Chudnutie a strava v tehotenstve
Dobry vecer, poprosila by som Vas o rady, kto taketo nieco riesil. Otehotnela som nie velmi planovane, zacala som cvicit, zatial len doma, s vlastnou vahou nejake zakladne cviky, k uprave stravy som sa velmi nedostala. No meriam 150 cm a vazim 70 kg a od posledneho porodu sa liecim na vysoky tlak. Musela som zmenit lieky a tlak stale nie je stabilny, je mi zle, ale nezvraciam. Som v 7tt. este len. Ale cvicit som prestala, kedze tlak mi lietal aj do 160/110, uz je to o dost lepsie, zacala som aspon so strecingom. Mam po 40-ke uz. Takze to zdravie je take uz vselijake. Babatko si nechavame urcite. Len sa bojim, co ta moja vaha, chcela by som nejak upravit stravu, ale kedze mi je zle, ked sa najem a zle, ked vyhladnem, stale musim zobkat, aby ma nenatahovalo. Tak je to takeeee, neviem. Nejake diety urcite nechcem, aby babatku daco nechybalo, navysit bielkoviny mozem skusit, len sa obavam, ci si oblicky s tym poradia, kedze mam nabeh na tu preeklampsiu. Tak sa mi vsetko prehana hlavou, ze neviem, ci to ma zmysel nejak exta riesit. Pribrala som v poslednej dobe, asi za rok, co som mala psychicke problemy a zvalovala som to aj na bliziacu sa menopauzu a teraz toto. Z menopauzy tehotenstvo 🫣. Mavala som tak 60 kg, aj to je vela na moju vysku, ale to som nebrala tak tragicky, ako toto. Dakujem, ze ma nebudete sudit a poradite, co by ste roboli na mojom mieste. Dakujem.
ahojko urcite by som v tehu neriesila chudnutie nechaj vahu vahou, odloz ju do skrine a venuj sa svojmu zdraviu viac zeleniny viac pohybu menej cukru (aj ovocia) tuku (aj mlieko) a hlavne si davaj pozor na ten tlak lebo sa moze stat ze potratis alebo porodis predcasne. drzim palceky nech stastne ukoncis tehotentvo a drobec je zdravy az potom sa viac venuj chudnutiu a sledovaniu vahy a po pravde v tomto veku uz clovek nemusi mat 50kg
@kacena4 dakujem Ti 🥰

ahojko urcite by som v tehu neriesila chudnutie nechaj vahu vahou, odloz ju do skrine a venuj sa svojmu zdraviu viac zeleniny viac pohybu menej cukru (aj ovocia) tuku (aj mlieko) a hlavne si davaj pozor na ten tlak lebo sa moze stat ze potratis alebo porodis predcasne. drzim palceky nech stastne ukoncis tehotentvo a drobec je zdravy az potom sa viac venuj chudnutiu a sledovaniu vahy a po pravde v tomto veku uz clovek nemusi mat 50kg