Ako nepribrať v tehotenstve?
Ako docieliť aby som nepribrala v tehotenstve boky mám tučné ako tank a jem málo
@anonym_autor mala som tehotensku cukrovku, držala som diétu, takže + 6kg, druhé tehotenstvo som brala duphaston + 26kg, v pôrodnici zostalo ,12
@terezia74 ja ked som brala duphaston som schudla, ked som sa potesila este sestricka na mna kricala, ze co sa tesim, mam priberat, mna duphaston akokeby odvodnil, stravu som neobmedzovala, dieta malo skoro 4 kg
Ja som bola rada, že môžem niečo jest a nie je mi z toho ťažko. Takže váhu som neriešila a v tej chvíli mi bolo jedno aká budem. Nechcela som nejak zbytočne sa trápiť a experimentovať aby som si ešte viac nepohla trávenie a neprivodila ďalšie ťažkosti. Sebe aj babatku. Keď máš boky ako tank a chceš byť chudá a šik, trebalo na to žiaľ myslieť skôr. Ja som rok pred otehotnenim schudla 12kg.
Ale všeobecne si myslím, že pokiaľ budeš jest zdravo - zdravo ako by mala jesť tehotná žena a nie ,,zdravo" ako jedia ženy pri chudnuti, tak zbytočne veľa nepriberieš, iba taky ten normal.
@danniiee8 moja zlatá ja som aj vtedy dbala na postavu široké boky mám geneticky dané si niečo láskavo prečítaj o postave typu hruška......
@terezia74 ja ked som brala duphaston som schudla, ked som sa potesila este sestricka na mna kricala, ze co sa tesim, mam priberat, mna duphaston akokeby odvodnil, stravu som neobmedzovala, dieta malo skoro 4 kg
@zobaka ja som ho brala 4 mes a v kuse som grcala, 4x v nemocnici na infúziách, čo som nejedla , len zavodnena vodou. 🙂
🐘 Záleží od typu postavy. Celkom nepribrať, to by bolo atypické. Trochu priberieš a tak to má byť, !!!tvoj tuk a mierna nadváha bude chrániť dieťatko!!! Do nejakých 8-10(13) kg je to v pohode. Uvedom si, že možno aj 5-8 kg schudneš hneď po pôrode. Áno sú aj výnimky, väčšinou baby s chudou postavou, ktoré priberú len veľmi málo. Väčšina žien priberie a je to v poriadku. Si tehotná žena. Je v poriadku, že priberáš v bokoch, postupne to bude nie len tam. Nerieš váhu, nerobíš redukciu, ale dávaš život bábätku, ktorému v tele buduješ bezpečné hniezdo. To musí byť mäkučké, vyvíja sa v ňom tvoje bábo, a na to potrebuješ aj tuk. Otázkou je skôr ako pribrať čo najmenej. Nič nejesť nie je rozumné. Veď cez to, čo ješ vyživuješ svoje dieťatko, verím, že ti záleží na tom, či bude zdravé. A to mu zabezpečíš cez tvoje rozumné stravovanie, pitný režim. Veľmi dobrým pomocníkom je pešia chôdza, trošku dynamickejšia, denne. Vyvetráš si hlavu, predýchaš pľúca, prospeje to psychohygiene, aby si bola spokojná, pokojná, usmiata. Nepresiluj sa, nepreháňaj s pohybom, veľa odpočívaj, dostatočne spi. Sú aj cvičenia pre tehuľky, tie by mali byť vedené fyziologicky správne, v miernom tempe, ináč hrozí potrat. V prých 3 mesiacoch radšej necvič, kým sa plod „nezahniezdi“. Prajem pohodové tehotenstvo, krásne a zdravé bábo. 🍀
Ja som so dávala pozor na stravu, v takom zmysle, že som jedla zdravo, normálne porcie. Dala som si aj sladké, aj slané, ale v rozumnom množstve, nešlo mi ani tak o váhu, ako o to byť zdravá a zdravo sa stravovať. Prvé mesiace som priberala len trošku. Posledný trimester to išlo riadne hore, ale neriešila som to. Pribrala som 15 kíl, dieťa malo vyše 4 kilá. Po pôrode som do 2-3 týždňov bola na pôvodnej váhe, v pôrodnici som nechala 6 kíl, prišla som opuchnutá a naliata vodou, za 2 dni doma v klude som “vycikala” ďalších 7 kíl 😉
V druhom tehotenstve som pribrala 9kg. Jedla som normálne, ale dosť som sa hýbala, lebo som lietala okolo prvého dieťaťa a do 37. týždňa som 3x týždenne cvičila Pilates. Ale tu bacha, ja som ten pilates nezačala v tehotenstve, začala som asi 2 roky pred otehotnením, takže pre mňa to bola normálna aktivita. Myslím si, že v tvojom prípade by si mala skôr poriešiť hlavu, lebo tak škaredo o tých bokoch rozprávaš, až to je mne blbé. Máš asi taký typ postavy, že väčšie boky a asi s tým veľa nenarobíš 🤷♀️.
@yoxinka no ja som predtým schudla a široké boky som nemala iba pred chudnutím a teraz sú opäť a áno.mam ten typ postavy a to je dosť škarede.... Ak taký typ postavy nemáš buď rada mne to ide extrémne na nervy hýbem sa každý deň dosť a verím že zase po pôrode sa zbavím tých bokov,🙂
naco si si dala urobiť dieťa ak nechces pribrať..?
@anonym_autor pribrala som minimum a aj to ostalo v pôrodnici… pred 1. tehotenstvom som vážila 52kg a po 2. vážim 52kg 😁 ale na utešenie mamina si mnou pribrala 25kg a teda nezišlo jej to … podľa mňa genetika
🐘 Záleží od typu postavy. Celkom nepribrať, to by bolo atypické. Trochu priberieš a tak to má byť, !!!tvoj tuk a mierna nadváha bude chrániť dieťatko!!! Do nejakých 8-10(13) kg je to v pohode. Uvedom si, že možno aj 5-8 kg schudneš hneď po pôrode. Áno sú aj výnimky, väčšinou baby s chudou postavou, ktoré priberú len veľmi málo. Väčšina žien priberie a je to v poriadku. Si tehotná žena. Je v poriadku, že priberáš v bokoch, postupne to bude nie len tam. Nerieš váhu, nerobíš redukciu, ale dávaš život bábätku, ktorému v tele buduješ bezpečné hniezdo. To musí byť mäkučké, vyvíja sa v ňom tvoje bábo, a na to potrebuješ aj tuk. Otázkou je skôr ako pribrať čo najmenej. Nič nejesť nie je rozumné. Veď cez to, čo ješ vyživuješ svoje dieťatko, verím, že ti záleží na tom, či bude zdravé. A to mu zabezpečíš cez tvoje rozumné stravovanie, pitný režim. Veľmi dobrým pomocníkom je pešia chôdza, trošku dynamickejšia, denne. Vyvetráš si hlavu, predýchaš pľúca, prospeje to psychohygiene, aby si bola spokojná, pokojná, usmiata. Nepresiluj sa, nepreháňaj s pohybom, veľa odpočívaj, dostatočne spi. Sú aj cvičenia pre tehuľky, tie by mali byť vedené fyziologicky správne, v miernom tempe, ináč hrozí potrat. V prých 3 mesiacoch radšej necvič, kým sa plod „nezahniezdi“. Prajem pohodové tehotenstvo, krásne a zdravé bábo. 🍀
@amazonka13 ďakujem konečne normálna odpoveď ☺️
To si zase ty Hatice, ci ako sa vola ta postava z tureckeho serialu?
naco si si dala urobiť dieťa ak nechces pribrať..?
@anonym_1b0420 lebo som po Tom dlho túžila
To si zase ty Hatice, ci ako sa vola ta postava z tureckeho serialu?
@diewcatqoo čože aká hatice?
@danniiee8 moja zlatá ja som aj vtedy dbala na postavu široké boky mám geneticky dané si niečo láskavo prečítaj o postave typu hruška......
@anonym_autor tak ty moja zlata keď sa tak už titulujeme - nikde v príspevku nepíšeš že si tvar hruška ani o svojej genetike tak láskavo si to tam dopíš a potom urážaj za dobre mienene rady. Moja rada nebola vôbec útočná. Zbytočná strata času na čítanie príspevkov osôb ako ty.
@anonym_1b0420 lebo som po Tom dlho túžila
@anonym_autor ale nie si ochotná obetovať postavu (na nejaký čas min) aby si mala zdravé dieťa .. 🙄
@anonym_autor ale nie si ochotná obetovať postavu (na nejaký čas min) aby si mala zdravé dieťa .. 🙄
@anonym_1b0420 obetujem jasné
@anonym_88b4e8 no dovoľ ty vieš akurát tak len odsudzovať neviem čo by si robila kebyže tak boky máš ako ja ...... že vraj nabuchat ty si sa dala načo?
@anonym_autor ano odsudzujem ta za tuto povrchnost a primitivizmus. Ked mas taku genetiku tak co si myslis ze vymyslis?
@anonym_1b0420 obetujem jasné
@anonym_autor tak to prestaň riešiť a normálne jedz…ja som bola celý zivot pribrata keď som konečne schudla otehotnela som 😅 potom som dlho nechudla a keď som po 4r začala chudnúť opäť som otehotnela 😅 využívala som tehotenstva na všetky tie fajne a kalorické jedla kt po pôrode už jesť nebudem
@anonym_autor ano odsudzujem ta za tuto povrchnost a primitivizmus. Ked mas taku genetiku tak co si myslis ze vymyslis?
@anonym_88b4e8 no pred tehu sa to ešte ako tak dalo zbavila som sa ich teraz ich mám zase
pani autorka chceš radu a keď náhodou niečo napíšeme čo je len troška proti srsti tak si hneď urazená.
Načo tu potom vypisuješ a čakáš rady. Hladuj a nekoj. Budeš kočka s váhou ako modelka. prajem veľa šťastia.
pani autorka chceš radu a keď náhodou niečo napíšeme čo je len troška proti srsti tak si hneď urazená.
Načo tu potom vypisuješ a čakáš rady. Hladuj a nekoj. Budeš kočka s váhou ako modelka. prajem veľa šťastia.
@anonym_c85749 kedysi som pracovala ako modelka
V prvom tehotenstve mi skoro nič nechutilo, jedla som menej, sladkosti žiadne a pribrala som 14kg. V druhom som bola stále hladná, jedla som vkuse a pribrala som 14kg. Podľa mňa to nejde veľmi ovplyvniť.
Keď si mala veľké boky pred tehotenstvom budeš ich mať počas aj po ňom. Začni sa mať rada a nedietuj!
Takže vlastne cely zivot neješ a prežívaš
pre zenu, ktora trpi nejakou poruchou prijmu potravy, lebo ju desi, ze bude ako skrina je to tazke, to zeny, ktore maju nadvahu a kludne si daju burger nepochopia, ked ako tu pani tuzila po dietati, ale zaroven ma depresiu, ze by vyzerala zle to este zhorsi psychicke problemy, za mna by som isla na terapiu, nech 9 mesiacov nezosalie
Recept som nenasla.pri obidvich babach plus 24.neprezierala som sa.pri prvej som bola brutalne zavodnena pri druhej som nosila povodne Mko ja netusim kde tie kila boli ale ako prisli tak odisli len bedrove kosti uz sa naspat nevratili tak rifle musim nosit len pasove a elasticke.
Keď si mala veľké boky pred tehotenstvom budeš ich mať počas aj po ňom. Začni sa mať rada a nedietuj!
@januska12323 môžem schudnúť zase vravia mi známi
Ja som sa celé trhu nemohla dozrať stále vlci hlad , za celé trhu som pribrala 21kil (dvojičky)ale v prvých 14tt som schudla 5 napriek enormnému jedeniu takže od pôvodnej váhy plus 16,, 12ostalo v pôrodnici do 3mesiacov odysli aj tie zvyšné, teraz majú deti skoro rok a ja som o 8kil ľahšia ako pred pôrodom. Žiadne obmedzovanie ale predtým som veľa športovala teraz chodím od začiatku na dlhé prechádzky a pár krát do týždňa aj s kočíkom pár km beh. Myslím že v trhu by človek mal hľadieť na to ako jesť vyvážené a nie malo

V druhom tehotenstve som pribrala 9kg. Jedla som normálne, ale dosť som sa hýbala, lebo som lietala okolo prvého dieťaťa a do 37. týždňa som 3x týždenne cvičila Pilates. Ale tu bacha, ja som ten pilates nezačala v tehotenstve, začala som asi 2 roky pred otehotnením, takže pre mňa to bola normálna aktivita. Myslím si, že v tvojom prípade by si mala skôr poriešiť hlavu, lebo tak škaredo o tých bokoch rozprávaš, až to je mne blbé. Máš asi taký typ postavy, že väčšie boky a asi s tým veľa nenarobíš 🤷♀️.