Drevodom verzus murovaný dom
Zdravím. Je tu niekto kto má postavený drevodom? Výhody/nevýhody? Čo vychytať a podobne?
A teda lepšie drevodom alebo klasika murovaný?
Bývame v podtatranskej oblasti.
Ďakujem
cenovo to vychadza takmer rovnako. ja som za murovany, ale poznam co maju drevodomy v podtatranskej oblasti. samozrejme ak nemyslis zrubovy dom.
napriklad praskne ti niekde vedenie vody.
pri murovanom najdes chybu takmer hned a opravis.
pri drevodome to bude velmi obtiezne nakolko sa pouzivaju folie a zamakat ti bude uplne inde ako je porucha.
cela stavba vzdy pracuje.
samozrejme drevodom ti postavia takmer ihned, ale murovany nie
cenovo to vychadza takmer rovnako. ja som za murovany, ale poznam co maju drevodomy v podtatranskej oblasti. samozrejme ak nemyslis zrubovy dom.
napriklad praskne ti niekde vedenie vody.
pri murovanom najdes chybu takmer hned a opravis.
pri drevodome to bude velmi obtiezne nakolko sa pouzivaju folie a zamakat ti bude uplne inde ako je porucha.
cela stavba vzdy pracuje.
samozrejme drevodom ti postavia takmer ihned, ale murovany nie
Výhodou murovaného domu je,že ho môžu užívať ešte naše deti po našej smrti a ďalej ho znova predať
Kdežto drevodom, odhaduje sa ,koľko rokov môže vydržať pokope,cca 70?neviem ,malo
@anonym_autor myslim, ze jedina vyhoda drevodomu je rychlost stavby...
@anonym_autor my mame drevodom maximalna spokojnost-neprehrieva sa, viac obytneho priestoru vdaka tenkym prieckam. Ale je velmi dolezite aby stavala kvalitna firma.
Co sa tyka vyhod, tak je to rychla stavba, nizsie naklady na vykurovanie, ticho v dome, mne osobne sa paci aj ta vona, ktoru stale citim aj po rokoch byvania 😇 Co sa tyka nevyhod, ja osobne ziadne konkretne nevidim, len treba dat pozor na kvalitnu montaz a izolaciu, lebo to je proste zaklad. Stavali sme s firmou Dom Snov a oni si daju zalezat, aj tie samotne panely su z kvalitneho materialu, cize toto je skutocne podstatne, aby bolo vsetko ok 🙏
@ratira Presne tak, aj konštrukcia je ľahšia, čiže je vhodné drevodom umiestniť aj do svahu. Ono sú už v dnešnej dobe veľmi vyrovnané obe stavby, skôr je to vec preferencie by som povedala + drevodom máš postavený rýchlejšie a môžeš sa skoro nasťahovať.
Výhodou murovaného domu je,že ho môžu užívať ešte naše deti po našej smrti a ďalej ho znova predať
Kdežto drevodom, odhaduje sa ,koľko rokov môže vydržať pokope,cca 70?neviem ,malo
@anonym_229d25 ja to vseto viem a ja mam murovany.

Ja teda neviem co koho vedie dat si postavit drevodom…. Nikdy sa to nevyrovna klasickemu murovanemu domu… moj nazor…