Bezpečnosť Coca-Coly Zero v tehotenstve: Máte skúsenosti?
Ahojte žienky, je lepšia varianta v tehotenstve v prvom trimestri táto novinka od coca coli ako ta obyčajná ? Môžem si dať plechovku ? Aký máte názor na to vy ?
Prečítaj zadnú stranu plechovky a uvidíš, či si dáš
@anonym_8df739
@crazy_cat_lady
Áno prečítala som si zadnú stranu lenže ja sa v tom nevyznám čo je až tak zle čo by sa nemalo ...
Coca colu ale nepijem každý deň len keď mám chuť tak dva krát za mesiac v plechovke a to je všetko ...
Neda sa jednoznacne povedat.
Aj mas vysoky tlak, pijes vela kavy, mas stres, tak lepsia bude zero kofein.
Ak mas nizky tlak, lepsie ti spravi obycajna.
Ak mas nabeh na cukrovku, zero. Ak trpis na hypogkykemie, tak obycajna.
Je to prast jak uhod, zdrave nie je ani jedno, a ktore vyhodnot podla svojho stavu a situacie.
Pozri, co tam mas namiesto cukru, ak umele sladidla typu aspartam a acesulfam, tak to by som nepila. Ale mne tie sladidla vadia aj v krku, ako piesok keby som pila...🫣. Ja som pri vsetkych 4 tehotenstvach pila obycajnu a v pohode. Aj kavu.
@anonym_autor za mna fuj, tie sladidla v tom nie su dobre pre babatko ani pre Teba. Chapem tie chute, ale nestoji to za to. Nejde o cofein, ale priamo o to, co mozu sposobit tieto nahrady sladidla.
@anonym_autor ak si chceš dať pre chuť, daj si radšej tu s cukrom, pravidelne by som to nepila ani ako netehotna
Urcite je mensie zlo klasicka s cukrom (s mierou), ako vsetky light a zero verzie-kvoli umelym sladidlam, a to neplati len pre colu, ale aj ine napoje ci sladkosti
kľudne si daj 🤷 je to hnus, ale to je už väčšina spracovaných potravín a nápojov, už ani tie "zdravé" nie sú zdravé, len sú menej zlé 😀 a 2 plechovky mesačne je nič....
Myslíš tú novinku bez cukru a bez kofeínu?
Ja pijem pepsi práve kvôli kofeínu a viac mi vyhovuje ich sladenie.
Ale keby som si mala dať niečo bez kofeínu, tak by som si dala radšej relax, xixo alebo inú bublinkovú srandu z plechovky.
@tanyan @zuzanka.zuzu @tenerifka @veselo_neveselo @kiki68 @crazy_cat_lady @anonym_6a1b2c @anonym8c8d0a
Dobre dievčatá ale ta jedna plechovka dúfam nebude nejaký problém že by to ublížilo bábätku ?
Už to viac radšej nebudem piť a budem sa takým zloženiam vyhýbať ...
@tanyan @zuzanka.zuzu @tenerifka @veselo_neveselo @kiki68 @crazy_cat_lady @anonym_6a1b2c @anonym8c8d0a
Dobre dievčatá ale ta jedna plechovka dúfam nebude nejaký problém že by to ublížilo bábätku ?
@anonym_autor zas použi zdravý sedliacky rozum. jedna plechovka nikomu neublíži.
Jedna plechovka takéhoto nápoja občas určite neublíži. Keď máš chuť, tak si daj. Viac by ublížil ten stres z odopierania. 😉
Pozri, ja som bola 20 rokov zvyknuta pit cistu vodu a cocacolu som si objednala v podniku raz za par mesiacov, na doma sme vobec sladene napoje nekupovali. Ale prislo tehotenstvo, prvych 6 mesiacov som prezvracala a cista voda mala zrazu nejaku pachut. A prave naopak som mala strasnu chut na rozne sladene napoje a dzusy. Pytala som sa na to gynekologa a ten mi povolil striedmo kavu a klasicku cocacolu aj skrz to, ze mne to potlacovalo zvracanie a kvoli nevolnostiam, nizkemu tlaku a mdlobam som potrebovala kofein a rychly cukor. Tak som si raz za 2 dni pomaly cez slamku cuckala vychladenu colu. Takze striedmo neuskodi.
Nepijem bezne colu ani ziadne sladene napoje, ale ked som bola tehotna, tak som colu pila denne v prvom trimestri. Vodu som vyvratila. Cola a Fatra boli jedine tekutiny co som v sebe dokazala udrzat...
@anonym_autor nic sa nestane babatku z jednej plechovky coly s umelymi sladidlami, to mnozstvo je velmi male....

môžeš si dať aj plechovku obyčajnej.