Renovácia parkiet alebo výber novej podlahy?
Plánujem toto leto menšiu rekonštrukciu, avšak stále nie som rozhodnuta, čo s podlahou, či dať novú - vinyl alebo laminát, alebo skúsit renováciu starých parkiet. Parkety sú ozaj staré, cca 60 ročne, odkedy stojí bytovka. Nie sú však úplne hrozné, myslím, že zbrusenie a nový lak by to dal do celkom fajn stavu. Viem, že renovácia bude trochu finančne nákladnejšia, ale čo som pozerala ceny, nie je to hrozné. Od vinylu/ laminátu ma odrádza to, že práce budú trvať dlhšie - odstránenie parkiet, nivelacka, atď. Čo by ste mi odporučili? Za názory vopred ďakujem.
@anonym_autor pokial vyslovene, nie je podlaha kriva,mozes polozit plavacku na parkety.
@tundra No tu je problém, lebo minulý rok sme menili dvere ( viem, blbosť, mala som to urobiť opačne), a tam by už nová podlaha nevosla, tak ako píšeš
Urcite nechat parkety, parkety su krasne, teplucke, laminat ma kazdy. Mne zrenovovali len zbrusenim, natmelenim a nalakovanim a je to parada. Nebolo to ani take drahe (tusim 2000 za cca 55 m).
Drevo ma vzdy lepsie vlastnosti ako umele materialy. A je luxusnejsie, jedinecnejsie, krajsie, zdravsie... Za mna niet o com rozmyslat
@anonym_autor pokial su parkety renovovatelne (a nevrzgaju privelmi), urcite zrenovuj. Prirodny material je prirodny material.
Jednoznačne parkety
To by bola riadna hlúposť, dať na parkety plávajúcu podlahu ....
My sme kupili stary dom. Prave drevene parkety ma presvedcili. Muz brusil. Tmelil. Lakoval. Mame v 3izbach. Vo stvrtej sme dorobili. Je to uzasne aj na pohlad aj na pocit.
Určite si nechaj drevené parkety. Po vybrúseni a lakovaní budú nádherne. Žiaden umelý materiál to neprekoná
Určite si nechaj drevené parkety. Po vybrúseni a lakovaní budú nádherne. Žiaden umelý materiál to neprekoná
@salomuska
Presne porovnavat solidne drevo s vinylom je ako porovnavat Mercedes s Trabantom
Určite parkety.Ziadne umeliny čo sa dnes predávajú sa im nerovnajú.Je to vyššia trieda, luxus, aj keď finančne náročnejšia, stojí to za to.K nám keď niekto príde, vždy nám parkety obdivujú

@anonym_autor pokial vyslovene, nie je podlaha kriva,mozes polozit plavacku na parkety.