Oplatí sa rekonštrukcia 100-ročného domu pri Bratislave?
oplati sa rekonstrukcia 100r domu alebo je lepsie zburat?
ak reko - kolko take daco vyjde?
cca 90m2
cena je 160 000 satelit pri Ba
Zburaj, nebuď blba
@anonym_48d829 akoze vnutro je pekne urobene ale tak pred 30r asi...neviem v akom stave su rozvody a elekrika len co pisala realitacka ze komplet reko je nutna na fotke nie je vidno, ze je to zly stav
niekedy je lepšia rekonštrukcia. Zbúraš všetko okrem obvodových múrov.
Na to ti viem odpovedat, ked tam urobi obhliadky skuseny stavbar + elektrikar + kurenar + strechar ... urcite nekupuj macku vo vreci a reci realitacky maju nulovy hodnotu, ona chce predat, pravnu garanciu toho, co ti preda, nemas ziadnu.
@anonym_48d829 akoze vnutro je pekne urobene ale tak pred 30r asi...neviem v akom stave su rozvody a elekrika len co pisala realitacka ze komplet reko je nutna na fotke nie je vidno, ze je to zly stav
@anonym_autor Pekne urobene vnutro moze znamenat malovku a sadru, pod ktorou je plno tazkych zavad.
Zburat❤️
@anonym_autor tento?
https://www.zoznamrealit.sk/starsi-rodinny-dom-...
ak je to nieco ao na obrazku tak zburat .. ale ak je to pekny dom s historiou a ma staky styl rada -rekonstrukcia.. kazdopadne obe moznosti su drahe ..
@anonym_autor ak je to ten dom, co je dole link (alebo aj ked nie)... takze ty zaplatis 160 litrov za pozemok v BA (nie velky ak je to ten inzerat)... potom zaplatis strasne peniaze za zburanie ruiny a odvoz odpadu a potom zacnes stava novy dom...
Ak budes rekonstruovat, tak - opat - ak je to ten z inzeratu - tak 90m2 je naprd, to si kupte byt... Zaplatite majland a pocas rekonstrukcie zistite vsetky pasticky, ktore v dome su (vlhkost, krive podlahy, mury, zhnita strecha apod)... k tomu moze byt azbest a dalsie. A este cisto teoreticky ak to ma 100r, tak vela stastia s pamiatkarmi...
@anonym_autor tento?
https://www.zoznamrealit.sk/starsi-rodinny-dom-...
@tundra nie nie vobec
ak je to nieco ao na obrazku tak zburat .. ale ak je to pekny dom s historiou a ma staky styl rada -rekonstrukcia.. kazdopadne obe moznosti su drahe ..
@anonym_27593b ale kolko taka reko stoji - urcite elekrtina strecha mozno vodovod...
@anonym_27593b ale kolko taka reko stoji - urcite elekrtina strecha mozno vodovod...
@anonym_autor Reko stoji tolko, kolko ju majstri nacenia po obhliadke a ake materialy a rozsah prac zvolis. Davas nezmyselnu otazku.
@anonym_autor no záleží či tam už bola nejaká rekonštrukcia a záleží či si to viete spraviť aj sami alebo firma , lebo starší dom za takú cenu je dosť , my sme kúpili starší dom ale bol obývateľný a rekonštruovali sme si ho sami okrem strechy môj muž spravil všetko vnútri a rekonštrukcia nás vyšla do 30000 dom ma 100 m2
Aký veľký pozemok? Čo je okolo toho domu? Zrekonštruované domy, alebo zrúcaniny? Dojazd do ba?
Za 160tis moc pozemkov v dobrých satelitoch nekúpiš.
Zbúranie rátaj minimálne 20tis.
@anonym_autor aktuálne rekonstruujeme predvojnovy dom. Počas rekonštrukcie vyskočili problémy, s ktorými sa vôbec v projekte nepočítalo, a projekt pritom riešil známy architekt zaoberajúci sa starými domami. Aj tak boli prekvapenia. Práce navyše nás vyšli cca. +1/3 ceny rekonštrukcie. A museli sme sa vyrovnať s dispoziciou starého domu, všetko prispôsobovať, nikdy nebude napr. nízkoenergetický, aj s polohou na pozemku by sme hybali. Naša konkrétna skusenost - teraz by sme burali. A to obaja sme milovníci stariny.

Zburaj, nebuď blba