icon

Dá sa zvládnuť rekonštrukcia kúpeľne mužom - amatérom?

23. feb 2026

Ahojte, potrebujem sa poradit ohladom rekonstrukcie kupelne. Mame byt v povodnom stave a konecne sme naskrabali nejake peniaze (cca 4500 eur), ze vyhodime to stare umakartove jadro. Lenze moj muz si zmyslel, ze si to urobi vsetko sam s bratom, ze naco budeme platit firmu. On je sice sikovny, ale v zivote nerobil obklady ani vodu a ja sa hrozne bojim ze to dopadne katastrofou a budeme mesiac bez zachoda a sprchy. Ja chcem radsej zaplatit profikov co to urobia za tyzden, aj ked by sme si museli este tisicku pozicat alebo vybrat lacnejsie kachlicky. On o tom nechce ani pocut, ze su to vyhodene peniaze. Mate niektora skusenost ze si muz-amater robil jadro sam? Da sa to vobec zvladnut v nejakom normalnom case aby sme sa z toho nezblaznili ked mame doma male dieta?

Strana
z2
ankare
23. feb 2026

@anonym_autor radšej zaplatím viac, ale mám to urobené kvalitne a rýchlo.

anonym_660f92
23. feb 2026

Kupelnu aj kuchynu som si prerabal sam, v sprche mam hydroizolacny nater pod obkladom vcetne pasok v rohoch aj okolo zlabu, aj pod dlazbou, vysparovane vodoodpudivou sparovackou a v rohoch silikonom, nove odpady v spade podla normy, aj zmenu roztece baterii zo 100 na 150 som robil sam a zavity tesnil teflonovou nitou. Obklad som ukladal podla laserovej vodovahy a rezal som diamantovym kotucom s vodnym chladenim a diamantovym vykruzovakom. Na miesanie flexibilneho lepidla C2TE som pouzil nizkootackove miesadlo. V marci idem k susede, odlepil sa jej obklad, idem opravovat po profesionalnej firme. Ta jej kupelna vyzera ako by ju robili ucni prveho rocnika. Ani jedna spara nejde bez uskocenia a este aj zasuvku oblozili okolo plastovej krytky bez demontaze, teda do stvorca. Som amater, vsetko mam naucene z netu a kupil som si profesionalne naradie. Za cenu co by som platil firme mam vsetko naradie a este mi dost zostalo usetrene..

luccys
23. feb 2026
@anonym_660f92

Kupelnu aj kuchynu som si prerabal sam, v sprche mam hydroizolacny nater pod obkladom vcetne pasok v rohoch aj okolo zlabu, aj pod dlazbou, vysparovane vodoodpudivou sparovackou a v rohoch silikonom, nove odpady v spade podla normy, aj zmenu roztece baterii zo 100 na 150 som robil sam a zavity tesnil teflonovou nitou. Obklad som ukladal podla laserovej vodovahy a rezal som diamantovym kotucom s vodnym chladenim a diamantovym vykruzovakom. Na miesanie flexibilneho lepidla C2TE som pouzil nizkootackove miesadlo. V marci idem k susede, odlepil sa jej obklad, idem opravovat po profesionalnej firme. Ta jej kupelna vyzera ako by ju robili ucni prveho rocnika. Ani jedna spara nejde bez uskocenia a este aj zasuvku oblozili okolo plastovej krytky bez demontaze, teda do stvorca. Som amater, vsetko mam naucene z netu a kupil som si profesionalne naradie. Za cenu co by som platil firme mam vsetko naradie a este mi dost zostalo usetrene..

@anonym_660f92 Akurat ze to nie je pravidlo. Niekto to zvladne po par YT videach, a druhy nie. A dopredu to nevies.

misiak7777
23. feb 2026

@anonym_autor môj je vodár, a nonstop ho niekto volá na opravy, lebo domáci kutil si spravil vodu sám 😃😃 ale všetko odmieta, po takýchto domácich majstroch nechce nič prerábať 🤷

daaaaaska
23. feb 2026

@anonym_autor ak je šikovný ako píšeš tak by som ho nechala urobiť to hrubé,demoláciu,murárske práce prípravu na vodu a elektriku potom by som určite volala vodara a elektrikára a nenechala toto robiť muža amatéra . Krivá kachlička je detail osadiť vaňu a umývadlo hádam zvladne

anonym_0a9e11
23. feb 2026

ano da, odborne cinnosti ako vodu a elektrinu si date urobit a zvysok…. pozrite youtubove videa ako sa to robi. Staci odhodlanie. my sme tak dorabali skoro cely dom. Dali sme to svojpomocne.

anonym_0a396c
24. feb 2026

@anonym_autor zvládne, keď nie je úplne ľavý a všetko si nastuduje.Tipy nájde na modrej streche.

anonym_67abb6
26. feb 2026

Ahoj,my sme prerábali kúpeľňu+záchod je pravda,že vodu nám robili chlapi čo sa vyznajú ale obklady ,dlažbu ja a môj manžel a je to dobré i pekne zvládli sme to so všetkým aj rezanim a ešte aj strop sa znižoval, môj manžel to nikdy nerobil pozrel si videá a pustil sa do toho a poviem ti je to omnoho lepšie než to čo nám mal robiť akože majster.

anonym_e8f874
26. feb 2026

@anonym_autor Jasné, kúpeľnu a aj všetko v byte robil manžel už pred niekoľkými rokmi. Obidva byty rekonštruoval. Nikdy by sme na toto firmu nevolali. Osadenie sanity, stierky, obklady, dlažba, dlážka, zníženie stropu sadrokartónom, všetko sám a tip top.

explorer666
1. mar 2026

Ak sú fakt šikovní, nevidím v tom problém, zas to nie je ako stavať reaktor v Mochovciach.

Strana
z2