icon

Je reálne postaviť dom v Košiciach do 200 000 eur?

alfie33
3. okt 2025

Dobrý deň chcem sa opýtať na názor, myslíte si že je reálne postaviť pri aktuálnych cenách dom v Košiciach (svojpomocne + firma a pozemok máme) do 200 000 max so všetkým komplet, aby sa tam aj dalo nejako bývať? Viac ako 100 - 150m2 ? ) Vďaka.

michaela789
3. okt 2025

@alfie33 tak to závisí od vašich nárokov na materiály, zariadenie, úpravu pozemku, atď... Ale neviem... 200 mi príde už na dnešnú dobu málo, keď vezmem do úvahy aj tú vrchnú metráž. Ale snáď sa vyjadrí niekto skúsenejší, samu by ma to zaujimalo.

anonym_c5e50b
3. okt 2025

@alfie33 definuj "nejako byvat"... lebo na nejake byvanie ti staci nejako sprevadzkovat wc a kupelnu a kuchynu + kotol.. 1 izbu na spanie... Staci to?
Ale teda ak mas nejaky rozpocet na hrubu stavbu od firmy, tak si vnutorne dokoncenie prerataj (pocet lamp, pocet zastrciek, pocet m2 dlazby / podlahy, malovanie, sprchovy kut / vana, baterie...
Lebo napriklad m2 dlazby a obkladu mozes mat za 30eur /m2, 50eur/m2, 90eur/m2... Bateriu mozes mat za 30 eur z Bauhausu a za 250 eur (az nekonecno) za lepsiu a lepsiu...

michaela789
3. okt 2025
@anonym_c5e50b

@alfie33 definuj "nejako byvat"... lebo na nejake byvanie ti staci nejako sprevadzkovat wc a kupelnu a kuchynu + kotol.. 1 izbu na spanie... Staci to?
Ale teda ak mas nejaky rozpocet na hrubu stavbu od firmy, tak si vnutorne dokoncenie prerataj (pocet lamp, pocet zastrciek, pocet m2 dlazby / podlahy, malovanie, sprchovy kut / vana, baterie...
Lebo napriklad m2 dlazby a obkladu mozes mat za 30eur /m2, 50eur/m2, 90eur/m2... Bateriu mozes mat za 30 eur z Bauhausu a za 250 eur (az nekonecno) za lepsiu a lepsiu...

@anonym_c5e50b presne toto som mala na mysli. Už len tie podlahy sú obrovská premenená. Nábytok - vstavaný alebo z drevotrieska z OBI?... To sa podľa mňa nedá takto zovšeobecniť...

anonym_294c7f
3. okt 2025

Ja neviem, ale mne sa zda 200.000 EUR, ak pozemok uz mate, dostatocna suma na riadny rodinny dom aj so zariadenim. Ale teda skusila som sa na to pozriet tu:
https://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rod...
Ceny by mali byt asi aktualne, kedze je to novinka. Mas tam cenu materialu, kolko to stoji na kluc ci svojpomocne.
V case, ked sme my stavali, mali sme projekt od nich a cenovo sme sa v pohode vosli do ich odhadov.

aneetra
3. okt 2025

Urcite sa da. Zalezi vsak ake mate poziadavky a ako presne si dom predstavuje. Ale nie je to nic nesplnitelne.

sweet20
3. okt 2025

@alfie33 za 200 000 viem kupit tak byt ale ako uz bolo povedane, zalezi od vas.. na nase naroky je to malo aj ked by sme mali pozemok

janinah
3. okt 2025

Rozmyslela by som si stavbu domu ak tam maš dať všetko najlacnejšie čo najdeš na trhu,od materialov po zariadenie.Staviame dom dcere a 200 tis.nestači ani nahodou a to pozemok sme mali zdedeny a sme 15 km od KE.

chrobak7
3. okt 2025

@alfie33 Tak to skôr menej, ako 100-150 m2. Za tie peniaze do obytného štandardu postavíš tak dom s úžitkovou plochou cca 100 m2.

Ale dopredu nikdy nevieš, koľko to bude stáť. Taký presný rozpočet na dom sa nedá urobiť. Rátaj s tým, že minieš všetky svoje peniaze, použiješ celú hypotéku, požičiaš si od známych a stále ti nebude dosť na dokončenie.

autumn1
3. okt 2025

Dat sa da. Najma ak mate znamych robotnikov, elektrikara atd. Ale kvalita byvania a materialov je uz vec ina. A co znamena nejako byvat? 5clenna rodina bude na nejake byvanie potrebovat nieco ine ako 3clenna. Pre mna by to bol nedostatocny rozpocet, neviem si predstavit kupu kvalitnych materialov za tak nizku cenu.

anonym_c5e50b
3. okt 2025

@alfie33 a este by som chcel dodat, ze ak to postavite a teda hlavne "vnutro" spravite z najlacnejsich materialov, tak sa po par rokoch zblaznite. Lebo ked sa vsetko rychlo opotrebi a pokazi (kachlicky / dlazba popraska, nebude dobre fungovat sprchovy kut, baterie a pod)... ale uz budete zabyvani, tak to bude o hubu... Dom aj tak vyzaduje relativne viac prace (viac veci sa moze pokazit, lebo je vacsi ako byt a ziaden spravca to za teba nevyriesi)... tak preto by som isiel skor do kvalitnych (nepisem luxusnych, ale kvalitnych) veci hned od zaciatku, aby to vydrzalo co najdlhsie

anonym_98257a
3. okt 2025

Jednoduchý bungalov, bez pivnice, bez zbytočných architektonických prvkov by mohol vyjsť. Ak si jednoduché murárske a dokončovacie práce budete robiť sami.

anonym_67b7c4
3. okt 2025

@alfie33 ked mas fakt te dobrych kamosov stavbarov a sikovneho muza ze robite spolu na tom . Svagrovi rodicia postavili takto svojpomocne v cistom 110.000€ so vsetkym . Pozemok maly zdedeny.

anonym_d30b8a
3. okt 2025

Ja stavat dnes, davam podlahy, dvere, obklady, co najlacnejsie. Kupelne obkladam len minimum, dam vodeodolne natery. Dnes sa vyvijaju nove vzory vsetkeho sialenym tempom a ja stare obkukane veci nemam rada. Ked dam kvalitne, bude to aj drahe a budem to musiet mat " cely zivot". A to nechcem. Chcem.menit, mat po cca 10 rokoch novu inu podlahu, farbu stien v kupelni, ine dvere, ine dvierka na kuchynskej linke. Mury, stresnu krytinu, drevo na krov, to samozrejme kvalitne. Ale vymenitelne veci lacnejsie.

janinah
3. okt 2025
@autumn1

Dat sa da. Najma ak mate znamych robotnikov, elektrikara atd. Ale kvalita byvania a materialov je uz vec ina. A co znamena nejako byvat? 5clenna rodina bude na nejake byvanie potrebovat nieco ine ako 3clenna. Pre mna by to bol nedostatocny rozpocet, neviem si predstavit kupu kvalitnych materialov za tak nizku cenu.

@autumn1 znami robotnici nerobia lacnejšie a už vôbec nie vyrazne lacnejsie ani zadarmo

autumn1
3. okt 2025
@janinah

@autumn1 znami robotnici nerobia lacnejšie a už vôbec nie vyrazne lacnejsie ani zadarmo

@janinah sú známi a známi. V rodine tak postavili dom a bolo to výrazne lacnejšie. Ale nebolo to cez firmu, bolo to vyslovene svojpomocne a potom, že sa spojili na takú víkendovú brigádu na prilepšenie.

deti95060810
3. okt 2025

otvor si hoc aký kataló domov na nete. napr. PRODOM. pri každom dome máš cenu materiálu a cenu ak dom spraví firma.
si myslím že 200 t. by bolo aj ok.
https://www.prodom.sk/projekty/moderne-murovane...

betulinka1
3. okt 2025

@alfie33 podla mna do 200tis, ak sa tyka iba domu postavíš. Skus si najst nejake stavebniny a pripadne si este vyjednať zlavu alebo pri mensich sa da aj na ruku. Tam vies dost usetrit. Dalsia moznost je skusit sa dohodnut s firmou co vam to bude stavat, co sa sa bez DPH. Proste kade tade kukaj co je aj v akciách a nakupuj. Porovnávaj a sleduj ceny. Je to pracne ale ked sa s tym vyhráš, tak vies usetrit.

alenamihal
3. okt 2025

Da sa ...sused 120m2 robila mu oravska firma a cena bola do 160 000tis... a vnutri za 40 000 tiez sa da ..jasne zalezi ake materialy ,odkial atd ...my napr.berieme vela veci z Polska a kvalitne veci..Siko ma kvalitne veci...

chrobak7
3. okt 2025
@alenamihal

Da sa ...sused 120m2 robila mu oravska firma a cena bola do 160 000tis... a vnutri za 40 000 tiez sa da ..jasne zalezi ake materialy ,odkial atd ...my napr.berieme vela veci z Polska a kvalitne veci..Siko ma kvalitne veci...

@alenamihal A v ktorom roku to bolo? Lebo tento rok sú ceny stavebnín už o cca 10% vyššie, ako minulý a len pánboh vie, ako pôjdu hore budúci rok, keď a DPH pôjde hore. Takže keby sused začínal dnes stavať, tak 200 tisíc mu už nebude stačiť.

alenamihal
4. okt 2025
@chrobak7

@alenamihal A v ktorom roku to bolo? Lebo tento rok sú ceny stavebnín už o cca 10% vyššie, ako minulý a len pánboh vie, ako pôjdu hore budúci rok, keď a DPH pôjde hore. Takže keby sused začínal dnes stavať, tak 200 tisíc mu už nebude stačiť.

@chrobak7 tento rok koncom zimy mu zacali a uz tam byva... buduci rok bude pre svk vo vsetko otazke ako dopadne, nie len v stavebnictve..vo vsetkom to bude skor hroza ako nadej...

chrobak7
4. okt 2025
@alenamihal

@chrobak7 tento rok koncom zimy mu zacali a uz tam byva... buduci rok bude pre svk vo vsetko otazke ako dopadne, nie len v stavebnictve..vo vsetkom to bude skor hroza ako nadej...

@alenamihal To akože za 6 mesiacov mu postavili na zelenej lúke dom do dokončeného obývateľného stavu? To čo je za dom?

anonym_8cae23
4. okt 2025
@janinah

Rozmyslela by som si stavbu domu ak tam maš dať všetko najlacnejšie čo najdeš na trhu,od materialov po zariadenie.Staviame dom dcere a 200 tis.nestači ani nahodou a to pozemok sme mali zdedeny a sme 15 km od KE.

@janinah to čo staviate za dom, že 200.000 nestačí?

anonym_2f394b
4. okt 2025

Jedine bungalov max 110 m2

janinah
4. okt 2025
@anonym_8cae23

@janinah to čo staviate za dom, že 200.000 nestačí?

@anonym_8cae23 kvalitny,nie najkvalitnejsi,ale v slusnej kvalite..asi mas slabe info o cenach

anonym_ebdee5
4. okt 2025

Tých 100m2 áno, 150m2 už nie.

strongi
4. okt 2025

Pozemok sme kúpili v lacných časoch a teraz staviame. Máme strechu, okná, elektriku, vodu, podlahovku za 110 t.zateplenie, fukana izolácia a tepelko bude za 30 t. sadrokartón 2t. robíme po známych a môžme dávať omietky, podlahy a zariadiť. Za dvesto v pohode.

alenamihal
6. okt 2025
@chrobak7

@alenamihal To akože za 6 mesiacov mu postavili na zelenej lúke dom do dokončeného obývateľného stavu? To čo je za dom?

@chrobak7 veru tak rychlo...majitel ich nahanal,lebo sa potreboval nastahovat co najrychlejsie...maly dom 120m2 ...tiez somn cumela ako rychlo mu to postavili...hruba stavba mesiac roboty hahaha...ale robotnikov tu nabehlo ako mravcov hahaha

janikm
11. okt 2025

My staviame od marca tohto roku v KE, zavisi od toho kolko svojpomoci do toho date, my mame firmu ktora nam postavi do fazy holodomu, nemame nic prehnane, stredne velky bungalov v jednoduchom tvare a ltt za tuto sumu postavime. Este v tom nie su kupelne, kuchyna, a celkovo vnutro tam ratam tych 40-50tisic urcite...