Skúsenosti s mikrocementom v kuchyni a obývačke?
Ahojte, máte niekto mikrocement v kuchyni v chodbe alebo obývačke ? Ideálne viac rokov..ste stále spokojne? Ďakujem
Mame ju 8 rokov popri linke v kuchyni a tiahne sa nám až do vstupnej haly. Inde mame drevo.
PLUSY/MINUSY
Za mna to bola super voľba, kľudne by som si ju dala aj do ďalšieho bytu ak sa raz odstahujem. Mame taký sivý “nerovnomerny” odtieň, polomatny, nechceli sme úplný lesk. Príde mi aj na dotyk príjemnejšia ako dlažba - ja po nej behám bez papúč často aj v zime (podlahové kúrenie nemáme). Padlo mi na ňu za tie roky už kadečo (ťažký kovový pekac tým svojim rohom 🙈, atd), no nie je nijako zásadne poškodená, ešte dlhoooo poslúži. Môj muž by ti povedal, že nemá ani jednu ryhu - ja to upratujem tak o nejakych viem 😂, ale sú minimálne a vďaka zvolenej farbe si ich človek nevšimne pokiaľ ich vedome nehľadá… skvele sa to udržuje/umýva. Keď sme sťahovali ťažké nábytky, tak som ju zakryla kartonom nech nám ju nejako nepoškriabu a nic sa jej nestalo.
Nevýhodou je vyššia cena, treba mat pomerne rovný povrch ako základ pred nanesením (pomerne tenkej vrstvy) mikrocementu, alebo si ho predtým vyrovnať a nedá sa to aplikovať za pochodu ak v dome/byte žijete - my sme dostali inštrukcie že to ma pár dni odpočívať a nemáme po tom loziťz.
Predpokladám, že za tie roky sa technológie pohli a tá kvalita je dnes ešte lepšia ako to čo máme my, takze vôbec by som sa toho nebála.

Tiež by ma to zaujímalo. Vyzerá to luxusne, viac ako ktorékoľvek iné pokrytie podláh. Ja osobne nepoznám nikoho kto to má, a tiež by ma zaujímalo kto to má aké to má nevýhody po čase.