Ako dlho je bezpečná káva v tehotenstve?
Ahojte baby, do kedy ste pili kávu v tehotenstve? Pijem jednu denne niekedy dve.
@mirka1122019 vždy som pila a aj pijem ráno, šálku kávy. Hore, dole bez. Tehotenstvom sa moje množstvo kávy nezmenilo
@mirka1122019 ešte v deň porodu som pila kavu
Bezne som pila kávu jednu šálku a niekedy aj dve
@mirka1122019 ešte v deň porodu som pila kavu
Bez kávy neviem fungovať tak sa uisťujem či je to bezpečné pre babo
@marhulka13
Kavu pit mozes. Okolo 150 mg kofeinu je uplne ok. To su asi 2 salky kavy. Cim dlhsie sa kava luhuje, tym ma viac kofeinu, teda napriklad 2 rychle espressa zo stroja su ok, ale prekvapkavana ti staci jedna. Ak vsak mas kofein aj z ineho zdroja ( napr pijes kolu pri nevolnostiach) o to menej kavy si daj.
Kavu pit mozes. Okolo 150 mg kofeinu je uplne ok. To su asi 2 salky kavy. Cim dlhsie sa kava luhuje, tym ma viac kofeinu, teda napriklad 2 rychle espressa zo stroja su ok, ale prekvapkavana ti staci jedna. Ak vsak mas kofein aj z ineho zdroja ( napr pijes kolu pri nevolnostiach) o to menej kavy si daj.
@selena_luna ďakujem pekne. Kolu nepijem skoro vôbec
Ja ešte aj v prvom trimestri som pila kávu, keď sa to fyzicky nedalo, tak extrémne mi to smrdelo, ale dalo som si do nej mlieko, aby som necítila tak tú vôňu kávy, a dalo sa to vypiť. Od druhého trimestra pijem už normálne bez mlieka a cukru 2 kávy denne. Bez toho neviem fungovať a budem piť do pôrodu.
@mirka1122019 pila som aj v prvom trimestri, pijem aj teraz v druhom, zvycajne jednu rano/doobedu, a obcas jednu poobede, cize maximalne 2 salky denne, bud riadne, alebo jednu normalnu a jednu bezkofeinovu🙂 trvalo mi odvyknut si od 3-4 salok denne a prejst na maximalne 2 😄 mne ta chut kavy zo zaciatku velmi chybala. Ale mavam aj velmi nizky tlak, bez kavy by som nevedela fungovat.
Ano, v primeranom mnozstve je to bezpecne. Aj pocas dojcenia.
Ako dlho chces.
Pila som normálne stále,dve denne. Aj počas dojčenia
Ja som pila bezkofeinovu
Bez kávy neviem fungovať tak sa uisťujem či je to bezpečné pre babo
@marhulka13
@mirka1122019 dve kavy mozes kludne pit...
Pred tehotenstvom som pila aj 5-6 denne. V prvom trimestri som vynechala kavu uplne, lebo mi smrdela. Potom som zacala znovu, ale zredukovala som to na dve denne. Este aj nejake dve hodky predtym, nez sme isli do porodnice, som si jednu slabsiu dala. Aj v porodnici som si robila kavu. Teraz dojcim a pijem stale 2 denne.
môžeš bezkofeinovú,alebo ak chceš kofeínovô,tak arabiku,tá má menej kofeínu ako robusta
@mirka1122019 cele tehotenstvo
Ďakujem baby ste zlaté ♥️
@mirka1122019 mam 4 deti, pri kazdom tehotenstve 2 kavy denne, pri prvych detoch nescu a dalsich espresso. Vsetko ok. Dokonca mi.sestricky kazali po porode, aby mi muz doniesol kavu, ze oni len taku meltu tam davaju, ze ak som bola zvyknuta. Ked som sa stazovala, ze ma boli hlava. Ziadny problem nebol ani s novorodencami.
Pila som celé tehotenstvo až do pôrodu.