icon

Prerábame byt - boj s nedokončenými prácami a stresom

6. dec 2025

Asi sa len potrebujem vyrozprávať ... S mužom sme spolu 5 rokov, kúpili sme starší byt, ktorý sa rozhodol prerábať. Na prestavbach bytov robil pár rokov s otcom, tak sme sa dohodli, že ak on chce, môžme to tak spraviť, ja mu pomôžem čo budem vedieť a aspoň niečo ušetríme. Každý deň príde z práce medzi štvrtou a piatou, začína robiť okolo siedmej, končí o ôsmej, lebo už je veľa hodín a treba si oddýchnuť. Len pol hodiny hľadá nástroje ktoré len tak nechá kde mu príde, niečo poslúcha a zistí že sa mu nechce... Aby som sa dostala k problému, pred dvoma týždňami cez víkend vytrhal podlahu v obývačke s kuchyňou, minulý víkend bol so svokrou na nákupy a v nedeľu mu nebolo dobre. Po dvoch týždňoch sa v tej izbe zmenilo iba to, že niečo natiahol na strop aby bol rovnejší, každý deň po kúsku. Včera sa hral na Pc do druhej, lebo mal v práci zlý deň, a vstal asi pred pol hodinou s otázkou čo bude na raňajky. Dnes chce maľovať strop. V obchode si vyslovene vypýtal farbu, ktorá nie je krycia ale treba ju naniesť viackrát, lebo "tá je lepšia", čiže ja predpokladám že cez víkend nedá ani ten strop ... Kde sú ešte steny a celá podlaha v izbe ....aby som to zrhnula, už dva týždne mám rozbombardovanu kuchyňu s obývačkou, všade je prach a mám pocit že to nikdy neskončí ... ja už nevládzem, najradšej by som ho poslala niekam...

Strana
z2
biba_18
6. dec 2025

😏 ste to neodkomunikovali ako si to predstavuješ ty a ako on… neviem koho je to chyba - ale ak ti to vadí, tak mu to povedz - nie aby on si pohol a niečo urobil inak ako chce on - ale že ok, ak nie je ochotný či schopný, zaplatíte niekomu kto to urobí rýchlejšie…

pribinak
6. dec 2025

Dala by som mu limit, nech si zoberie v prqci volno a urobí to do konca týždňa, alwbo si nájdeš particku robosov a ti to urobia
Úprimne? Už dnes by som začala hľadať particku

autor
6. dec 2025
@biba_18

😏 ste to neodkomunikovali ako si to predstavuješ ty a ako on… neviem koho je to chyba - ale ak ti to vadí, tak mu to povedz - nie aby on si pohol a niečo urobil inak ako chce on - ale že ok, ak nie je ochotný či schopný, zaplatíte niekomu kto to urobí rýchlejšie…

@biba_18
Ale áno, odkomunkovali, naplánoval si to celé ... Ale, stále je unavený, mal ťažký deň, bolí ho ruka, chrbát, hlava ... a ja chápem, že robiť toto po práci nie je sranda, ani som nechcela aby to tak robil, ale nedal sa presvedčiť, že to chce spraviť čím skôr. V konečnom dôsledku ale len začal a nijak sa to nehýbe.
Začiatkom týždňa po tej nedeli čo mu nebolo dobre sme sa rozprávali, vravela som mu, že na to môžme zavolať firmu, ale na to je on strašne hrdý .. dôležité je aby mohol ostatným rozprávať ako opravil celý byt sám

anonym_13a141
6. dec 2025

@anonym_autor mňa by šlahlo. Ale vedela si, aký je, alebo si sa to dozvedela tento mesiac? Máte byt päť rokov a teraz vytrhal podlahu? Päť rokov robil hodinu denne? Alebo to dokončí do Vianoc, alebo ty ideš na Vianoce do hotela a on môže sviatkovať s tou vytrhanou podlahou.

mane01
6. dec 2025

@anonym_autor toto je total kamoskin ex! Pedant, všetko muselo byt tip top, len on to vedel správne, navyše sa ušetria prachy… ale never ending story! 15 rokov žili na stavenisku, potom sa s ním konečne rozviedla, ale teda toto nebola jeho jediná chyba, on mal aj iné divne zvyky. Ja byt tebou, dám mu ultimátum: byt prerobí firma a na to si vezmete úver, alebo sa byt predá a kúpi prerobený. Lebo v tomto budeš byvat možno na dôchodku.

anonym_13a141
6. dec 2025
@anonym_autor

@biba_18
Ale áno, odkomunkovali, naplánoval si to celé ... Ale, stále je unavený, mal ťažký deň, bolí ho ruka, chrbát, hlava ... a ja chápem, že robiť toto po práci nie je sranda, ani som nechcela aby to tak robil, ale nedal sa presvedčiť, že to chce spraviť čím skôr. V konečnom dôsledku ale len začal a nijak sa to nehýbe.
Začiatkom týždňa po tej nedeli čo mu nebolo dobre sme sa rozprávali, vravela som mu, že na to môžme zavolať firmu, ale na to je on strašne hrdý .. dôležité je aby mohol ostatným rozprávať ako opravil celý byt sám

@anonym_autor ale toto sa dá tolerovať dva týždne, mesiac, nie päť rokov, preboha!

autor
6. dec 2025
@pribinak

Dala by som mu limit, nech si zoberie v prqci volno a urobí to do konca týždňa, alwbo si nájdeš particku robosov a ti to urobia
Úprimne? Už dnes by som začala hľadať particku

@pribinak
Dovolenku mal naplánovanú, ale zrušili mu ju. Ak by som našla niekoho kto by to spravil, obávam sa že by sa ho to dotklo a neviem či by sme to ustáli, už teraz je to nie najlepšie

autor
6. dec 2025
@anonym_13a141

@anonym_autor mňa by šlahlo. Ale vedela si, aký je, alebo si sa to dozvedela tento mesiac? Máte byt päť rokov a teraz vytrhal podlahu? Päť rokov robil hodinu denne? Alebo to dokončí do Vianoc, alebo ty ideš na Vianoce do hotela a on môže sviatkovať s tou vytrhanou podlahou.

@anonym_13a141 práveže vždy mi prišiel veľmi šikovný, aj keď ma problém začať. Prerábať sme začali minulý mesiac, bez podlahy sme asi dva týždne. Stále sľubuje, že to bude hotové do vianoc, ale úprimne, silno pochybujem.

autor
6. dec 2025
@mane01

@anonym_autor toto je total kamoskin ex! Pedant, všetko muselo byt tip top, len on to vedel správne, navyše sa ušetria prachy… ale never ending story! 15 rokov žili na stavenisku, potom sa s ním konečne rozviedla, ale teda toto nebola jeho jediná chyba, on mal aj iné divne zvyky. Ja byt tebou, dám mu ultimátum: byt prerobí firma a na to si vezmete úver, alebo sa byt predá a kúpi prerobený. Lebo v tomto budeš byvat možno na dôchodku.

@mane01
Také tie pedantné sklony má aj on, keď sa mu nepáči jedna drobnosť, opravuje ju štyri dni ... Aj preto to tak trvá

autor
6. dec 2025
@anonym_13a141

@anonym_autor ale toto sa dá tolerovať dva týždne, mesiac, nie päť rokov, preboha!

@anonym_13a141
Celých päť rokov bolo pekných, vzťah sme mali (máme?) fakt dobrý, vie byť šikovný, ochotný ... problém je posledné týždne

pribinak
6. dec 2025
@anonym_autor

@pribinak
Dovolenku mal naplánovanú, ale zrušili mu ju. Ak by som našla niekoho kto by to spravil, obávam sa že by sa ho to dotklo a neviem či by sme to ustáli, už teraz je to nie najlepšie

@anonym_autor tak aspoň by si videla či to má zmysel byt s ním ďalej

anonym_1ec03d
6. dec 2025

Rozdiel je v tom, ze ked to prerabas druhym, mas nad sebou nejaky dozor. Ale doma je cas...a prepac, akoze mat rozbity byt a panko sa hra na PC? Si robi srandu...

anonym_a34aab
6. dec 2025

@anonym_autor tak v prvom rade nemá čo prerábať vo večerných hodinách a nedele. Na prerábajú treba vziať dovolenku a neotravovať susedom svojim hlukom vo večerných hodinách

janinah
6. dec 2025

Moj muž je 70tnik,ake on by nespal a skoro ani nejedol.kym by taku pracu nedokoncil.Ten tvoj je hednoducho lenivý.Ked to neurobi do vianoc,tak sviatkuj u svojich rodicov a nech robi co chce.Aj mu to kazdy den opakuj.

andrejka1974
6. dec 2025

@anonym_autor sú to len 2 týždne , však mu ty navrhni a robte spolu neboj všetko zvládnete len treba viacej času a trochu aj tvojej vôle ísť do toho s ním zobrať sama štetec a začať maľovať on sa pridá

13uzivatelka11
6. dec 2025
@andrejka1974

@anonym_autor sú to len 2 týždne , však mu ty navrhni a robte spolu neboj všetko zvládnete len treba viacej času a trochu aj tvojej vôle ísť do toho s ním zobrať sama štetec a začať maľovať on sa pridá

@andrejka1974 ale za tie dva týždne neurobil nič dokopy.. len vytrhol podlahu, ktorú nechal dva týždne tak bez povšimnutia a hral sa na počítači.

telefon00
6. dec 2025

Za ten čas, čo som na koníku, som si všimol, ako to tu chodí, čo sa týka názorov a rád. Väčšinou čítam rodinne problémy a podobne...
Ale beriem to, že toto je ženské fórum a snažím sa sem priniesť iný pohľad na dané problémy z chlapskej strany.
Milá autorka, keby sem prispel chlap s podobným problemom, tak gro príspevkov by bolo, aby ženu nechal tak a začal robiť robotu za ňu, keď sa mu nepáči, ako to robí či nerobí.
Za mňa je toto ten istý prípad a tak budem smerovať aj môj názor. Ak máš problém, čo si opísala, tak je riešenie také, že si vyhrnieš rukávy a pustíš sa do tej roboty ty. Tú robotu čo si spomenula robia aj ženy a nie je to nič náročné... je množstvo videii, ako si prerobis byt vlastnoručne. Nanášanie omietky na stenu nie je o nič náročnejšie, ako varenie či upratovanie, je to robota ako každá iná. Tak ako chlapi nevedia variť a naučia sa, ak chcú, tak sa vie žena naučiť aj omietku či podlahu položiť.

Žiadna zo žien mi na toto nemôže vytknúť nič, lebo toto by malo platiť aj opačne... žiaľ samé sa pasujete do tejto role, že chlap sa ma prispôsobiť tak dámy to platí aj pre Vás.

Ale môj osobný názor je, že chlap byal robiť chlapsky práce a žena zase ženské...a mali by si pomáhať, ale ak to tak nie je...tak platí to co som napísal hore

13uzivatelka11
6. dec 2025
@telefon00

Za ten čas, čo som na koníku, som si všimol, ako to tu chodí, čo sa týka názorov a rád. Väčšinou čítam rodinne problémy a podobne...
Ale beriem to, že toto je ženské fórum a snažím sa sem priniesť iný pohľad na dané problémy z chlapskej strany.
Milá autorka, keby sem prispel chlap s podobným problemom, tak gro príspevkov by bolo, aby ženu nechal tak a začal robiť robotu za ňu, keď sa mu nepáči, ako to robí či nerobí.
Za mňa je toto ten istý prípad a tak budem smerovať aj môj názor. Ak máš problém, čo si opísala, tak je riešenie také, že si vyhrnieš rukávy a pustíš sa do tej roboty ty. Tú robotu čo si spomenula robia aj ženy a nie je to nič náročné... je množstvo videii, ako si prerobis byt vlastnoručne. Nanášanie omietky na stenu nie je o nič náročnejšie, ako varenie či upratovanie, je to robota ako každá iná. Tak ako chlapi nevedia variť a naučia sa, ak chcú, tak sa vie žena naučiť aj omietku či podlahu položiť.

Žiadna zo žien mi na toto nemôže vytknúť nič, lebo toto by malo platiť aj opačne... žiaľ samé sa pasujete do tejto role, že chlap sa ma prispôsobiť tak dámy to platí aj pre Vás.

Ale môj osobný názor je, že chlap byal robiť chlapsky práce a žena zase ženské...a mali by si pomáhať, ale ak to tak nie je...tak platí to co som napísal hore

@telefon00 a prečo by to mala robiť ona, keď muž to navrhol že to urobí lebo s tým má skúsenosti? 🤦‍♀️ Kebyže je to na nej, zavolá firmu a majú to zachvilu urobené.. ona akože nechodí do práce a nie je z nej unavená a ešte sa po práci stará o domácnosť, takže teraz uprace, navarí, hodí do práčky a po tom má ísť ešte aj položiť novú podlahu? A panko už fakt nepohne ani prstom?

martinka17
6. dec 2025
@telefon00

@telefon00 veľmi dobre napísané. Miesto písania na koni už dávno mohla mať ten stop namaľovaný. Ťahať valček po strope nie je žiadna jadrová fyzika. Ak si správne namiešať farbu, bude dobre kryť a možno postaví jeden náter.👍

telefon00
6. dec 2025
@13uzivatelka11

@telefon00 a prečo by to mala robiť ona, keď muž to navrhol že to urobí lebo s tým má skúsenosti? 🤦‍♀️ Kebyže je to na nej, zavolá firmu a majú to zachvilu urobené.. ona akože nechodí do práce a nie je z nej unavená a ešte sa po práci stará o domácnosť, takže teraz uprace, navarí, hodí do práčky a po tom má ísť ešte aj položiť novú podlahu? A panko už fakt nepohne ani prstom?

@13uzivatelka11 nechcem to ďalej rozvíjať a nebudem na to ďalej reagovať, ak ma niekto spomenie neskôr. Je zbytočne mne adresovať a čo? A prečo? Lebo je lenivec?
Jasne som sa vyjadril a myslím, že som trafil klinček po hlave... treba si pomáhať a vedieť veci riešiť tak, že sa vyriešia aj inak, ako si autorka a vy predstavujete.

deti95060810
6. dec 2025

firmičku len tak rýchlo nezoženieš. pozor nato.
som si myslela že v tom byte nebývate. Takže vy bývate v tom byte a normálne fungujete? Ak áno tak to je na figu. alebo som niečo zle prečítala?

janinah
6. dec 2025
@telefon00

@telefon00 to akoze autorka mala maľovat popri varení obeda a prani muzovych gatí,kym sa milostpan hral s pc,nakupoval s matkou alebo " mu bolo zle"? A to som prvá v rade,co manzelovi pomaha aj pri chlapskych robotach,ale makame obaja ak treba.Vcera po odrobeni si 8 hod.na oper.sale som presla 80 km,aby som kupila nieco ku krbu,lebo ma o to poprosil.On nemoholvtedy, po svojej praci zakladal dvere na dome,co pomahame stavat dcere,mam 62,on 70.Takze ano,pomahat si treba bez ohladu na zensku ci muzsku robotu,ale nie na ukor toho,ktory lenivy nie je.Autorkin muz je,to bez debaty.

anonym_2b55e0
6. dec 2025

@anonym_autor ak mozes ist k rodicom, tak si pobal par veci a oznam mu, ze sa vratis ked to bude hotove

anonym_2a3fbc
6. dec 2025

@anonym_autor úprimne? Ako keby si písala o mojom partnerovi. My prerábame dom, tvrdil že to urobí do februára tohto roku, kúpili sme nabytok, spotrebiče ešte v decembri minulého roku, s tým že najneskôr február bývame. No od vtedy sa to vlecie, keď niečo začne robiť nejakú činnosť, trvá mu to an niekoľko týždňov, proste úplná katastrofa, svojpomocne s otcom prerába. Ja čo som mohla to som pomohla ale už nemôžem. Iba sa prizeram ako to nepribúda. Sľuby boli do februára, apríla, júla, neskôr že do Vianoc bývame, stále je to rozbordovane a vidina bývania nedohľadne. Prerábame komplet nova voda elektrika stierky, niekde bolo treba búrať atd, ani vo februári budúceho roka bývať nejdeme, kto vie či v apríli vôbec. Bývame u jeho rodičov takze z mojej strany žiadna vyhrá. Aby sme zaplatili firmu? Alebo 1-2 ľudí aby apson dačo pomohli? Ani počuť. Aby sme išli zatiaľ na pól roka do najmu? Ani počuť. To sú zbytočne vyhodené peniaze vraj. Ale nevie sa vžiť do mojej koze čo sa týka bývania. Ale bývať v rozborbardovanom byte tiež nič moc, prach a tak. U môjho priateľa je problém vstat skôr, kým sa rozhybe je aj 11 hodín, potom robí na dome do noci, nevyspi sa, unavený z roboty..

anonym_149ff2
6. dec 2025

Veď ho nechaj nech to robí svojím tempom 🤦

anonym_149ff2
6. dec 2025

A ten prach upratať môžeš či ani to nezvládnes? 🤷

andrejka1974
6. dec 2025
@13uzivatelka11

@andrejka1974 ale za tie dva týždne neurobil nič dokopy.. len vytrhol podlahu, ktorú nechal dva týždne tak bez povšimnutia a hral sa na počítači.

@13uzivatelka11 však potreboval relax vermi my keď sme začali prerábať tak nás to stalo veľa síl robili sme ja muž a tri staršie deti keď mali čas a makali sme s búracími prácami zbíjačka búranie kladivom a vermi narobili sme sa až až prvé štyri mesiace sme makali od štvrtka do nedele v kuse od rana do večera a raz za mesiac sme potrebovali pauzu aj my a to sme cez týždeň museli fungovať teraz muž prisťahoval ďalšiu miestnosť a vermi občas povie aj niekoľko víkendov za sebou že na dom nejde lebo nevládze tak ho nechaj prežijete

kiki68
6. dec 2025

Moj muz polozil podlahu za den, kancelarska mys…

13uzivatelka11
6. dec 2025
@andrejka1974

@13uzivatelka11 však potreboval relax vermi my keď sme začali prerábať tak nás to stalo veľa síl robili sme ja muž a tri staršie deti keď mali čas a makali sme s búracími prácami zbíjačka búranie kladivom a vermi narobili sme sa až až prvé štyri mesiace sme makali od štvrtka do nedele v kuse od rana do večera a raz za mesiac sme potrebovali pauzu aj my a to sme cez týždeň museli fungovať teraz muž prisťahoval ďalšiu miestnosť a vermi občas povie aj niekoľko víkendov za sebou že na dom nejde lebo nevládze tak ho nechaj prežijete

@andrejka1974 zložil podlahu a potreboval relax a nechal byt dva týždne bez podlahy? Je to proste lenivec, môj manžel je programátor, po práci si natieral a penetrakoval každý deň latu po late na záhradný domček, staval si sám pergolu, furikoval niekoľko stoviek kil zeminy, staval terasu... Nemal v tých časoch keď to mal rozrobené dva týždne pauzu určite..

aurelia2000
6. dec 2025

Nie ste zohrata dvojka na takúto činnosť. Musíš sa chytiť organizácie, nákupu materiálu a aj roboty. Asi potrebuje "stavbyvedúceho". Jeho otec už nemôže pomôcť? Boli by ste traja, to by išlo dobre. Samému je to ťažko, to by si aj ty pri robote zistila, ako dobre je mať pomocníka. On nemusí byť lenivý, ale dezorientovaný a zúfalý.

Strana
z2