icon

Ako prestať fajčiť v tehotenstve?

16. jún 2025

Ahojte nechcem tu robiť žiaden konflikt ani nič podobné,ale zistila som že som tehotná som v 7 týždni,ale keďže som bola dosť silná fajčiarka je pre mňa naozaj ťažké prestať s tým a priznám sa že si musím zapáliť áno ja si uvedomujem všetky rizika aj všetko ale ja keď si nezapalim mám neskutočný stres a som nervózna 😫😫 baby prosím vás ktoré ste fajčili a v tehotenstve sa vám cigarety nezhnusili ako ste s tým bojovali? Ako ste s tým skončili alebo čo ste robili?? Ďakujem veľmi pekne za rady lebo veľmi chcem prestať ale mám pocit že to nedokážem 😫😫😫

evcagabi
16. jún 2025

Dofajcila som krabicku a nastavila som sa, ze proste koniec.

biba_18
16. jún 2025

je to zlé pre dieťa. pre mňa bolo dieťa všetkým. to mi stačilo

balerina2025
16. jún 2025

ty si musis urcit priority, lekar co nato?

domiklik
16. jún 2025

Môj otec skončil po 40 rokoch ťažkého fajčenia sam za tri dni. Najskôr sme ale museli prezrieť celý dom,musel priznať všetky miesta, kde by náhodou mohol narazit na cigarety. Prvý deň ešte ako tak druhý hľadal cigarety, dokonca u babky medzi perinami si spomenul, ze by jedna moja byt 😃 a na tretí deň sa s tým už zmieril

autor
16. jún 2025
@domiklik

Môj otec skončil po 40 rokoch ťažkého fajčenia sam za tri dni. Najskôr sme ale museli prezrieť celý dom,musel priznať všetky miesta, kde by náhodou mohol narazit na cigarety. Prvý deň ešte ako tak druhý hľadal cigarety, dokonca u babky medzi perinami si spomenul, ze by jedna moja byt 😃 a na tretí deň sa s tým už zmieril

@domiklik áno ja viem že sa to dá zvládnuť ja som to skúšala vydržala som 4 dni a bolo mi neskutočne zle motala sa mi hlava,bilo mi rýchlo srdce a všetko ma bolelo a keď som si zapálila prešlo mi to ja sa cítim hrozne keď viem že som tehotná a fajčím doslova sa za to hanbím sama pred sebou 😏 ale nedokážem to naozaj som asi príliš slabá a precitlivelá a ešte k tomu som vysadila ale antidepresíva keďže som tehotná tak to mi dáva zabrať plus tie hormóny k tomu 😏😏 je to hrozné

s11e22
16. jún 2025

Ahoj , ja som fajčila veľmi veľa cigariet bavím sa o čísle 25+. Fajcila som keď som mala nervy,stres po každom jedle ráno samozrejme ku káve ranných 5 bolo mojich. Keď mi potvrdila lekárka tehotenstvo s tým ze sme sa na túto tému bavili tak povedala ze to mam znižovať a ze 5 cigariet neublíži. Zo začiatku som bola rada za takú radu, však môj fajčiarsky mozog si povedal keď už lekár povie ze to moc neublíži tak ze fajčiť budem a bude to ok. Mala som odvtedy výčitky pri každej cige aj tak. Až jedného dňa som si povedala ok stačí, ja som mama ja rozhodujem co môjmu bábätku do úplných základov života dám. A teda nikotin a ďalších x látok mu dat nechcem. Prvé týždne boli ťažšie, ale dôležité je sa nevzdat. Myslieť len na moje bábätko ❤️ držím ti silno palce je to hlavne o tvojej sile a tvojej hlave. Môže ti x ľudí povedať fajčila som a dieta je zdravé ďalšia kopa ta bude okamžite súdiť. Ako som už písala. Ty si mama ty rozhoduješ ale myslím si ze si určite silná žena a ze to dokážeš. Ak by si potrebovala nejaké moje tipy co mne osobne pomohlo okrem myslenia tak sa kľudne ozvi do spravy.

nyusika
16. jún 2025
@domiklik

@domiklik ja som prestala fajcit zo dna na den (dovtedy 20-40 cigariet denne)...a to som mala este asi pol roka doma karton cigariet, pre istotu.

pre mna je zena, ktora fajci ako tehotna, resp v blizkosti deti, strasna chudera...sorry.
nevadi mi fajcenie ako take, len tie dve spomenute situacie

nyusika
16. jún 2025

a teraz si predstav, co s tym miniclovekom spravi jedna cigareta..kks, ved si pozrie tie videa, dogrcias sa zo seba

bambieblue
16. jún 2025

Fajč koľko len chceš poznám xx báb fajčili ako dúhy celý čas a deťom nič nebolo. Horšie sú drogy

januska12323
16. jún 2025

Vždy keď ťaháš predstav si ako tomu drobcovi ubližuješ, aj ťa prejde chuť.

kiki68
16. jún 2025

Tak potom naozaj dofajcit krabicku systemom, ze velmi znizis ten pocet a dalej smitec. Mozno na par dni tie naplaste a hotovo. Nech mas do 10/11tt pokoj a nefajcis vobec

maranco
16. jún 2025

Manžel ťa v úsilí prestať s fajčením podporuje, alebo tiež fajčí pred tebou?

krasneleto
16. jún 2025

normalne sa uvedom a prestan s tym... a ziadne vyhovorky v tomto nepoznam... v momente ako som videla // som sa cigariet nedotkla... a nie som ziadna nadbytost... zvedom si v hlave co za bordel robis dietatu .... a ake to ma ... nie ze moze... ale ma nasledky...

selena_luna
16. jún 2025

2 krabicky denne, skoncila som zo sekundy na sekundu. Ziadna nervozita, nic. Proste som vedela ze je to zle pre dieta. A svojmu dietatu predsa neublizim. Pekne si najdi na internete co vsetko dietatu fajcenie sposobuje - poskodenia organov, vady srdca, poskodenia sluchu a zraku, poskodenia mozgu a pluc.... no same pekne veci. Neverim ze takato cigareta ti chuti a ze stoji za to.

Skor si myslim ze problem je v antidepresivach, ich vysadenie si presla s lekarom? Vymyslel nejaku nahradu?

autor
16. jún 2025
@selena_luna

2 krabicky denne, skoncila som zo sekundy na sekundu. Ziadna nervozita, nic. Proste som vedela ze je to zle pre dieta. A svojmu dietatu predsa neublizim. Pekne si najdi na internete co vsetko dietatu fajcenie sposobuje - poskodenia organov, vady srdca, poskodenia sluchu a zraku, poskodenia mozgu a pluc.... no same pekne veci. Neverim ze takato cigareta ti chuti a ze stoji za to.

Skor si myslim ze problem je v antidepresivach, ich vysadenie si presla s lekarom? Vymyslel nejaku nahradu?

@selena_luna áno nasadil mi eliceu tá sa vraj môže v tehotenstve

selena_luna
16. jún 2025

Vyborne. Tak sa sustred na babo a spolahni sa na lieky, ze nebudes nervozna, ze to vsetko predychas s nimi. Radsej teraz chvilu vydrz ako neskor riesit problemy od poruch ucenia po operacie srdiecka a vycitat si ci to nie je tvoja chyba

denkabemommy
16. jún 2025

Odporúčam túto knihu. Ak chceš napíš mi. Mám ju v češtine ako ebook 🙂 mne pomohla prestať

biglovemom
16. jún 2025

Ja som zišla na 5 denne .Aj lekárka aj v nemocke vraveli na 5 denne
aspon nech zidem -krabičku som dovtedy fajčila.

sevrin
17. jún 2025

Ja som nikdy nechápal ako niekto môže stiahnuť 40 cigariet denne. Ak denne funguješ 16 hodín, tak to v priemere si zapáliš 2-3 každú hodinu.

vikinajozef
18. jún 2025

Ja som na tom bola podobne, ťažká fajciarka. Mám ale to "šťastie",že dlhšie chodím k psychiatrovi. Napísala mi baby friendly lieky na doplnenie serotonínu o.i. chýba ti aj ten, keďže fajčenie ti dávalo "relax" vie ti tieto lieky predpísať aj obvodak (dal kamoške) si v pohode a cigarety ti stále chýbajú avšak necitis také abstaky,resp zvladas lepšie. Mám takmer 2r syna zdravého, radšej mierne lieky,ako budovať závislosti aj u detí

matusa_153
2. júl 2025

Ahoj podarilo sa ti prestať fajčiť? Tiež som bola tuhá fajciarka, ale dva týždne pred tehotenstvom som sa snažila obmedziť, znížila som počet z 20+ na 10 cca, keď som zistila že som tehotná tak som znížila na 3-5ks denne, týžden, teraz niekoľko dni nefajcim, síce chúťky na cigu sú ale snažím sa to zvládnuť, momentálne má hlavne nikto neprovokuje s cigaretou čo mi najviac prospieva.

gondyo
28. júl 2025

Ja som si povedala že nebudem fajčiť a prestala som zo dn̈a na deň...a som rada že som zase nezačala..keď vidím mladé mamky s kočíkom a cigou...