Je reálne postaviť kvalitnú novostavbu do 150 tisíc eur?
Ahojte, je podľa vás reálne v dnešnej dobe postaviť kvalitnú novostavbu do 150 tisíc eur ? Povedzme 90-100m švorcovych.
Modra strecha,je forum o stavani,prerabani,kupovani a chlapi poradia viac.
Skus sa tam opytat.
Ťažko, možno tvrdá svojpomoc.
Ja si myslim, ze ano ale len cisto dom. Ppchybujem,ze by vyslo aj na plot,dlazbu,branu,... Drzim palce. Ale aj keby do 200 tisic, stale je to ok .. pozeram casto reality, nove domy aj s pozemkami u nas predavaju po cca 300 tisic a aj so ziskom samozrejme.. takze sa to musi dat.
@anonym_autor pozri si katalogove projekty r.domov,napr.
https://www.eurolineslovakia.sk/sk
Pri kazdom projekte,je cenova kalkulacia mat.a rozpocet, pri stavbe na kluc a svojpomocne.
Nepistaviš.
Jasne ze je, len treba by sikovny, zohnat material bez DPH a nebat sa, v mojej rodine sa takto staval rodinny dom od zakladu 4 roky, okrem betonovania zakladu domu a strechy si spravili vsetko sami, kurenie, okna, fotovoltaiku, dlazbu, kupelnu, teraz dokoncuju obvodovy ochranny mur voci svahu, fimy su dnes na Slovensku mega predrazene lebo kazdy majitel musi mat BMW za 160 000€ a preto v skoro kazdej najdes romaka, dokonca samotna firma ti material na stavbu ukradne.
@anonym_c4f07c hmmm, každý majiteľ stavebnej firmy musí mať BMW za 160000? No, idem sa opýtať môjho muža, kde je ten jeho bavorak 🤔. Ja mám 13 ročný sharan a on 10 ročnú dodávku 🤭.
@anonym_e160b4 s firmou kvalitne. 😀😝ma bavíš.
@anonym_8a41af su aj kvalitne firmy aj tir menej ako je to vo vsetkom, nekonkretizovala som ziadnu firmu a pokial muz ma obe ruky lave a/alebo nema mu kto pomoct alebo nema cas na stavbu tak inu moznost mat nebudu ak chcu dom
My mame napr,aj pilu aj stavebniny priamo v dedine,dobre nas tam poznaju tak aj zlavy daju.Zoberieme dodavku a ideme nakupovat,co nam treba.Je to velka vyhoda,ked toto vsetko mame priamo v dedine.
U nas tiez muzov kamarat zapojil motor na branu,kupovala som ale drahsi do tazsieho terennu,kedze brana je 4m dlha a jednokridlova.
Dalsi kamarat pozvaral celu branu,lamely sme zase kupovali od zivnostnika,dalsi kamarat pozvaral ale aj do steny zavrtal zabradlie do steny,davali sme drevo,dodnes nepochopim ako tam mohli vychovavat deti a mat len platnu balkonovu.
Muz zateplil,sietka lepidlo,ale uz na fasadu som oslovila chalanov,nie ich sefa ale priamo chalanov,mali to ako fusku za pol dna natiahnuta fasada.
Zamkovu nam doviezli a muz podla mojho zelania ako ukladat,vzor ukladal po nocnych 4dni.
Predtym ale 10 tatroviek zeminy nam vykopal sused bagrom,aj doviezol makadam,strk.
Dalsia firma nam doviezla betonove dielce na plot,muz a deti,a kamosi deti pomahali ukladat dielce.Vzdy firmi muza pochvalili,ale tiez to robil dlhe roky,zivil nas tym.No ked sme kupili dom,sekol s tym aby mal cas na dom,aj na nas.
Dalsia firma na fotovoltiku,dalsia na tepelne cerpadlo.Naozaj toto su odborne prace,kde by muz nikdy neriskoval.Vie na co si trufnut a na co nie,a to v dome neni stena,ktora by nepresla jeho rukami,jeho mozolmi.
tak toto keď sa Vám podarí klobuk dolu. my sme stavali v čase najväčšej korony a už vtedy sme výrazne previšli Vašu sumu. a to naozaj sme nekupovali najdrahšie veci.
Samozrejme, ze sa to da, teda montovany dom urcite. Aj Dom Snov stavaju montovane drevodomy, skusila by som ist touto cestou. Stoji to menej a mate postavene relativne rychlo. 🙏

@anonym_c4f07c za štyri roky by som sa na taky dom mohla vysrať. To sa akurát tak po styroch rokoch rozvedu.
@anonym_c51ed1 Ale maju "DOMČEK"😏😜