Zmena dispozície bytu - rozvody
Je možná prerábka bytu na 4 izbový byt tak že sa kuchyňa presunie do obývačky? Byt+loggia má výmeru 80m takže rozloha ako bežný 4 izbový byt. Je možné ťahať rozvody od kúpeľne cez túto chodbu do obývačky? Jasné keď sa zvýši podlaha na chodbe a akoby mini pódium sa urobí a tam skryté rozvody to nám nevadí ale je to možné zrealizovať?
To nerob, ked to majstri odflakaju, bude pocut pustanie tvoje vody u susedov a mozu ta donutit cele to vratit do povodneho stavu. Tie podia a zvysene dlazky su nezmysel, najma kvoli odpadu, ten musis mat vyspadovany, co pridava dalsie cm. Zmenu dispozicie ano, sam to tak mam, ale stacilo mi prevrtat sa cez stenu do jadra. Tahat to metre kdesi po chodbe, na to zabudni.
@anonym_autor to je tento byt?... Podľa mňa z kuchyne zamurovali dvere do izby. Ak preto is kupelku tj. Zrusis chodbicku tak vieš z tej izby vedľa kuchyne urobiť kuchyňo obyvacku a ak nájdeš rie za murované dvere tak tam bude aj vstup do izby...
A tiež vyzerá to tak, že chodba bola väčšia, a presunuli stenu tým je prechodna 1 izba tam by som urobila vyklenok a mini chodbicku aby bola izba ne priechodná... Konštrukcia zo SDK a dvere
@anonym_autor a odpad z drezu chceš ako natiahnuť?
@sasa1310 Su aj cerpadla na odpadovu vodu ... V dreze to ako tak ide, ak sa dodrzi disciplina a pojde tam len voda bez kuskov jedla. Privody teplej a studenej vody je mozne tahat aj pod sadrokartonom na strope. Aj odpad, ak sa pouzije cerpadlo, ale je to tak nekomfortne a nachylne na problemy, ze to nikomu neradim.
@anonym_autor to je tento byt?... Podľa mňa z kuchyne zamurovali dvere do izby. Ak preto is kupelku tj. Zrusis chodbicku tak vieš z tej izby vedľa kuchyne urobiť kuchyňo obyvacku a ak nájdeš rie za murované dvere tak tam bude aj vstup do izby...
A tiež vyzerá to tak, že chodba bola väčšia, a presunuli stenu tým je prechodna 1 izba tam by som urobila vyklenok a mini chodbicku aby bola izba ne priechodná... Konštrukcia zo SDK a dvere
@zalka Áno je to tento typ bytu viem ako myslíš tú prerábku asi aj najlepšie realizovateľna prerabka zväčšiť kúpeľňu o chodbičku a urobiť vchod do novej spálne cez kúpeľňu všetko ok kúpeľňa väčšia spálňa vznikne asi 11m to stačí len to že kuchyňa s obývačkou bude mať asi 14m a neviem si to predstaviť na sedačku kuchynský kút a jedálenský stôl
@zalka Áno je to tento typ bytu viem ako myslíš tú prerábku asi aj najlepšie realizovateľna prerabka zväčšiť kúpeľňu o chodbičku a urobiť vchod do novej spálne cez kúpeľňu všetko ok kúpeľňa väčšia spálňa vznikne asi 11m to stačí len to že kuchyňa s obývačkou bude mať asi 14m a neviem si to predstaviť na sedačku kuchynský kút a jedálenský stôl
@anonym_autor a ty ten byt ideš kupovať alebo ideš prerábať takýto váš?
@anonym_autor tak potom len ako píše patrike s čerpadlom popod strop
celkom neverím že keď pojdeš oficiálnou cestou že ti to schvália… ja byť suseda pod tebou určite by som nechcela nad gaučom tvoju kuchyňu 😏
@biba_18 ,👍👍👍
Asi to urobíme najľahšiou reálnou cestou tak že urobí kuchyna + obývačka v miestnosti blízko kúpeľne a kúpeľňa sa zväčší o chodbičku bude priechodná do spálne a najväčšia miestnosť teraz obývačka sa rozdelí na detskú izbu a jedáleň .. detská izba vznikne s oknom 3x4m2 výmera a jedáleň 2,20x4m bez okna ale tak vzniknú nepriechodné detské izby takže aj pre deti super a aj lepšie riešenie pre obyvačku nech nieje tak preplnená
Asi to urobíme najľahšiou reálnou cestou tak že urobí kuchyna + obývačka v miestnosti blízko kúpeľne a kúpeľňa sa zväčší o chodbičku bude priechodná do spálne a najväčšia miestnosť teraz obývačka sa rozdelí na detskú izbu a jedáleň .. detská izba vznikne s oknom 3x4m2 výmera a jedáleň 2,20x4m bez okna ale tak vzniknú nepriechodné detské izby takže aj pre deti super a aj lepšie riešenie pre obyvačku nech nieje tak preplnená
@anonym_autor tak nechaj chodbicku a urob tam schodík... Iste nesú pôvodne dvere do kuchyne z tej izby?
Lebo po tej stene co je kúpeľka kuchyňa tak po tej budeš musieť ťahať vodu odpad a tým pádom nijak nespravíš dvere do kuchyne/izby odtiaľ.
moj nazor z nasej prerabky? tiez sme hladali moznosti... stupackove rozvody neprehodis, je tam odpad, voda aj plyn k sporaku dak isto digestor do stupacky. toto tam musi ostat s tym sa moc hybat neda. my sme uvazovali nad tym zrusit priecky medzi kuchynou wc a kupelnou vznikne krasny cisty priestor az na chodbu zo stupacky otocit wc smerom do kuchyne spojit ho s kupelnou a zvysok volneho priestoru mas kuchynu + obyvacku (pisem zrozumitelne?)

celkom neverím že keď pojdeš oficiálnou cestou že ti to schvália… ja byť suseda pod tebou určite by som nechcela nad gaučom tvoju kuchyňu 😏