepotrebuje. Vsetko riesi mama 😂 maju jeden spoločny učet. Obaja na dochodku.

anonym_e24737
•
Dnes o 18:00

Moji rodičia sú v tomto absolútne samostatní. Mamina ma 58 a ocino 61. Ale je to tým, že obaja aktívne s PC robili roky v práci. Svokrovci sú absolútne nesamostatni, všetky úkony na PC im robí manžel - číta emaily, realizuje platby, aktivuje kupóny v obchodoch na vernostných kartách. Úprimne, niekedy ma to naštve - hlavne, keď o 10 večer riešia, aké kupónu majú v Kauflande a ktoré kupóny aktivovať . 🤣 Keď som sa slušne ozvala a poprosila, že či by mohli volať cez deň, tak som bola za neochotnú kravu 🤪

anonym_e5bec5
•
Dnes o 18:19

@anonym_autor
Veľa sa tu stále snaží ospravedlňovať dôchodcov, akoby po šesťdesiatke človeku automaticky vymazalo mozog. Podľa mňa sú mnohí jednoducho pohodlní a ich deti ich v tom ešte podporujú, namiesto toho, aby ich naučili používať internet banking. Ten je na Slovensku od roku 1998, Tatra banka bola dokonca prvá. A dnešní dôchodcovia vtedy väčšinou nemali ani 40 rokov. Tak čo, dovtedy žili v kanáli a zrazu sa po šesťdesiatke rozhodli, že technológie sú pre nich nepochopiteľné? 😄

alzbeta1957
•
Dnes o 18:19

@anonym_autor ja mám 68 rokov a ovládam . Možno ste ani na svete nebola, keď ja som mala na kancelárskom stole počítač ktorý zabral veľkosťou polku stola. Takže kto chce, tak to ovláda .

anonym_030774
•
Dnes o 18:23

Ja 72 s mm IB ovladame, ja som pracovala s pocitacmi od kedy prisli, este na dierne stitky. Mame vacsinu soc sieti a sme na nich aktivni. Vela veci kupujeme online, ja mam aj elektronicky podpis. Snazime sa neustrnut.

anonym_82c30a
•
Dnes o 18:40
@katica06

@simsalabim za mňa tiež divné, mama ma skoro 70 a nemá problém používat IB

@katica06 Presne..neviem si predstaviť, že by nám dospelé deti v podstate spravovali financie ako nesvojpravnym. Ja som 70+, manžel 80+, všetko riešime sami. Ale mám sestru, brata, švagrinú...+- v našom veku a všetko im riešia ich deti, tak čo sa čudujem..

anonym_e5bec5
•
Dnes o 18:55
@anonym_82c30a

@katica06 Presne..neviem si predstaviť, že by nám dospelé deti v podstate spravovali financie ako nesvojpravnym. Ja som 70+, manžel 80+, všetko riešime sami. Ale mám sestru, brata, švagrinú...+- v našom veku a všetko im riešia ich deti, tak čo sa čudujem..

@anonym_82c30a
Dnes som bol s vnučkou v Austrálii na Messengeri a WhatsAppe, zagratuloval som jej k narodeninám a včera som jej cez Wise poslal pár eur na sporenie. A to mám cez 70. Takže úprimne nerozumiem týmto chudákom dôchodcom, ktorí vraj nezvládajú internet banking a musia kvôli každej platbe ist do banky. Veď tlačidlové telefóny sme nechali v minulom storočí.

anonym_7f9c17
•
Dnes o 19:43

Moja švagriná 46 ročná sa to nechce naučiť,ani listok na vlak si nevie kúpiť, stále platí šeky poštou tak neje divné že 60+ IB nevyužívajú..

michaela329
•
Dnes o 19:46

@anonym_autor áno, aj moji (50+ vtedy) a aj svokrovci (65+ vtedy).

anonym_9f7811
•
Dnes o 20:17
@anonym_a8690d

Ja by som sa opytala,ci sa nechcu naucit,ak nie nechala by som to tak,vela dochodcov sa aspon prejdu,tam stretnu toho,tam toho a mozu sa aj vyvetrat,porozpravat a zaplatit co treba.Inac by sedeli len doma medzi 4stenami.

@anonym_a8690d uvedomujes si, ze vek 60+ este nemusia byt dochodci?

anonym74
•
Dnes o 20:58

Moj dedo ma 85, banking, emaily, vsetko v pohode a este si aj kazdy drn pise s chat gpt, myslim ze vela starsich ludi je len pohodlnych a deti z nich robia neschopakov, 60 rocni mali pred 20 rokmi kedy banking zacinal cca 40 rokov, kde boli doteraz

Strana
z2